SVARTA MAMMAJEANS!!!

Igår förmiddag satt jag och letade svarta mammajeans på nätet. De webbutiker som jag hittade och som hade svarta mammajeans, hade självklart inga i lager. Lite deppad gav jag upp för stunden för att igårkväll ta upp jakten igen. Man vill ju gärna få hem jeansen innan ungen tittar ut... Ungefär vid den är tiden igår, så hittar jag ett par, visserligen i färgen black raw (vad nu det innebär) som jag tror är gråsvarta i färgen, trots att de såg helsvarta ut på bilden. Adrenalinet började pumpa och måttbandet åkte fram...här skulle mätas så att storleken skulle bli rätt. Så nu har jag ÄNTLIGEN fått tag i ett par jeans...eller iaf beställt och betalt, får bara hoppas att de kommer hem snart....


Svarta jeans på ingång...

Spjälsängen

Idag har vi provmonterat spjälsängen. Alla delar och skruvar fanns med. Måste erkänna att det faktiskt var lättare att montera ihop den än att montera isär den. Eftersom Micke har så svårt att sova ibland och snurrar runt som värsta karusellen, har vi nu satt spjälsängen ijämte hans sida på sängen. Där kan han sova när han snurrar som värst, förhoppningsvis kommer han ligga mer stilla nu :-)


Spjälsängen med nedfälld sida


Bäddat o klart med vaggans sängkläder

Inga svarta mammajeans

Jakten på de svarta mammajeansen började idag redan 07.30 då Krypet tyckte att jag sovit alldeles för länge och låg och tryckte på blåsan. Så det var bara att stiga upp, ta en dusch och göra lite gröt. Måste ju vara redo för en lååång shoppingdag. På vägen ner stannade jag hos Therese o Bengt för att kolla in deras nya hus, sedan blev det en sväng till Partille för att hämta nästa sällskap. Tyvärr hann jag denna gång inte heller med alla affärer jag ville och svarta mammajeans verkar vara något man får leta efter i all evighet. Förstår inte varför det inte finns lättare tillgängligt, det måste ju vara fler gravida än jag som vanligtvis går omkring i ett par svarta jeans?!!

Här är ett av fynden jag gjorde idag. En grå nalleoverall till Krypet. Förhoppningsvis ska Tusse inte bli alltför svartsjuk när vi kommer hem från BB med Krypet i den.

Namn till Krypet

Hittade detta gamla utkast som aldrig blivit publicerat. Det är från hösten 2009.

Flicknamn var inte svårt att hitta några som vi tycker skulle passa på Krypet. Där har vi kommit med varsitt förslag Elin och Ida. Ja om nu Krypet är en Elin eller Ida, vi får väl se när den tittar ut.

Pojknamn är det värre med, vi hittar inget som någon av oss tycker är klockrent. De namn som vi diskuterat är Hampus, Ville och Elias, men inget som vi känner passar Krypet. Det är fler och fler som säger att Krypet är en tjej (trots att barnmorskan kallade Krypet för han på ultraljudet), så vi får väl hoppas på att det är en tös som tittar ut. Visserligen är det nu nästan exakt tre månader kvar, men ändå växer paniken för att vi inte har något pojknamn än....tänk om det blir en Krypet Lond...hahaha...


Micke shoppar loss

Idag har faktiskt Micke shoppat loss, tro det eller ej. Fick ett telefonsamtal till jobbet på förmiddagen; "Du jag har hittat ett bra erbjudande på spjälsäng och så tänkte jag vi kunde beställa bilbarnstolen". Eeeeh....visst det låter bra svarade jag, lite fundersam över denna plötsliga entusiasm (helt plötsligt är det ombytta roller). Vi hade ju bestämt att vi skulle vänta med att köpa spjälsäng....vi ska ju ha vaggan först. För att inte dämpa hans iver för mkt (när han äntligen visar den) så gick jag med på att köpa spjälsäng o beställa babyskyddet.

Där blev det ett liiiitet problem; först var jag tvungen att jämföra den spjälsäng vi tänkt köpa med den nya som Micke hittat och sedan var vi tvingade att bestämma färg på babyskyddet på momangen och över telefon dessutom. Först bestämde vi oss för det smutsavvisande materialet, vilket innebär att alla stolarna i undre raden ströks. Sedan tyckte vi att helsvart var för tråkigt. Sedan var vi inne på grönt, det matchar ju barnvagnen ;-). Men det blev en brun tillslut, kommer nog att matcha Mickes bil galant. Allt detta inom loppet av tio minuter, det är ganska bra jobbat för att vara jag....

Imorgon är det min tur att shoppa loss och se om det nu finns några svarta mammajeans som jag längtat så efter. Jag ska till Göteborg tillsammans med en nästan lika gravid kompis och en 6-månaders mamma (ja, hon har varit mamma i snart 6 månader). Är det någon Göteborgare som vill bjuda på en kopp kaffe är inte jag sen att tacka nej ;-)

Varför alla dessa alternativ....?

När vi äntligen fått tummen ur och beställt en hårdlift (var inte helt lätt att bestämma sig :-) ), så kommer nästa problem; babyskyddet. Efter att ha hört sig för lite hos kompisar med barn och testfaktas test så hade vi ju bestämt oss för att köpa BeSafes babyskydd. Vi hade tom bestämt vilka två färger det stod emellan. När vi kommer till butiken för att titta lite mer hur en sån fungerar med ISO-fix fästen samt fastsättning med enbart bälte får vi även reda på att klädslarna består av två olika material; ett smutsavvisande med någon sorts andasfunktion och ett annat som inte var det. Givetvis fanns de färger vi valde mellan bara i det "sämre" materialet. Så hur ska vi göra nu, välja någon annan färg i det smutsavvisande materialet eller ta någon av de vi redan bestämt oss för....?


Här ser ni samtliga färger och utföranden. De översta är i det smutsavvisande materialet och de färger vi HADE bestämt oss för är nr 2 eller nr 4 i den undre raden....

Vilken tror ni Krypet skulle gilla bäst?

Sista MC-turen :-(

Idag blev det nog en av de sista MC-turerna för den här säsongen. Då båda våra bilar inte vill fungera som de ska, så blev alternativet att åka MC till jobbet. Kan ju inte påstå att det var direkt någon njutning o ha frukosten/eftermiddagsfikat uppe i halsen. Kläderna går fortfarande på men det börjar bli lite, eller hmm väldigt, tajt..... Krypet gillade inte hemfärden, så hård spark som jag fick då har jag aldrig fått. Kanske tyckte att det var för trångt o blev arg på mig. Det var så att jag vred till kroppen i ren reflex så hård var sparken....

Barnmorskebesök nr 4

Idag var jag hos barnmorskan igen. Denna gång blev det provtagningar för fastställelse av blodgrupp mm. Även vikten togs och symfus-fundus måttet. Var lite orolig över blodvärdena, men de var ok. Hade sjunkit lite sen förra provtagningen, men var ändå ok, så än så länge behöver jag inte äta järntabletter i någon större omfattning. Mitt sf-mått var 24 centimeter vilket var helt normalt enligt barnmorskan, brukar tydligen följa veckorna. Efter 24 veckor, 24 cm. Följer måttet samma tillväxtnivå resten av tiden så blir vikten på Krypet runt 3,5 kg vid födseln...ingen bjässe som ska ut med andra ord... Barnmorskan berättade även att barnet ofta ärver mammans födelsevikt, tur för mig för Micke var en stor klump på 4,5 kg (om jag inte minns fel) när han föddes. Krypets hjärtljud var normala även denna gång. Blir lite tjatigt, men allt är bara bra med oss.

Mer pappa-träning...

...tror jag behövs här. Micke har nog inte riktigt förstått vem som ska ha vilka kläder än. Här har han tagit på Krypets lill-kusin en luvtröja några nummer förstor.


Än så länge funger det....


Nu börjar det bli lite problem, iaf med sikten framåt...


Ooops...äntligen förstod lill-kusinen vad Micke var ute efter...hitta hans kall som knästående munk i bön =)

Magen vecka 24

Då har man gjort första arbetsveckan efter semestern...några kommentarer fick man allt om magen. Den hade tydligen blivit märkbart större under semestern.


Magen i vecka 24

Det blir en tjej...

...sa Krypets storkusin i söndags när vi var och hälsade på. Krypets faster och jag satt och gjorde en massa tester, som vi hittade på internet, vilka ska kunna avgöra om det är en pojke eller flicka som man väntar. Vi gjorde ringtestet, visa handflatan o en massa andra. Ungefär hälften av testerna visade pojke och hälften flicka, så där kom vi inte så långt. Ett test var att låta en 5-åring avgöra och vi frågade storkusinen vad det skulle bli, djupt förskjunken i legobyggande svarade han; en tjej! Visserligen fyllde storkusinen 6 år för nästan tre veckor sedan, men jag tycker ändå att han kan i detta avseende få räknas som en femåring.

Krypets första konsert

Då har Krypet varit på sin allra första riktigt stora konsert tilsammans med 55 000 till. Man ska ju både prata med och spela musik för bäbisen så vi slog på stort och gick på Madonna-konsert =) Det ska börjas i tid... Efter att ha stått utanför Ullevi iklädd regnjacka under ett träd för att skydda oss mot vätan som kom uppifrån entrade vi planen och regnet upphörde allt eftersom. Sen kom det inte en enda droppe under hela konserten....det kunde varit värre.


Två blöta konsertbesökare...

Ingen av oss var väl direkt jätteimponerad av Madonnas framförande, men kul att man varit där och sett henne live. Hur Krypet gillade det hela eller inte har jag inte kommit fram till än. Har dock varit väldigt livlig ända sen konserten, så antingen dansar den fortfarande eller protesterar vilt....aldrig mer...


Scenen sedd från där vi stod....den nedersta lilla vita pricken är Madonna.

Tur till Marstrand

I förrgår tog samma gäng som sist bilen till Koön för att sedan bege oss till Carlstens fästning på Marstrand mha färjan. Redan när vi parkerat bilarna kurrade det i magen och det blev lunch på bryggan.

Här är Krypets kusiner, faster och dennes man.

Många steg blev det, uppför branta backar och trappor för att sedan bege sig ner igen. Trots att Krypet inte är så stort än så känndes det ändå och Micke försökte hjälpa till att bära magen.


Här är vi så högt upp man fick gå i fästningen, 70 möh.

Efter det blev det fikapaus och lek på borggården :P

Micke och Krypets lill-kusin.


Krypets kusiner på en kanon. Syskonkärlek!!

Ut på havet...

....ja en sväng med båt iaf. Idag har vi varit på sjön med Krypets farmor, farfar, kusiner, faster och dennes man. Tyvärr strålade inte solen, men det blev bra ändå. Micke och jag fick lite träning av matning (samtidigt som man själv skulle äta!!) av Krypets kusin som är lite drygt ett år gammal och därefter en liten middagslur som Micke klarade av galant (frågan är vem som somnade först, Krypets kusin lr Micke...) ;-)


Krypets storkusin


Krypets lillkusin (just nu)


Bassholmen som vi passerade

Ensam/egen tid

Idag var det dags för Micke att spela en intern träningsmatch med fotbollen och jag visste inte riktigt vad jag skulle hitta på medan han var borta. Micke tyckte att jag skulle passa på nu för efter december kommer det vara ont om egen tid.... Jag gick in till stan och köpte 4 böcker och tänkte att nu ska jag läsa massor, men när jag kommer hem får jag för mig att nu äntligen ska jag städa bilen. Tog med mig en hink med vatten, lite trasor och dammsugaren till garaget och städar bilen invändigt, torkade tom av bältena och putsade fönstren. Det kallar jag att utnyttja egen tid för sig själv.....eller inte.... Hann börja läsa lite i ena boken innan Micke kom hem iaf....

RSS 2.0