Babyvård

Idag har jag shoppat lite babyvårdsprodukter, utgick ifrån Apotekets "komma hem paket" o plockade lite russin därifrån. Och det blev iaf salva mot röda stjärtar och en tub med bröstvårtskräm. Man brukar ju inte ha någon sugandes/snuttandes på bröstvårtorna dagarna i ända, så är rädd att bröstvårtorna kommer få sig en liten chock. Kikade även på babyolja, blev lite småfnissig när jag läste på ACOs babyolja, det stod att den var ätbar...just precis ätbar. Kunde de inte uttryckt det lite mer som "det gör inget om din bäbis får i sig den", nu låter det mer som om "är flingorna o mjölken slut hemma ta lite babyolja till frukost"....

Har även läst lite forum om blöjor oxå, men har väl inte blivit så jättemkt klokare av det. De flesta tipsen är att man ska prova sig fram, vilket låter ganska vettigt ändå. Ingen bäbis är ju likadan o jag antar att de olika märkena har olika passform och ytskikt, vilket passar olika bäbisar bra. Däremot var det en mamma som varnade lite för de "billiga" märkena, oftast får man byta oftare vilket gör att det i slutändan inte blir så mkt billigare ändå.

Sedan var det ju det här med statistik....de flesta barn, hela 92%, föds ju efter vecka 40+/- 2 veckor, vilket innebär att det är 8% kvar att födas före vecka 38 och efter vecka 42. Sökte man på Socialstyrelsens hemsida visade det sig att hela 5% föds före vecka 37, vilket innebär att endast 3% föds efter vecka 42. Min slutsats blir då att i nästa vecka då jag går in i vecka 36 är det 5% chans att Krypet föds samt att Krypet redan borde vara född innan julafton iaf...typiskt, ytterligare en att köpa julklapp till...nä, jag kan köpa hur många julklappar som helst till Krypet utan att det är jobbigt.

Gå nu ner o rösta för att hjälpa oss att välja namn!!!


Om namnen

Jag har kikat runt lite på Namnboken, Svenska namn och i min pocket Namnguiden för att få reda på mer om namnen vi valt. Detta är vad jag hittat.

ELIN - Kvinnonamnet Elin är en svensk form av Helena som är ett grekiskt namn med betydelsen "lysande" eller "fackla". Namnet är mycket gammalt. Det svenska helgonet Sankta Elin av Skövde, som även kallas Helena, levde i mitten av 1100-talet och det är från henne som namnet har hamnat i almanackan. Namnsdag: 31 juli. Vilket sammanträffande eller....?

IDA - Ida är ett kvinnonamn av forntyskan och betyder "den flitiga", "den vältrogena " eller "den verksamma" och den "idoga". Det blev ett riktigt modenamn när tv-serien Emil i Lönneberga visats.

MELVIN - Melvin är ett engelskt namn som betyder "rådgivande vän". Ursprungligen var Melvin ett efternamn men som på 1800-talet började användas som förnamn.

ALVIN - Alvin är ett fornnordiskt mansnamn. Alvin är sammansatt av "Alv" och "vän". Alvin har använts som förnamn i Sverige sedan början av 1500-talet, då stavat Alffwin. Det finns en teori om att Alvin kommer från det forntyska namnet Albion som också kan ha gett upphov till Albin som betyder vit.

Så för att göra namnvalet lite enklare nu när ni vet vad namnen kommer ifrån och vad de betyder....

Vilket namn ska vi välja?

Igår satt jag i över en timma för att få till några snygga omröstningar, men eftersom ni fortfarande inte ser någon snygg omröstning så kan man dra slutsatsen att jag misslyckades. Hittade en jättebra omröstningssida där man enkelt kunde skapa en egen. Men....det visade sig att man kunde bara skapa EN omröstning och man kunde bara rösta EN gång o alltihopa blev pannkaka. Vill ju att ni ska kunna rösta på både ett killnamn o ett tjejnamn, men det gick alltså inte att lösa (o jag orkade inte fördjupa mig mer i det).

Det får bli så här istället: Skriv en kommentar med de två namn ni tycker passar Krypet bäst, jag vet att ni är betydligt fler som läser än de få som vågar skriva kommentarer. Kom igen o rösta nu!!

De fyra alternativen är:
Elin
Ida
Melvin
Alvin

Sedan får vi se vad det blir o vem det är som kommer ut, det kanske inte passar alls med något av namnen vi föreslagit ;-)

Babyskyddet

...har äntligen kommit.

 

Nu har vi alla viktiga saker förutom ett fungerande skötbord, blöjor och allmänt rörande babyvård...får helt enkelt luska reda på mer om det är nåt viktigt man behöver den första tiden så man kan köpa det i förväg. Litar inte helt på Micke om man skulle behöva skicka ut honom, ibland blir det fel trots stor vilja och engagemang från hans sida, särskilt när det är nya saker. Jag vet att du gör ditt allra bästa älskling, men ibland blir det fel ändå. Nu är du riktigt duktig med det här med mjölkprodukter :-)

Barnmorskebesök nr 7

Idag har vi, jag o Krypet förståss, varit hos barnmorskan igen. Det var vägning, blodsocker, urinprov, lyssning av fosterljud, mätning och vaccinering som stod på schemat. Allt var som vanligt, alla värden bara finfina. Dessutom skötte sig Krypet riktigt bra trots barnmorskans klämmanden o knådanden av magen. Krypets hjärtljud låg på 136 slag i minuten, lite lugnare denna gång än sist. SF-måttet följer fortfarande veckorna o var nu 34 cm. Min kurva tog ju ett hopp sist, och nu följer kurvan (något under) den övre gränskurvan. Genom tabeller uppskattade barnmorskan att Krypet nu väger runt 2,2kg.

Ja, nu har man fått första dosen vaccinering mot svininfluensan. Är lite öm vid sticket fortfarande, men än så länge känner jag inget annat. Krypet har inte protesterat mer än vanligt heller. Kan ju inte påstå att det var några stora mängder de sprutade in i armen, det var en av de minsta sprutorna jag sett. Lite funderingar hade man ju om man skulle vaccinera sig eller inte, men fördelarna kännde jag övervägde nackdelarna. Nu kommer ju även Krypet få lite antikroppar, tror att den lilla mår gott av det. Ska tillbaka om tre veckor igen o få den sista dosen så man får fullgott skydd.

En zombies funderingar.....

Nu är man inne i en period då det funderas en hel del. Saker som snurrar i huvudet är; hur ska jag klara av förlossningen, ska jag vaccinera mig imorrn eller inte, kommer jag bli sjuk om jag vaccinerar mig, kommer vaccinet påverka bäbisen negativt, har jag gått upp för mycket i vikt helt plötsligt, kommer bäbisen vara en jätte när den ska ut, är det en tjej eller kille därinne, vad ska bäbisen heta, vilka blöjor ska man köpa, hur mycket kläder behöver jag till bäbisen (klarar vi oss med det vi har nu till att börja med), ska jag orka jobba de sista 5 veckorna (ja idag är det 4 veckor och 4 arbetsdagar kvar)...jag skulle kunna rabbla en massa men här kommer mina tre största funderingar:

Ska ungen ha foten upptryckt under revbenen (eller är det bara ett test på smärtgräns o tålamod), ska jag inte kunna sova på nätterna längre (eller är det bara en förberedelse på det som komma skall), ska jag inte kunna äta mig mätt för att allt riskerar att komma upp igen så fort jag böjer mig framåt eller lägger mig ner, i resterande 7 veckor?

Det här med sömnen trodde jag inte skulle komma förrän ungen var ute, inte att jag skulle vara ett nervvrak redan på förlossningen. Det värsta är att folk utsätter sig för detta om och om igen, en del inte bara en gång utan två, tre, fyra gånger helt frivilligt. Det måste vara nåt fantastiskt som kommer ut av detta. Just nu har jag bara lite svårt att se längre än till sängen som jag allra helst bara vill somna i....

Magen i slutet på vecka 33

Ja då har man vuxit till sig några centimeter till, nu mäter jag hela 107 cm runt om. Växer dock mest uppåt fortfarande. Igår (givetvis när Micke var i Mörrum med jobbet) så tyckte Krypet att det var alldeles för trångt därinne eller så saknade Krypet sin pappa. Det protesterades vilt med diverse buffanden o snurranden. Vet inte riktigt vad det var, en hand eller fot, men något tryckte Krypet med så det blev en utstående bula på magen. Det var häftigt att se. Sedan känner jag ett rytmiskt dunkande eller pulserande emellanåt och det måste vara Krypet som har hicka, det är tydligen ganska vanligt.


Magen i vecka 33.

Skogsbingospromenad

I söndags var Krypet på sin första skogsbingopromenad. Den skulle vara cykel- och barnvagnsvänlig o inte alltför tuff att traska. Micke hade fått i uppdrag att sälja fika halvvägs i promenaden, så vi blev ett par tjejer o en liten kille som skulle gå/åka. Vid starten frågade vi hur lång promenaden var och vi fick svaret runt halvmilen. En halvmil ska jag väl orka gå på grusväg och dessutom med en inte alltför krävande terräng. Det är ju "bara" dubbla sträckan för mina söndagspromenader o de klarar jag ju utan några problem.


Här hade vi äntligen nått fram till fikat o fikaförsäljarna.


Här är några av tjejerna o lillkillen som var med.

När vi kom i mål var jag såååå kissnödig och fick låna en av de sunkigaste toaletterna jag varit inne på, men är man tvungen så är man. Vi fick våra brickor rättade och jag var sämst med 10 rätt av 15, aja nån måste ju vara det oxå. Tog sedan en titt på stegräknaren och enligt den hade vi gått i en timma och 45 minuter, tagit drygt 11 000 steg och (om nu min steglängd fortfarande stämmar) avverkat 7,4km. Vad hände med den halvmilen som utlovats tidigare??? Det blev ju tredubbla söndagspromenader.....jag kan ju säga att jag inte gjorde många knop resten av dagen utan vilade o läste lite bok. Även måndagen gick åt till att vila upp sig lite....det var sista skogsbingon för säsongen för min del iaf!!

Krypets första biobesök

I lördags blev vi bjudna på en riktigt god middag och ett biobesök av Krypets farmor o farfar. Vi såg Flickan som lekte med elden.

Filmen var helt ok, känndes inte alls så långdragen som den första. Krypet gillade inte riktigt det höga ljudet, utan sparkade friskt därinne emellanåt. Sedan dunkade jag huvudet i en list mitt i filmen o trodde att jag skulle tuppa av. Micke som tyckte jag var pinsam när jag sa aaaah (för att det gjorde så ont) o svarade med ett sssch. Kan ju tilläggas att vi satt längst bak i salongen och ca 10 cm ovanför ryggstödet har någon spikat upp en list i nära storlek av en 45-regel, hur j-vla korkat är inte det.

Efter bion fick vi skynda oss hem, då det var fotboll på tv *gäsp*. Krypets farmor tog då fram en påse med lite kläder o sängkläder.


Krypet tackar så mkt för de fina kläderna, här är ett urval.

Vagnen klar

I torsdags kom hårdliften som vi beställt och det bästa av allt är att det kommer hemlevererat ;-) En svart och vit hårdlift blev det som passade perfekt i vår Emmaljunga-vagn.


Krypet tackar mormor o morfar så hemskt mkt för hårdliften!!

Sedan när jag kikar lite närmare på liften har det smygit sig ner en åkpåse oxå. Den var tydligen inte säljbar, men fullt användbar så den fick följa med hem till oss den oxå.


Krypet tackar Fredrik så jättemycket o behöver nu inte oroa sig för att frysa i vinter!!


Här är vagnen bäddad o klar, nu är det bara Krypet som saknas

Händelselöst...

Just nu känns det som om att det inte händer så särskilt mycket. Magen finns där o allt flyter på. Fast helt händelselöst är det egentligen inte. Oftast upplever jag det som om att Krypet är mer vaken än sover, är inte så mycket buffande längre utan mer ett bökande, kanske ett tecken på att det börjar bli lite trångt.

Givetvis måste Krypet oxå lägga sig tillrätta när det är dags att sova *suck*, igår tog det en bra stund innan vi somnade. Tillslut fick Micke gå upp o hämta en liten kudde som jag fick stoppat under magen så Krypet kunde lugna sig. Idag blir det en promenad istället för Desperate housewives, förhoppningsvis ska Krypet somna då.

Sedan har Krypet tryckt upp en fot, eller vad det nu är under revbenen vilket gör att jag numera har intagit en halvliggande ställning på jobbet. Måste se bra oseriöst ut när jag ligger där i min stol, men hellre det än att jag går hem tror jag.

Nu är det dags för lite yoga, får passa på medan Micke är ute o springer (i grusskorna) så man får lite lugn o ro.

 


Månadens spelare...

Varje månad utses en spelare i Mickes fotbollslag som har utmärkt sig lite extra på ett bra sett och förtjänar lite uppmärksamhet utöver det vanliga. I torsdags belönades de som utsetts till månadens spelare, så när Micke kom hem från träningen hade han ett litet paket med sig. Detta var vad månaden augustis bäste spelare fick som sin belöning....
 

RSS 2.0