Elin 11 månader

Idag är Elin 11 månader, bara en månad kvar till 1-årsdagen.


Elin speglar sig i ungsluckan, en av favoritsysselsättningen.


Elin hjälper mamma o pappa att sortera viktiga papper.

En bild på 11-månaderstjejen kommer snart. Elin sover (förhoppningsvis hela natten) och jag vill inte störa henne genom att sätta mig vid datorn i hennes rum där bilderna är. Vanligtvis hade det inte varit några problem, men natten till idag var jobbig. Hon ville inte sova alls. Vid fyra-tiden imorse gav Micke upp o jag fick ta över. Tillslut somnade hon, men då var det dags att gå upp o bege sig till jobbet.....

Elins önskelista

Kläder, har precis börjat använda stl 80 så stora 80 eller 86.

Bilar, tex

Plocklåda

Mjuka klossar

Den här stapelleksaken bara skrek Elin

Alla bilderna är från ellos.se.


Min önskelista

  • Spahelg med Micke
  • Vaser, så tidlösa som möjligt, i olika storlekar
  • Termoskanna
  • Nya glasögon
  • Ryggsäck ca 25l
  • Basketskor
  • Lackering till MC-kåpor
  • Uppdateringar till GPS-kartor

Flera tänder

Idag när jag busade med Elin o hissade henne upp o ner o nästan vände henne upponer så skymtade det en stooor tand fram i överkäken. Det är en stooor tand, minst dubbelt så stor som de andra små fjösarna. Micke tyckte han såg den fjärde tanden på g oxå, men Elin ville inte visa den för mamma.

I alla fall, det kanske förklarar varför Elin varit så svängig i humöret de senaste dagarna o nu vägrar hon dessutom att sova......sitter i sängen o läser bok o tjötar. Detta tjöt, munnen går i ett på henne. Mest en massa blaj, men även en del ord som mamma, pappa, kaka, anka o öga.

Upponeroframotillbaka

Ja, det är så man hittar Elin i sängen numera. Så här låg hon för ett par kvällar sedan när jag skulle gå o lägga på henne täcket innan det var dags för mig att sova. Lite suddigt, men ändå en bild.Häromkvällen när Elin hade lite svårt att sova så la vi oss i vår stora säng. Hon satte sig upp, tog kissen i famnen o la sig ner i en ny ställning. Så höll hon på ett tag tills hon lyckades hitta en skön ställning. Törs inte lämna henne i vår säng längre, för hon sätter sig upp o kryper iväg.

Elin har inte riktigt förstått det här med huvudände o fotände på sängen, utan hon lägger sig ner där hon tycker det verkar bra. På diagonalen, fötterna på kudden, benen mot spjälorna....det sätt hon tycker är bäst för stunden. Hon har även nu börjat sova lite på mage, men favoriten är fortfarande på sidan.

Bilstol 3 inhandlad

I onsdags åkte jag till Beginners på Överby för att titta på bilstol till Elin. Jag fick en uppfattning om vilka som fanns, dvs bältad som klarar upp till 25kg i baksätet. Det var väl egentligen de krav vi har. Sedan var det ju priset, eftersom vi kostat på oss en lyxstol till V50:n ville vi inte lägga lika mkt pengar på en stol till V40:n som Elin dessutom inte åker alltför ofta i. BeSafe-stolen är lite mindre o klarar bara upp till 18kg, så för att vara på säkra sidan ville vi ha en stol som är lite större o klarar de där 25 kilona.

Satt även igårkväll o surfade lite på de olika stolarna jag hittade på Beginners. Pratade lite med Elins faster om de stolar hon har för att få en uppfattning. Hittade sedan en AktaGraco Cosmic på blocket för en billig peng, trodde jag. Det visade sig att den låg ute för mer än halva priset o var 4,5 år gammal, dessutom utan garantier att den inte var krockad. Den här gången var det faktiskt Micke som var nojjig o sa att vi åker till Överby o köper en ny stol istället.

Vi tog svängen förbi Babyproffsen innan vi skulle till Beginners. Tur var det, för det visade sig att de just nu hade erbjudande på den stolen vi köpte. Antar att det var en utgående färg eller något vi köpte, men den påminner väldigt mycket om den här bilden (som för övrigt är snodd från AktaGracos hemsida).

product

Från att ha varit isofixfan till att tvingas att köpa en bältad stol är steget stort. Har ju haft isofix på både babyskydd o den stol vi har i V50n. Isofix är så enkelt, två hakar som man klickar fast mellan sätets sittdel o ryggstöd. Sedan sitter stolen där den sitter. Den kan inte hamna på sniskan (vilket den nya stolen gjorde när vi först monterade den) och är inte beroende av vem som spänner fast stolen, hur hårt man orkar spänna eller att bältet hamnar rätt. Dock har vi fått fast stolen bra o den åker inte någonstans, men jag känner mig ändå tryggare med isofix.

Elin i dagiskö

Nu har jag precis fyllt i o skickat ansökan till förskolan. Man kunde välja 5st alternativ o vi valde Parken småbarnsavdelning, Parken, Parken, Parken o Fridaskolan. Parken, skulle jag gissa, är en av Uddevallas största förskolor med en småbarnsavdelning o fem syskonavdelningar.

Parken är den förskola som kommer att ligga närmast hemma efter vi flyttat till Kapelle. Sommarhemmet ska ju rivas i augusti nästa år o ingen vet vad som kommer hända, så det känns inte så lockande att placera Elin där i ett par månader bara.

Nu är det bara att vänta......

Basketmatch

Idag var Elin o såg sin första basketmatch live när jag spelade. Hon klappade händerna o hejade på mamma. Alla tjejerna i laget tyckte Elin var så söt så.

Coach frågade om Elin var min, vaddå min tänkte jag först o tittade lite frågande på honom. Sedan kom jag på att Elin är ju MIN dotter, trots att hon snart är ett år så känns det overkligt att hon är MIN dotter.

BVC-besök nr 14

I torsdags var Micke o Elin på BVC. Detta BVC-besök höll inte på att bli av pga en lång kedja omständigheter. När vi var på BVC sist fick vi en tid till detta besök som antecknades i Elins BVC-bok. Ett par veckor senare fick vi ett brev hemskickat med en ny tid. Den nya tiden skrev jag upp på anslagstavlan (där vi skriver upp sånt) o slängde brevet.

När fotografen var hemma hos oss o tog bilderna på lägenheten så suddade Micke ut tiden på anslagstavlan utan att skriva ner den någon annanstans. Han trodde den stod i BVC-boken antagligen. Jag, i min tur, trodde att Micke hade skrivit upp tiden o tänkte inte så mycket mer på det. Två dagar innan BVC-besöket, visar det sig att ingen av oss vet när det är Elin ska vara där.

Efter ha missat telefontiden den dagen var det bara att vänta tills nästa dag. Jag ringde o ringde o ringde, det var bara upptaget. När det återstår en kvart av telefontiden kommer jag fram o drar hela historien för sköterskan o ber henne snällt om hon kolla upp vilken tid det är vi ska komma....

Iaf nu var det ett tag sedan sist o det var dags för en läkarundersökning. Enligt Micke följer Elin alla kurvor o syntestet klarade hon oxå. Skulle visst följa en ljuskälla o så nyfiken som Elin är så var nog inte det så svårt.

Elin mäter nu 72 cm på längden o vikten är nu.......10370g, dvs nästan 10,5kg. Det märks att hon är uppe i tvåsiffrigt nu. Jag märker även det när vi ska skjuta straffkast i basketen. Jag har blivit starkare o kan inte bestämma mig om jag ska hoppa eller inte, vilket oftast resulterar i usla straffkast.

Elin 10 månader

För snart två veckor sedan blev Elin 10 månader. Här har vi Elin farande runt i sin gåstol på 10-månaders dagen.

Snart ingen bäbis

Häromdagen hade vi besök av lilla Maja o hennes mamma o pappa. Elin ville ge bort sina urvuxna kläder, så hon ska få plats med nya i garderoben. Det är lite drygt 5 månader mellan Elin o Maja, o det är först när man ser skillnaden på de som man märker hur stor Elin faktiskt är. Visserligen tror jag att Elin alltid kommer vara mammas bäbis, men ändå.

På något sett är det skönt att Elin inte är lika beroende av oss längre, hon kan sitta o leka själv, krypa runt o äter ordentligt med mat (riktig mat). För fem månader sedan hade hon precis börjat få smakisar, hon kräktes en del fortfarande, var ganska ostadig o när hon gjorde nr 2 så kunde det vara bajs överallt. Det är rätt så gött att slippa allt bäbiskladd faktiskt.

Det är ju ganska självklart att när man nästan är 1 år så är man ingen bäbis längre....

Någon som vill köpa en lägenhet/bil?

Lägenhet eller en bil.....Tyvärr tillåts inga kompispriser :P Ev vinst skall investeras i ett hus någon gång någonstans....


Underbara unge

Micke o jag pussar varandra två gånger på raken. Vad gör Elin då? Först stirrar hon på oss med frågande blick, sedan skrattar hon och klappar händerna. Jag skrattade så att tårarna rann. Mammas underbara unge!

RSS 2.0