Elin kryper framåt

Alldeles nyss efter jag satt på Elin pyjamasen o placerat henne på golvet i sitt rum så tog Elin sina första kryptag framåt. Stod i köket o gjorde välling när jag helt plötsligt hör små händer mot golvet. Jag borde inte höra det ljudet eftersom jag placerade henne på en tjock matta. När jag vänder mig om så har hon krypit ända fram till dörröppningen i sitt rum.

För att se hur hon gjorde placerade jag den färdiga vällingflaskan på köksgolvet o sakta men säkert nådde hon den oxå. Äntligen....detta har jag väntat på lääänge!!!!

Rasande tempo

Allt går så fort nu, att jag sedan är borta största delen av dagen gör nog sitt oxå. I lördags tog Elin sina första skutt framåt med gåstolen och idag jagade hon mig framlänges från hallen o ända in i sitt rum o fort gick det.

Elin säger även titta, tutte, mamamama o pa o tittar upp mot lampan.

Nu i veckan reste sig även Elin upp till stående i soffan o höll på att få ett lika fint ärr i pannan som sin mamma har. Jag var dock snabb o fångade upp henne innan bordskanten kom för nära. Helt klart dags att sänka spjälsängen ända ner. Vi har ju redan sänkt sängen ett steg ner, men nu åker hon ända ner.

Även om hon inte kryper än så kan man inte vara säker på att hon sitter där man lämnade henne. Så fort hon kommer över i magläge börjar hon pressa sig bakåt o fastnar tillslut någonstans. Just nu sitter hon fast under skötbordet, bäst jag hämtar henne.....så då var hon även nattad. Även om hon inte går över till magläge, så förflyttar hon sig lite åt sidorna o sträcker sig efter saker.

Hon blir även allt stadigare o orkar gå längre sträckor. Det är dock fortfarande läskigt att släppa mammas händer. Står hon vid soffbordet o håller sig i är det ändå tryggare att hålla i någons finger. Elin har även hittat sina filmer o vet precis hur man gör för att plocka ner de o även lägga tillbaka om hon är på det humöret. Volymknappen på förstärkaren har hon hittat oxå o pillar än så länge lite försiktigt.

Jag har säkert glömt något för det händer saker nästan varje dag.

Jobbproblem :P

Sitter här i Uddevalla o ska rita upp planer o sektioner på ett bygge. So far so good. Det började bli lite problem när jag skulle välja lager, det fanns hela 22st med uppdelningar som Prefab_TT, Prefab_HDf, Prefab_Pelare, Prefab_Balk, Stomlinjer, Text, Stål....ja ni i branchen fattar problemet.

Sedan nu på morgonen ska jag rita lite mer detaljerat o rita in TRP-plåt och isolering!!!!! Först vilket lager ska jag lägga tex isoleringen i och hur gör man för att rita TRP-plåt och isolering utan pallett? Det här med pallett är ändå ganska nytt, men tom i gamla hederliga Point fanns det isolering iaf. Är det någon som vill så får ni jättegärna slänga över en dwg-fil med lite TRP-plåt och mineralull..... :P

Sedan gällde det här med arbetstiden. Har inte funderat så mkt på det förrän Karin ifrågasatte det. Här i Uva jobbar vi mellan 07-16 med en halvtimmes lunch, vilket innebär att jag faktiskt jobbar 8,5 timmar varje dag men hittills bara fått betalt för 8. Eller det beror ju på vad jag skriver i min tidrapport, men just nu skriver jag bara 8eftersom här räknas en arbetsdag enligt ovan.....hur ska jag göra?

Magen är ras

Igen. Har varit riktigt bra i magen ända sen jag började jobba, men igår var det kört igen. Jag som trodde att jag var på bättringsvägen o var hur glad som helst. Behövde inte ens gå på toa varje dag, men nu är det flera ggr igen o bråttom är det.

Det enda sambandet jag kan se är att när jag började jobba fick jag sova hela nätter igen. Eftersom Elin varit tokförkyld sen i torsdags har nätterna inte varit roliga sedan dess. Visserligen var natten till idag ok (bortsett från att jag varit vaken sedan 5), men jag ligger ändå efter hur mkt som helst.

Utvilad=magen snäll o fin

Trött o sleten=magen ras......svårare än så verkar det inte vara.


Pimpa garderobsdörrar

Micke har tröttnat på vår hall o all bråte som är där. Det hela slutade med att han gjorde en liten minirensning och omfördelning av prylar. Därefter ville han ha nya garderober eller iaf nya garderobsdörrar. Efter en snabb kik på IKEAS sortiment insåg vi snabbt att våra 40- och 60-dörrar är ett minne blott, 50 eller 100 ska det vara.

Efter en del funderande kom jag med den briljanta idén att vi kunde tapetsera dörrarna med någon fräck tapet. Var först inne på en fototapet med djup i så att hallen ska kännas större, men det skulle bli för mkt pengar. Vi som inte ens ska bo kvar här allt för länge till. Vi åkte först till Torp för att se om det fanns någon budgettapet som vi gillade, men icke. Åkte då till Kuröd o tittade på tapeter där. Det gick väldigt fort att hitta en som vi båda gillade och som passar till den medelhavsblå färgen på väggarna. Vi valde tapeten nedan, fast i den svartvita varianten.Här har vi borden i svartvitt (ja den ska vi inte ha nånstans, men för att ni ska få se den svartvita nyansen).

Bilderna är från InTrade.

Bilbarnstol nr 3

Än så länge funkar faktiskt babyskyddet till Elin i ena bilen. Är ju godkännd för upp till 13kg o eftersom Elin är kort för sin ålder så är inte storleken på stolen heller något problem. Frågan är bara hur länge till det går. I den andra bilen har vi ju BeSafe X3 som vi köpte när Elin var runt 6 månader för att slippa flytta babyskyddet från bil till bil.

Har idag kikat lite på nätet efter en stol, men blir upprörd. Det finns nästan inga fler än BeSafe som har isofix, men BeSafes stol går bara till 18kg. Tänkte att då kanske man kan investera i en stol i ett annat märke som klarar vikt upp till 25kg. Det lutar då åt en bältad stol, även om det tar emot. Det visar sig då att ActaGracos stolar klarar även de bara upp till 18kg i baksätet, men i framsätet klarar de 25kg. Vad är detta för fjanteri. Är det ett tecken på att den inte är lika säker i baksätet som i framsätet? Bara det gör att man tappar lusten att köpa den. Den ska väl klara samma krav vare sig den är monterad i bak- eller framsätet!!!

Aja, det får bli ett problem lite längre fram. Nu ska jag o Elin ut till Torp för att köpa en baddräkt till mig. Detta eftersom Elin lyckades klä av mamma delar av bikiniöverdelen ett par gånger under babysimmet förra veckan....hoppas att det inte var någon som såg....

Veckan som varit


Elin är med mamma på jobbet varje dag o har full koll på vad som händer.


På väg in under sängen baklänges
.

Elin hjälper mamma att packa upp efter storhandlingen. Vet inte hur mkt hjälp det blev tillslut ändå....


Elin har fått leka i sandlådan. Sand är jättegott, men man mår lite illa efteråt....


Elin har även hunnit med att hjälpa pappa att dammsuga.

Förvandlingen


Baddags

Idag är det baddag. För att undvika att hela badrumsgolvet blir blött åkte duschväggarna igen idag. Elin brydde sig inte så mkt om det, utan plaskade glatt vidare.

 

"Nytt jobb"

Jag har nu jobbat två dagar på min nya arbetsplats, ja så kan man nog säga. I fredags kom jag dit o alla undrade vem jag var och vad jag gjorde där. Det hjälpte inte att säga "Det är Helena från Integra som ska sitta här tre dagar i veckan". Tillslut dök konstruktionschefen upp o räddade upp situationen. Informationen hade inte riktigt gått fram till alla. VD:n berättade efteråt att han undrade vad det var för en liten tös som stod där.

Detta ledde i sin tur till att det varken fanns dator lr telefon förberett för mig. Idag fick jag även reda på att växeln är full o att det dröjer nog innan det blir löst. De har iaf beställt ett sim-kort till mig, så då är det bara själva mobilen som saknas....kanske får leta fram min gamla igen....

Precis innan jag gick hem tänkte jag att det får nog bli ett besök på toan, det brukar ju vara en del köer vid Kampenhof (eftersom jag hade bilen idag). Jag går mot toa och precis innan jag ska ta tag i handtaget hör jag hur någon börjar kissa därinne. Dörren stod på glänt, jag trodde bara att det var någon som glömt att släcka. Som tur var hejdade jag mig i sista sekunden o slapp se karln därinne. Ja, en karl var det för han hade varken fällt ner lock eller ring efter sig. Tilläggas bör kanske att vi är 4 st som sitter lite avsides i detta plan o karln trodde nog att det inte var några kvar, men ändå....

Konstaterade även att det går fortare att cykla hem från Kynningsrud än att åka bil. Alla rödljus o rondellen vid Kampenhof gör sitt.

Jobbet

Nu har jag jobbat tre hela dagar och idag är jag inte alls lika trött som jag varit de andra två kvällarna. I måndags tog jag Elin i vagnen o gick ut o gick för att jag inte skulle somna, var såååå trött. Redan första dagen var det en kollega som klampade i klaveret med kommentaren "ska du ha barn igen?". Tack tänkte jag, så alla raska promenader i kuperad terräng med 25kg motvikt har varit förgäves....

Det roliga är att det känns inte som om jag varit borta från jobbet i nio månader, utan allt är som det var innan jag gick hem. Det är lite skrämmande. Jag fick iaf en ny stor skärm o snabb dator med nytt operativsystem, men hittills har det varit mest problem med icke kompatibla o nya program där man inte känner igen sig. Typiskt.

De vanligaste frågorna jag fått de här dagarna är "är du tillbaka?", "jobbar du heltid?" och "hur känns det?". Svaren är ja, ja och det känns bra och det är klart jag saknar Elin. Många blir lite förvånade när jag säger att det känns bra. Än så länge tycker jag att det är skönt att få komma hemifrån o slippa byta bajsblöja tusen gånger om dagen och att få bara vara mig själv. Slippa att hela tiden sätta någon annan först, det är rätt gött faktiskt. Dessutom vet jag att Elin har det bra hemma hos pappa.

Saker som försvunnit sedan jag började jobba är Elins rosa fleecefilt, speldosekaninen med bitringen fastsatt i och Elins ena Adidassko. Är det någon som sett dessa så hör av er, vi saknar de. Kontrollfreaket har släppt taget o se hur det kan gå då :)


RSS 2.0