Elin 5 månader

I tisdags blev Elin fem månader gammal. Här har vi en funderande 5-månaders tjej. Det är mycket funderande över den där saken mamma håller i händerna, den både låter och blixtrar (syftande på kameran förståss).


Lösningen på veckans dilemma

Idag råkade vi ta sovmorgon, lr iaf jag. Jag sov lite längre än jag brukar, vilket gjorde förmiddagen liiiite stressig. Hade bestämt mig för att lyssna på reflexpedagogen trots allt. Packar ner Elin o en massa grejer, vänder mig om för att ta bilnycklarna.

Var är bilnycklarna? Jag la ju de här igår.....börjar vända upponer på hela hallen, men inga nycklar hittas o Mickes mobilsvar går in när jag ringer honom. Micke sitter i en bil på väg till Stockholm till ett möte. Ringer Mickes jobb o ber en kollega ringa upp den andre kollegan i bilen o att Micke ska ringa mig. Tillslut får jag tag på Micke o ganska snabbt visar det sig att bilnycklarna ligger i hans jackficka. Som tur är har vi två nyckelbrickor till garaget o jag fick använda reservnyckeln till bilen.

Stormar in på öppna förskolan ungefär kvart i elva o det var fullt med vagnar där. Usch vad mycket folk hann jag tänka innan den ena förskoletanten kom fram till mig. Hon berättar att reflexpedagogen är sjuk, vilken tur utbrister jag. Hon tittar lite fundersamt på mig o jag berättar att jag då istället kan åka på vår mamma/bäbisträff. En kvart senare dyker jag upp (nästan prick elva), till allas förvåning, på mammaträffen.

Veckans dilemma är löst!!

Veckans dilemma

Idag när vi var på öppna förskolan så fick vi reda på att på torsdag kommer en reflexpedagog dit o berättar om barns reflexer och motoriska utveckling. Låter hur intressant som helst o jag skulle vilja gå dit o lyssna.

Nu kommer dilemmat, reflexpedagogen är där mellan klockan 11-12 och vi som har mammaträff (i Hogane dessutom) med start klockan 11. Nu blir det två av veckans höjdpunkter som krockar, hur ska jag göra nu????

Raggarträff på Folkets Hus, Dop mm

Har just nu gömt mig inne i Elins rum för ikväll är det raggarträff på FH. Så mycket bilar (gasande och vrålande) som det står på parkeringen utanför har jag inte sett nångång tidigare. Vi har tom bäddat för alla tre här inne.

Idag har vi varit på dop, Mios dop i Gärdhems kyrka i Trollhättan. Som vanligt stressade jag runt som en galning här hemma innan vi skulle åka. Inte nog med att jag redan var stressad, jag visste inte vart kyrkan låg. Tänkte att det står en adress på Svenska Kyrkans hemsida, men se det gjorde det inte. Utan Micke letade reda på vart kyrkan låg mha eniro, sedan fick jag knappa in några koordinater (som vi hittade i närheten) på gps:en.

Detta gjorde mig ju inte direkt mindre stressad, men iväg kom jag. När jag kommer ut på 44:an inser jag att gps:en inte gett mig några direktiv vart jag ska åka. Blir ännu mer stressad, hur i 17 ska jag hitta nu? Tittar på gps:en och ser att den inte har kontakt med några satelliter, chansar och hoppas att koordinaterna jag knappat in finns kvar efter jag startat om gps:en.

Koordinaterna fanns kvar och jag klev ur bilen strax före 14.00. Yes jag hann i tid. Går in i kyrkan och inser att jag är näst först i kyrkan och inga psalmer är uppsatta på tavlan än. Jag var en halvtimma för tidig :P

Här kommer lite bilder på Elin.

Elin äter gröt med katrinplommonpuré.


Elin har nu hittat sina fötter även när hon ligger ner. Nu för tiden får man leta efter hennes strumpor (inringade i grönt).


Elin sitter i spjälsängen o undrar vad mamma håller på med.

Handla inte på kredit

Alldeles nyss kom posten. Fick ett brev från ett kreditkortsföretag som ville att jag skulle skaffa deras kreditkort. Brevet började så här:

"Växer din familj?
I så fall vill vi gratulera dig till en spännande tid i livet!
En tid som också är utmanande för många småbarnsföräldrar när utgifterna ökar samtidigt som inkomsterna minskar. Här kommer ett förslag på hur du kan skaffa dig en större buffert i vardagen. Ibland bara måste ju inköp göras NU och inte imorgon." osv...

Visst låter det lockande?! Jag har själv levt över tillgångarna och märker hur lite pengar det är man egentligen har, men det är ett val som jag gjort. Det tar ett tag att anpassa sig efter den nya inkomsten som i mitt fall nästan är halverad (återigen ett val som jag själv gjort), men det går. Att skaffa kreditkortet som lovar så gott med låga räntor, bonussystem mm tror jag knappast gör saken bättre för en småbarnsfamilj. I slutändan blir det ju dyrare i alla fall.

Skäms alla dessa kreditkortsföretag som verkligen vänder sig till de som redan har det dåligt. Inte konstigt att det är så många barnfamiljer som är med i TV3:s Lyxfällan. När det gäller pengar så har jag resonerat som så att "varför handla något för pengar man egentligen inte har, har jag inte de nu så är det inte säkert att jag har de sen heller".

Så alla där ute SPARA FÖRST, HANDLA SEDAN ;)

Världens sötaste bäbis

Jag har ju världens sötaste bäbis, det finns ingen lika söt bäbis som hon i hela världen!!! Det är något som funnits där redan från början, lr nästan iaf. Första gången jag såg Elin måste jag erkänna att det var väl inte direkt det jag tänkte där på förlossningen.

Men, det jag skäms över är att alla andra bäbisar är långt ifrån lika söta som Elin (förlåt alla föräldrar och bäbisar därute). Det är först nu som jag börjar se sötheten i alla andra bäbisar. Innan har jag stått och ljugit mammorna rätt upp i ansiktet när jag sagt att deras bäbis är så söt så. Är detta någon hormon-/moderskänsle-/försvarsmekanism som en mamma får? Är det så här för att man lättare ska knyta an till knatten? Eller är det så att det tar ett par månader innan en bäbis egentligen blir söt (bortsett från ens egen)?

Det här är ett stort mysterium, är det någon därute som har ett svar? Jag menar att alla mammor har ju världens sötaste bäbis, det är inte bara jag....

Jag vill

Elin vill saker hela tiden. Hon vill resa sig, men det går inte. Hon vill framåt, men det går inte. Enveten som hon är ger hon inte upp utan fortsätter att kämpa tills hon är helt slut och tvärilsk.

Idag på öppna förskolan hade hon spanat in en stor larv som var väldigt intressant, men givetvis utom räckhåll. Hon skulle bara ha den där larven och blev så ilsk tillslut att första "krypsteget" med ena benet kom.

Jag hinner inte med

Helt plötsligt greppar Elin med båda händera för att i nästa stund ta tag i nappen med tummen och pekfingret. För...hmmm...snart tre veckor sedan lyckades jag fånga Elin på bild då hon "satt" själv, nu sitter hon i stort sett själv (bara man får hålla i fötterna så).

Som sagt, jag hinner inte med i hennes utveckling längre för det går fortare och fortare. I början hände ingenting o sen ingenting och man bara väntade på att något skulle hända. Nu får man vara riktigt uppmärksam för helt plötsligt gör hon bara saker, och det är ju inte så att hon säger till "Titta mamma vad jag kan!!".

Förstår inte hur jag ska hinna med och fylla i böckerna när Elin gör det ena efter det andra. Har ju iaf bloggen som jag kan gå tillbaka till och se på ett ungefär vad som hände när. På något sätt känns det lättare att skriva här än att ta fram böckerna och skriva ner.....

Härlig eftermiddag i solen

För mig förståss, Elin fick tillbringa den i skuggan. Efter babysimmet blev det en sen lunch, sedan satt jag i min stol på altanen och läste bok medan Elin låg i hammocken och sov gott. Jag läste, läste och läste, tillslut var jag tvungen att titta på klockan. Inte konstigt att jag hunnit läsa så många sidor, Elin hade sovit i 50 min.

Oj, vad länge tänkte jag, babysimmet gör gott ändå. Men den tanken skulle jag inte tänkt för direkt så vaknade hon där i hammocken. Aja, det var bara att gosa lite med henne o gunga o busa. Så det har varit en bra dag idag.

En av mammorna i babysimmet heter precis som Elin och inte nog med det hennes dotter heter Ida....det är ju precis de två namnen vi valde mellan....lite kul tyckte jag.

Nu när Olle fortfarande är sjuk så blev Mio ensam med fyra tjejer (i hans ålder) i babysimmet, men han flörtade nog mest med mamma ändå ;-)


Matdags

Vi började ivrigt att mata Elin med gröt o potatis efter hennes 4-måndersdag, sedan var vi inte lika ivriga längre. Då blev det gröt kanske varannan dag, vilket kanske var bra för hennes mage. Dumt att börja med för mycket på en gång.

Idag fick Elin prova något nytt, palsternackspuré. Det var inte lika gott som potatis men det var ju mat....o mat ska ätas. Bara hon ser en sked i närheten av munnen kastar hon sig över den.

Vi tog en promenad till ICA för att handla mat till Elin, det blev palsternackor, ekologiska morötter, ekologiska majs och ekologiska ärtor. Sedan blev det purégörardags. Tror jag är en typisk förstagångsmamma, bara det bästa och finaste till Elin och stora ambitioner när det gäller matlagning till henne. Hemlagat är bäst.

Den enda purén vi inte hann med under dagen var ärtorna, så nu har vi frysen laddad med olika puréer i hjärtformat. Hittade först inte vår vanliga klassiska istärningslåda, utan fick ta de vi har med hjärtformer. Tänk att få maten serverad i form av ett hjärta (innan den värms förståss).

Kanske ska handla lite frukter o bär imorrn efter babysimmet o göra lite smaskiga efterrätter till Elin :-)


Busy Elin

Nu börjar Elins vardagar fyllas med mer och mer aktiviteter. Även jag har roligare och känner mig mer meningsfull. Så här ser Elins veckoschema ut:

Måndag: 13-15 Öppna förskolan

Tisdag: Hitta på något med mamma, idag ska vi tex handla och göra morots- och palsternackspuré

Onsdag: 12.30-13.00 Babysim i Trollhättan

Torsdag: 11-14 Träffa mammorna och bäbisarna i föräldragruppen/9-12 Öppna förskolan

Fredag-Söndag: Då händer det alltid massor, ibland hälsar vi på kompisar, farmor&farfar, mormor&morfar kommer på besök eller nåt annat roligt.

Sedan var det ju det här med sova

Elin sover precis som hon vill. Oftast vaknar hon i en helt annan ställning än den hon somna i. Igår morse när vi vaknade låg hon så här (eftersom pappa var borta fick hon sova hos mig hela natten).

Det här med att ha huvudet på kudden och fötterna under täcket har inte riktigt gått hem hos Elin än...
Sedan är det ju några saker som bara är ett måste för att få Elin att somna (lr nästan iaf).

Vi har napp, snutte och bästisen apan. Bilden är INTE arrangerad, utan det är hon själv som lagt armen om apan.

Äntligen babysim

Nu har Johanna varit detektiv och hittat ytterligare ett babysim i Trollhättan som vi fick prova på idag. För att få gå i bassängen var Elin tvungen att köpa ett par nya badbyxor, utifall att hon skulle få för sig att göra nr två i vattnet. Så här fina är byxorna (bilden är från ImseVimse).

Har ett tag funderat på vilken storlek som skulle passa Elin. Då hon viktmässigt ligger mitt i Small trodde jag att instruktören skulle tvinga mig att köpa de, men se det gjorde hon inte. Elins runda fina lår gjorde att hon fick storleken större, allt enligt mina önskemål. Då kan hon ju förhoppningsvis ha byxorna ett tag då de inte direkt var gratis.

Elin var som vanligt reserverad till en början och lagom till det var dags att gå upp sprattlade både ben o armar i vattnet. Hon är precis som jag, måste pejla in läget o alla filurer som är där. Förhoppningsvis tar inte det lika lång tid nästa gång.

Hoppas, hoppas nu att vi blir tillräckligt många så att det blir en kurs. Vi var fem stycken där idag och var vi minst sex stycken så skulle det bli en kurs med start i nästa vecka. Så med mamma Maria med lilla Olle så blir vi en grupp, om nu alla fem som var där idag vill fortsätta.....hoppas hoppas.

Nya outfits

Här har vi Elin i sin nya våroutfit. Jackan fick hon för hon var så duktig när hon vaccinerades. Sedan fick hon nya skor av pappa i påskpresent.


Sedan passade jag på att fota mig tillsammans med Elin nu när jag är så himla snygg i min nya frisyr :-P

Frisyr före och efter klippning

Här kommer de efterlängtade före- och efterbilderna. Lägg märke till de glada minerna :DDet är en hel del hår som åkt av...Helle var tvungen att sopa golvet två gånger medan hon klippte mig....

Gräsänkling och nyklippt

Då var man gräsänkling den här helgen. Micke har åkt på träningsläger med fotbollen, de har åkt ända till Lysekil...de ni!! Så är det någon som inte har något att göra, tveka inte utan slå en signal. Har aldrig varit ensam med Elin så länge förut och skulle det bli för tufft ligger ju Lysekil inte alltför långt borta :-)

Bilder på min nya frisyr kommer...har tagit så fina före och efterbilder i olika vinklar. Först ska Elin och jag gå ut och njuta lite av solen innan den försvinner för dagen :-)

Mer lattemamma....

Denna veckan har jag varit mer lattemamma än hemmafru och det känns riktigt bra. Jag blir så mycket gladare när jag gör något utanför de här väggarna (visserligen är väggarna fina att titta på men tråkigt i längden).

Igår var vi ju på öppna förskolan på förmiddagen, sedan gick vi en liten promenad och därefter blev de lunch hemma. Sedan var det dags att laga lite mat innan jag skulle iväg o fika med kompisar. Även om jag gick upp två timmar tidigare än vanligt så gick dagen mycket fortare än vad den brukar.

Häromdagen när det var så varmt ute gick jag in till stan och köpte mig en sojalatte (riktigt mycket lattemamma) på Espressohouse och gick o satte mig o tittade på folk. När alkisarna satte sig på bänken ijämte och korkade upp flaskorna begav jag mig därifrån för att gå en promenad.

Igårkväll när jag gick igenom stegräknaren blev jag förvånad av hur mycket det är jag går. Jag går nästan tre gånger så mycket varje dag jämfört med när jag jobbade. Ju finare vädret är, desto längre blir promenaderna. Snart kan man ta riktigt långa promenader när det är tillräckligt varmt ute för att slänga fram tutten i fria luften om Elin skulle bli hungrig.

Öppna förskolan

Då har vi varit och testat på öppna förskolan på Kungstorget idag. Eftersom mammaträffen blev inställd så fick vi ju hitta på något. Just idag på förmiddagen hade öppna förskolan babygrupp. Jag var hur nervös som helst när jag skulle gå dit, fattar inte varför.

Vi öppnade dörren till trapphuset och gick in, det satt lappar om barnvagnsstölder o att vi skulle ta med vagnen upp. Vi fick åka i en skraltig hiss som skulle ha fått en besiktning senast december 2009 (eller om besiktningen var utförd dec 2009??). Utanför står det två vagnar, så jag tänkte att jag får väl ställa min här oxå. Jag tar upp Elin och öppnar dörren till förskolan och hör en tant prata, som om det vore föredrag.

Jag blir alldeles förskräckt och en tanke som slår mig är att man kanske måste anmäla sig innan man kommer hit. Försiktigt osedd stänger jag dörren och börjar packa ner Elin i vagnen igen. Vad är jag för en fjant egentligen? Lagom jag ska rulla vagnen till hissen kommer det två mammor till och lotsar mig rätt in på förskolan.

Vi fick en liten rundtur och sedan var det dags för sångstund. Lilla snigel och i ett hus vid skogens slut hängde jag med på, men sen var det kört. Elin satt fundersam och tittade på alla bäbisarna som var där och undrade om de inte sjöng fel....skjuter jägarn dig, heter det ju.....inte fångar.

Elin var helt klart den yngsta besökaren, de flesta var runt 7-8 månader och både satt själva och kröp runt. Alla mammor (det var faktiskt en pappa där) sa att deras knattar sover så gott och länge när de varit där. Skönt tänkte jag, men Elin sov bara sin vanliga halvtimma efter vi gått därifrån. Vi kanske får gå dit fler gånger, Elin gillade iaf alla leksaker som fanns där.

Nyblivet Traderafan

För att roa mig med något om dagarna har jag börjat kika på kläder och andra saker på Tradera till Elin. Först var jag väldigt rädd och bara tittade på alla sakerna. Sedan häromdagen skaffade jag mig ett konto och var med i min första budgivning.

Den förlorade jag, det var ett par rosa Converseskor med hård sula i storlek 19. Sedan blev det en auktion till idag och den vann jag. Ett klädpaket i 37 delar för 264kr med frakt (drygt 7kr plagget). Har insett att det inte håller, eller iaf inte plånboken, om man ska köpa alla kläder nya.

Här har vi Elins nya garderob =)
Klicka för att visa Megabild!

Påskhelgen

Ja, påsk firade vi hemma hos Elins mormor och morfar. Det var första gången som Elin var där och hälsade på. Jag var lite rädd för den långa bilresan (38 mil), men det gick bra. På ditvägen sov hon mest och på hemvägen sov hon nästan inte alls. Hon var nöjd ändå, satt och pillade med sin bästa kompis apan och snutten.

Här har vi första stoppet, Elin passade på att köra lite bil medan jag var på toa.


Samt det berömda huset på höööga plintar, som vi alltid passerar.


Mormor och morfar lekte med Elin medan jag o Micke slappade i solen i nya uterummet.

Det var även första gången Elin fick träffa sin mormors mor och och sin morfars mor. Här har vi fyra generationer gånger 2.Elin fick även bada i mormor och morfars stora badkar (badbaljan släng dig i väggen).......prova Tusses solglasögon...


...vara påskkärring....


...prova mammas gamla matstol....


...innan det var dags att åka hem igen.
Fler mamma-barn aktiviteter tack!!!

Jag har insett att jag valt att skaffa barn när alla andra gör det. Nu när jag letat efter lite roliga aktiviteter för mamma och barn är det mesta inställt och är tillbaka till hösten pga mammalediget eller sjukskrivning pga graviditet. Är inte det lite komiskt.

Fick precis nyss ett mail om att det inte blir någon kursstart i babysimmet i Trollhättan. För en vecka sedan fick jag även reda på att mamma-barn-passet på Sportlife ligger nere och tas upp igen till hösten. Det närmsta stället är Rollsbo i Kungälv som har passet och det känns lite långt att åka dit för att gå på ett träningspass.

Jag vill ha aktiviteter nu, till hösten är ju Elin stora tjejen och desstuom har jag börjat jobba. Ska jag behöva vara "hemmafru" under hela min föräldraledighet?

RSS 2.0