Vardag igen

Imorron börjar den vanliga vardagen igen, jag ska jobba. Jag tycker det ska bli så spännande samtidigt som jag tycker att Elin kan vara hos mig på jobbet, för hon klarar sig ju inte utan mamma (lr är det tvärt om....).

Sedan börjar även basketen för min del, efter nästan 1.5 års uppehåll, med första träningen på torsdag. Inte nog med det så börjar Elins babysim på söndag. Det blir verkligen vardag med alla sina rutiner.

Nu är det bäst jag går o lägger mig om jag ska orka gå upp imorron bitti. Natti natti....

Elin 9 månader

Idag blev elin 9 månader, dvs nu har hon funnits lika länge utanför min kropp som inuti den.

Niomånadersdagen började med att jag hittade Elin i sängen så här, inte alls som när hon sov när jag gick upp. Hon har alltså vänt sig från rygg till mage och hasat halvvägs ner i sängen, bäst att ha koll i fortsättningen.


Sedan skyndade vi oss till öppna förskolan ett par timmar. När vi kom hem fick Elin inviga den nya haklappen. Det börjar fint med skeden i handen....

...o slutar med kladd överallt....tom baksidan av huvudet...

Visserligen heter det ju babysitter, men kan nu användas som en liten fåtölj.

Så tokroligt...

"Tiiitt pa" (för er som inte förstår Elin-språk betyder det "titta lampa")

Nöff nöff säger grisen.

Givetvis fick Elin en liten present oxå, ett par nya skor. Kavat, Pax med flera släng er i väggen. Hittade ett par riktigt bra skor som dessutom bara kostade en bråkdel. Känner inte riktigt för att lägga ut flera hundra på ett par skor som hon nästan aldrig kommer använda, men ett par skor är ju ett måste ;)Diagnos avklarad

Idag fick jag besked av vad min mage lider av....ingenting. Kanske känslig tarm. Efter alla undersökningar som gjorts har de inte hittat någonting som är fel. Blev rekomenderad att hålla upp med mjölkprodukter i ett år till för att sedan se om tarmen fortfarande är lika känslig. Läkaren tröstade mig med att eftersom du inte haft det från början så kan det även försvinna. Jippi tänkte jag med enormt mkt ironi i tanken.

Detta innebär att jag förmodligen får leva resten av mitt restaurangliv på pommesfrites o beasås. För det är oftast det enda som restauranger kan servera mjölkfritt.... Får även se om jag orkar gå på alla grejer som företaget ordnar. Inte en enda gång på nästan 1,5 år så har informationen gått fram, vilket innebär att jag antingen blir utan mat eller får min mat när alla andra redan ätit upp. Det andra innebär att jag får kasta i mig maten (ibland sittandes ensam) för att nästa "aktivitet" redan dragit igång, här visas det minsann ingen hänsyn "skyll dig själv att du inte kan äta allt" känns det som.

Kom på ett jättebra tema till en temakväll. Kost o hälsotema!!! Lite provapå aktiviteter o föreläsningar om hälsa o kost. Däribland olika allergier o vad de innebär (för nu när vi är så många borde det finnas nån mer än jag som är allergisk mot något) och att man ska undvika en viss sorts mat när man är gravid. Kanske inte gå in i detalj på vad, men nämna att man faktiskt inte bör äta allt som serveras när man är gravid och hur viktigt det är att säga vid tex matbeställningar. Nu kanske jag är lite partiskt eftersom det är relativt nyligen jag själv var gravid....


Elins tänder

Det är inte det lättaste att lyckas ta kort på bäbisars tänder. Helst ska hon vara glad o det är oftast så att tänderna inte syns. Idag lyckades jag dock.Hmm....vad är det där? Det är din nya kofta Elin. Inköpt på Zara i Göteborg.


Mammas stora tjej, har insett att vi snart inte har en liten bäbis längre. Det blev jättetydligt idag när vi var på öppna förskolan igen. Det var fullt med en massa småttingar där o en del orkade knappt hålla huvudet uppe. Nu tillhör Elin de stora barnen i babygruppen. Vink, vink!!

Stadiga ben

Jag kan stå om jag håller mig i, men än så länge kan jag inte resa mig utan behöver hjälp med det. Sätta mig från stående klarar jag dock galant ;)


Resultat av gårdagen

Igår var Elin och jag o kikade på två förskolor, Herrestad o Norgården. Det fanns både bra o dåliga saker med båda. Elin gillade alla barnen o busade med fröknarna på Herrestad.

Det verkade inte vara några problem att skola in Elin när vi vill, dvs under våren, och på Herrestad hade de plats för Elin redan nu på avdelningen Lönneberga (vilken var den största avdelningen till ytan). Det som var gemensamt för båda förskolorna var att barnen sover ute i vagnar (om inte vädret är allt för busigt). Beroende på hur många "sovbarn" de har så kanske man får släpa med egen vagn.

Herrestad
När jag ringde hit så fick jag inte direkt något jättepositivt bemötande, men att jag givetvis var välkommen att komma o titta. Däremot fick jag ett betydligt bättre bemötande när jag kom dit, dock lyckades jag inte lista ut hur man öppnade den höga barnsäkra grinden (det var annat än på min dagistid)....lite pinsamt....får skylla på nära 10-kilos-klumpen jag hade på armen :P

Lokalerna var lite äldre o slitna, men gillade det jag såg ändå. Kännde inga konstiga lukter iaf o allt var tydligt o strukturerat. Maten lagades på skolan som låg intill o de hade en egen kokerska som gjorde frukost och mellanmål. Det tråkiga var att gården låg ut mot 44:an o trots bullerplank så var det en hel del oväsen från vägen o kan tänka mig att luften inte var den bästa heller. Gården var stor o öppen, mkt sand o lite gräs.

Norgården
Fick en väldigt positivt bemötande när jag ringde, men tvärt om när jag var där. Den här gången hade jag klurat ut hur grinden öppnades.....

Lokalerna var lite nyare, men jag upplevde allt trångt o rörigt. De hade oxå en egen kokerska som lagade maten, frukost o mellanmål gjorde de själva på avdelningen. Gården låg väldigt skyddat o var grön o lummig, inte lika stor som Herrestads men betydligt trevligare.

Svårt val....o för att göra det ännu svårare ska jag ju besöka två till i nästa vecka....

Äntligen...

...har öppna förskolan öppnat igen o idag var det dags för första babygruppen. Givetvis småsprang vi dit efter Elin vaknat (lr hon fick lite hjälp av mamma att vakna vid halv tio den lilla sömntutan), vi ville ju inte missa sångstunden. Min förhoppning är hon ska lära sig av de få äldre/"duktigare" barnen så att hon rör sig flitigt nu när det är dags för pappa att vara hemma med Elin.

Morgondagens aktivitet innebär ett besök på två förskolor. Eftersom vi ska titta på hus i Kissleberg så ska Elin och jag besöka Herrestads o Norgårdens förskola imorron. Under nästa vecka ska vi förhoppningsvis även hinna med Parken o Sommarhemmet. Jag vill ju veta hur det ser ut där vi eventuellt kommer att ha vår lilla prinsessa om dagarna till våren. Får passa på nu när jag inte jobbar.


BVC-besök nr 13

Idag klockan elva var det dags för BVC-besök igen. Denna gång stod boelprovet (hörselprov) på listan, förutom vikt o det vanliga. Hörselprovet gick galant o så fick jag svara på ett hörselformulär; hör hon på långt håll, reagerar hon på ljud, pratar hon osv.

Elins vikt är numera prick 9700g och hon mäter hela 70cm. Detta innebär att Elin är normallång, dvs hon har vuxit rejält på längden nu i sommar och tagit ett skutt upp till normalkurvan. Vikten ligger fortfarande ett steg över normalkurvan, så hon är forfarande rund o go.

Förra gången vi var där så var allt katastrof efter hon sett mobilen över skötbordet. Idag var det tvärt om, hon sträckte sig efter mobilen o pratade med den. Mobilen som jag köpt o hängt över skötbordet hemma verkade haft effekt.

Vardag igen

Ja, då var allt som vanligt igen. Elin sover i sitt rum igen o vaknade bara en gång inatt (bästa natten på 5 veckor tror jag bestämt). Micke är på jobbet o jag är hemma, fast bara i två veckor till....vill verkligen inte börja jobba heltid, men Micke måste få vara hemma med Elin han oxå. Lite typiskt bara att det är nu det börjar bli riktigt roligt o hon börjar förstå saker o ting.

Jag har sagt till mig själv att jag ska försöka gå till öppna förskolan med henne så ofta jag kan på måndagarna, dvs sluta jobbet vid lunch. Det får bli en del tidiga mornar, men det är det helt klart värt.

Sedan har vi lite hus igen, nu börjar det komma lite fler på hemnet. Detta hus är "vill ha" (men då måste vi sälja lägenheten o flytta till hyresrätt) medan detta är "ska ha" (behöver ej flytta till hyresrätt utan kan flytta dit direkt), vi ska alltså dit på visning.

Semester del 1

Vår semester började redan veckan innan Mickes semester började. Elin och jag följde med mina föräldrar hem till Västervik för att Micke skulle få en vecka på sig att sova ut (fast jag undrar om han verkligen tog den chansen).

Här har vi en fikapaus längs vägen.


Hemma i Västervik fick Elin leka med mammas gamla leksaker....


...se en solnedgång i Gamlebyviken....


..prova mammas solhatt.


Därefter åkte vi till farmors hus i Loftahammar där vi mötte upp Micke, Elins kusiner med föräldrar och Elins farmor.


Dagen efter gick vi upp tidigt för att bege oss till Astrid Lindgrens värld. Här har vi första matstoppet för småttningarna.


Här har vi Micke o Jonatan utanför tant Bergs hus, till höger skymtar Lottas hus (Lotta på Bråkmakaregatan).


Jonatan med sin mormor (Elins farmor) utanför Mattisborgen.


Glass- o matpaus vid dockteatern. Ungarna verkade gilla dockteatern, även Elin, men inte jag.


Felix på väg in i mellangården i Bullerbyn.


Här har vi Felix, Jonatan o Micke som hälsar på hos Nils Karlsson pyssling.


Efter vi kom hem från Astrid Lindgrens värld tog vi en promenad ner till stranden o badade.


Småttingarna fick inte bada, utan hade sällskap av Elins mormor o morfar på torra land.


Efter badet blev det dags för grillning.


Elin blev stormförtjust i Bamsen (kopia av Lotta på Bråkmakaregatans grisbjörn) som hon fick på ALV. Kan det bero på svansen kanske....


Dagen efter åkte vi in till Västervik o gjorde stan, därefter blev det middag hos mamma o pappa o sedan var det dags för hemfärd igen. Dock hann vi med ett dopp igen efter städningen. Denna gången fick även småttingarna bada. Linus var dock lite kinkig, men Elin plaskade runt i vattnet.


Elin kan nu....

  • klappa händera
  • vinka (om hon är på det humöret)
  • ge pussar när man säger puss
  • kryper är väl synd att säga utan hon snarare pressar sig bakåt
  • går om någon håller i händerna
  • försöker äta själv, men oftast kommer det ingen mat på skeden (det räcker tydligen inte med att lägga skeden i tallriken för att sekunden därefter plocka upp den igen o stoppa den i munnen)
  • vet mycket väl vart alla lampor är o viskar pa när hon tittar på lampan
  • "läser" o bläddrar själv i sina pekböckerNy lägenhet på g?

Tror ni att vi får denna lägenhet? 

"Vi har tagit emot din intresseanmälan. Om du blir erbjuden visning kommer vi att höra av oss med ytterligare information. Du har köplats 1-5 av 1 sökande på detta objekt."


Besök på Emmaus

Idag har hela familjen varit på Emmaus o hälsat på djuren. Micke var inte så jättepigg utan släpade fötterna efter sig o gäspade hela vägen dit. När vi väl var där smittade Elins glädje av sig o även Micke drog lite på mungiporna o blev ivrig.Först mötte vi getterna (de lät så roligt) som visade sig bli Elins favoriter o hennes glädjetjut hördes över hela Emmaus.


Efter ha klappat getterna fick Elin gå in till kaninerna o klappa de oxå, men kaninerna var inte så spännande.


Sedan fick Elin åka lite rutschkana.


Sedan var det dags att gå hem igen.

Stolt mamma

På babysim-avslutningen fick vi ställa upp som fotomodeller för instruktörens hemsida. Som tack fick vi fina bilder hemskickade. Nu under sommaren har babysim-hemsidan uppdaterats o man kan inte bli annat än stolt när Elin fått två bilder ;) Andra simmare som oxå fick vara med är Ella, Freja o Mio. Kika här för att se simmarna.

RSS 2.0