Hårdlift eller mjuklift?

Idag har vi varit i babybutiker på lite närmare håll, bara för att se om någon har Emmaljungas hårdlift hemma. Det var det, så nu när vi sett och kännt på både mjuklift och hårdlift är frågan, vilken ska vi köpa? Jag har hela tiden varit inställd på mjuklift ända tills igår..... Båda liftarna väger och kostar lika mycket, är ungefär lika stora (map att de ska gå in i bagagen i bilen). Fördelen med mjuklift är att den går att knö ihop om man har ont om plats, men känns mer som en åkpåse än en liggdel till vagnen. Hårdliften är stabilare och det går att bädda med täcke och kudde, lite luftigare, men går inte att knö ihop. Har nu suttit och läst i forum på nätet om vad man ska välja och kanske blivit lite klokare. Quadroliften har vi helt strykit, är för tung och framförallt dyr. Visserligen har den smarta funktioner, men vi har redan en åkpåse. Nedan visas hur de olika typerna ser ut (vi kommer nog välja andra färger) .En annan sak som vi fick reda på idag var att årsmodell 09:s färger inte går att få längre, Emmaljunga börjar redan tillverka 10:orna efter semestern. Vi som tyckte vi var smarta att köpa en begagnad vagn i årsmodell 09 ifall man skulle vilja köpa till något...

En tanke som slog mig var; hur gjorde man innan nätet fanns, hur fick man information lätt då (innan ens vänner hunnit skaffa barn)? Lite har ju hänt i utvecklingen sedan man själv var pytteliten och fråga ens föräldrar har jag insett inte alltid ger något bra svar. Fast å andra sidan kanske inte utbudet var så stort då som det är idag....

Mammabyxor

Igår var vi i Göteborg för att stilla min längtan dit och shoppa :P. Först stannade vi till på Backaplan och gick igenom alla babybutiker och även Hennes. Väl inne på Hennes så frossade jag i mammajeans, de hade tre eller fyra snygga modeller att välja emellan och dessutom i en rimlig prisklass. Tror aldrig att jag haft på mig ett par så sköna jeans, det var inget som skar in eller tryckte på magen helt underbart. Klart att jag köpte dessa ;-)

Efter Backaplan blev det 421 och Barnens hus, Hennes och Bolagret. På Bolagret köpte vi finfina guldtapeter som vi ska ha i vardagsrummet, det ska MIcke fixa sen när jag börjat jobba (kan bli dyrt att ha honom hemma...). På Hennes här var inte jeansutbudet så stort, men däremot fanns det mer toppar här. Så vad gäller mammaklädershopping på Hennes; jeans Backaplan och toppar 421!

Efter att ha varit i Ullared känns det inte så roligt att shoppa i alla dessa babybutiker, många saker var 100-lappen billigare och det som kostade 70kr gav vi bara 50 för. Slutsats; alla blivande föräldrar, morföräldrar, farföräldrar ja alla åk till Ullared och köp babyprylar!!!!

Innan vi åkte och köpte mat stannade vi till på Babyproffsen i Sisjön, inte heller där fanns babyskyddet BeSafe som enligt http://www.testfakta.se/img/2007/5/28/13864.pdf fått bäst i test. Är inte det lite märkligt att ingen av de större babybutikerna i Göteborg har det märket? Så många hundralappar mer kostar ju inte dessa när vi jämförde.


Solig MC-tur

Idag har vi åkt på en liten MC-tur sju mil blev det totalt, tror det blir Krypets andra tur. Vi åkte till Rådanefors och åt medhavd sallad vid en badplats, sedan blev det Stigen, Färgelanda och till sist en kaffepaus med MC-tvätt i Lane på vägen hem. Alldeles lagom nu när inte blir så tätt mellan turerna. Var först lite rädd att jag inte skulle få på mig mina MC-byxor, men se det gick. Det var nästan som om tillverkaren tänkt på att byxorna ska passa en gravid MC-tjej. Regnfickan som är i gylfen blev perfekt för magen (nu när man inte knäppte byxorna). Så ett litet tag till går det att åka innan magen blir för stor och jag inte når fram till styret.


Begär efter drinkar

Nu har jag även börjat sakna drinkarna, läsk, saft och bubbelvatten känns inte så roligt längre på fester. Det alkoholfria sortimentet av viner på systemet känns redan tråkigt det också. Igår var vi på fest hos Mickes lillasyster och jag drack drinkar, alkoholfria dock men ändå drinkar. Micke hade släpat med mig till drinkmixhyllan på ICA (mkt bra initiativ älskling) och vi hade inhandlat mixerna för Margerita och Strawberry Daquiri på flaska. Följde man det alkoholfria alternativet på baksidan av flaskorna så blev det gott. Bara det att man drack i ett drinkglas med sugrör och krossad is gör ju det hela lite lyxigare. Det rekommenderar jag varmt, även för den som vill vara nykter av andra anledningar. Alla på festen blev också nyfikna på vad glasen innehöll och det var knappt nån som ifrågasatte varför jag inte drack. Så tummen upp för drinkmixar :-)!

Barnmorskebesök nr 3

I måndags var jag hos barnmorskan igen. Denna gång var Micke oxå med. Vi fick svar på provresultaten jag gjorde sist och alla värden var bara fina. Dessutom fick vi lyssna på Krypets hjärtljud och även de var normala med sina 130 slag/minut. Livmodern hade den storlek den brukar ha så här dags, nu når den upp till naveln. Som brukligt runt vecka 20 så rekomenderade barnmorskan att jag ska börja äta lite järntabletter. Summa summarium; allt är som det ska med oss.

Magen i vecka 20

Nu börjar man vänja sig vid att mage faktiskt blir lite större vecka för vecka. I början var det lite ovant att man inte ville ligga platt på mage. Det var den här veckan som Micke tror att han kände första sparken, men han är inte riktigt säker.

Ullared

Detta underbara varuhus, allt på ett och samma ställe. Vi var där i förra veckan och fyndade, dock inte så mycket till oss själva utan mest till Krypet. Först ville vi göra en liten semestertrip och sen vet man ju inte i vilket tillstånd man är i senare till hösten. Alla (ingen nämd, ingen glömd) kanske inte orkar storshoppa dagen innan förlossningen ;-).

Då vi nu har en pimpad vagga köpte vi täcke, kudde och bäddset till både den och vagnen. Se så fint det blev. Vilken bäbis skulle inte vilja sova i den vaggan....Sedan köpte vi lite baskläder till Krypet också. En body och en pyjamas.


En body till och en luvtröja.


Sedan blev det ju en hel del mer grejer som man kan ha nytta av. Till mig själv blev det lite mammakläder, utbudet var inte så stort men lite fina kläder hade de. Även om det nu är ytterst små chanser att Krypet skulle överleva om det vill ut nu, så är det ändå urmysigt att gå här hemma o titta på alla bäbisprylar.

Händige Micke

Då vårat badrum inte är av den största varianten, trots att vi förlängt badrummet med ca 60cm under renoveringen, konstaterade vi att de flesta skötbord på marknaden är för stora för att få plats därinne. En tanke som vi snabbt slog bort var väggskötbord, känner inte riktigt för att göra fler hål i väggen som vi så hårt ansträngt oss med att få tät efter alla konstens regler. Mike the handyman tog på sig snickarbältet och byggde ett skötbord i värsta Martin Timell-anda, dels för att vi kommer behöva ett och dels för att få lite tidsfördriv nu om dagarna.


Pimpad 80-tals vagga

Vi har fått en vagga som Micke själv legat i när han var liten. Vaggan har Mickes pappa gjort själv, här ser vi vaggan i klassisk 80-tals furu.


Efter ha placerat vaggan på sin plats i lägenheten tyckte vi att 80-talsfurun inte gjorde sig så väl, utan vi bestämde oss för att pimpa vaggan lite. Med hjälp av lite vit färg och några schabloner så blev det nya utseendet så här:
Ultraljud

I vecka 18 var det dags för rutinultraljud. Det visade sig att specmvc låg nästan vägg i vägg med förlossningen, så nu har vi provkört den sträckan. Lite skrämmande att det tar nästan en halvtimma att åka dit och parkera, men det ska väl gå bra vi är ju inte de första som åker den sträckan.

Här har vi första profilbilden på Krypet. De två vita fläckarna över Krypet är ena handen respektive ena knät. De två svarta fläckarna inne i Krypet är hjärtat och magsäcken.


Här har vi bild nummer två. Här syns ansiktet lite bättre och Krypet håller handen ovanför pannan.


Det var väl vid ultraljudet som allt blev verkligare, särskilt för Micke. Det var mäktigt att se att det faktisk är någon därinne i magen som rör sig bäst den vill. Krypet sparkade till mig samtidigt som jag såg det på skärmen, det var väl så jag lärde mig känna när den sparkar. Krypet hade lite svårt att vara still så barnmorskan (som kallade dig han vid ett tillfälle) fick kämpa lite med att få till alla mått. Huvudet mätte närapå 3,8cm och lårbenet 2,5cm. Med hjälp av måtten så fick vi datumet 5:e december bekräftat. Undrar om Krypet är en han eller hon.

Första inköpet...

...blev en barnvagn. Kanske lite tidigt att köpa det, men frestelsen blev för stor. En Emmaljunga City Cross endast använd i tre månader med både skötväska och åkpåse till nära på halva inköpspriset i dessutom en bra färgkombination. Inget pluttinuttrosa eller ljusblått.
För Micke är allt detta fortfarande overkligt, han totalvägrade köra barnvagnen från garaget som ligger mitt under vår lägenhet, in i hissen och upp i lägenheten.

Första magbilden

Här är magen i vecka 16, den börjar redan puta litegrann, Krypet tar alltmer plats.

Hur ska vi berätta?

Det var en fråga som vi funderade på rätt så mycket. Då ingen av oss direkt gillar alltför mycket uppmärksamhet ville vi göra detta diskret, men hur berättar man något sådant diskret? Efter några teorier om hur det hela skulle gå till bestämde vi oss för att göra två tröjor. En som det stod farmor på och en som det stod mormor på. Då Micke är enda sonen blir det ju första gången hans mamma blir farmor och då jag är enda barnet så skulle det inte bli några som helst tveksamheter om vad som är på gång. För att behöva säga så lite som möjligt packade vi in tröjorna i två paket som vi skulle lämna vid något bra tillfälle. Tyvärr har vi inte förevigat tröjorna så någon bild på dessa kommer inte.

Först ut blev farmor. Vi var på 1-årskalas hos Krypets kusin när farmor fick sitt paket. Undrande varför hon nu fått paket öppnade hon presenten. Det blev lite tjoande, ett väldigt stort kramkalas med gratulationer o lite rysningar. Puh, det gick ju bra, vi som var så nervösa. Sedan blev det mormors tur. Av någon anledning var jag inte lika nervös denna gång, kanske för att jag hade en aning om reaktioner. Mormor skulle ha kalas, 50-årskalas och vi åkte hem för att vara med. Hon fick presenten samma kväll som vi kom, innan alla andra gäster kommit. Mormor och morfar drog lite på smilbanden tyckte att det skulle bli roligt och gratulerade, inga större känsloutbrott här inte.

Sedan kom tröttheten...

...o det rejält. Min enda öskan var att sova, sova, sova, och sova. Jag som är en ganska trött person i vanliga fall blev helt väck ett par veckor. Sov jag inte så behövde jag ha nåt att äta på hela tiden, gjorde jag inte det så kom illamåendet. Ska det verkligen vara så här att vara gravid, är det verkligen värt detta....var några tankar som snurrade i huvudet på mig. Även Micke började känna sig ensam, tyckte jag inte var mycket till sällskap och att jag var tråkig som bara sov o sov....

Gravid?

Hela karusellen började i slutet av mars i samband med sista basketmatchen för säsongen (en av de längsta bortamatcherna). Minns att jag hade proppat väskan full med bindor utifall att....men det visade sig vara alldeles i onödan. Dagen efter åkte jag till apoteket ute på Torp efter en sömnlös natt med många funderingar. Där köpte jag två graviditetstest oerhört rädd att möta nån man känner. Efter ha läst bruksanvisningen, ja om det nu är så mkt att läsa; kissa på pinnen o vänta...vågade jag inte göra testet, antagligen rädd för resultatet. Efter ytterligare några funderingar (och en full blåsa bör tilläggas) bestämmer jag mig för att nu gör jag det och mkt riktigt blev det två blåa streck=jag är gravid. Bestämmer mig för att göra ett test ett par dagar senare, det kan ju visa fel....men även där två blåa streck. Det är ett faktum; jag är GRAVID!

Hur gick nu det här till...

....ja, det händer då och då att vi faktiskt ställer oss den frågan. Rent praktiskt hur det gick till vet vi ju, men man förstår nog inte vilken situation man satt sig i. Man har väl sina aningar om att det är något stort, men hur stort? Ibland kanske det är tur att man inte riktigt vet vad som väntar. Jag hoppas att man ska mogna ju mer tiden går, men gör man verkligen det eller kommer allt som en chock då man väl har bäbisen i sin famn? Hur gör jag nu....

Som synes på nedräkningen är vi nu lite drygt halvvägs, så för er som inte träffat oss och hängt med kommer det att komma lite viktiga händelser här allt eftersom.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0