Vinst o förlust

I lördags var det barnens loppis här i Uddevalla. Folk står o säljer barngrejer på torget till vrakpriser. Jag hade ju fått för mig om att det skulle vara idag, men så var det inte. Micke skulle åka in till stan för att hämta sin 30-årsfirande-kompis o passerade då torget. Han ringer då mig o säger att det står massa folk o säljer barngrejer på torget. Panik blev det då, fort på med regnställ (ja det regnade ju inte lite) på både mig o Elin o iväg.

Jag hade tur med parkering o vi missade bara första halvtimmen av loppisen. Jag fyndade två pussel, ett par jympaskor, Anki (från Anki o Pytte), ett par rosa Converse som knappt var använda och ett par vinterkängor för bara 125kr. Som hittat. Tyvärr hade alla cyklar o liknande redan tagit slut.

Därefter kom Elins farmor och hämtade Elin, för igårkväll var det dags för 30-årskalas. Micke o två av hans kompisar passade på att fira ihop. Vi passade även på att förlova oss.

Här provar Elin våra ringar. Förlovad med både mamma o pappa, precis som det ska vara.


Idag fick vi även sålt Emmaljungan. 300 kr under vårt pris, men de ville inte ha hårdliften så den behöll vi. Skönt att bli av med den. Fast nästan lika fort försvann pengarna igen, vi har nämligen beställt en ny sulky på nätet.

Nya dagiset

Är helt toppen. Det är sån skillnad. Fröknarna är jättegoa och det är ordning och reda. Jag är helnöjd och det verkar Elin vara oxå. Det har inte varit några problem alls med inskolning, det räckte med en vecka. Vid första vilan var det hon som somnade först. Jag tror att det inte är så stor skillnad för henne, dagis som dagis med nästan samma rutiner. Idag var första vanliga dagen o inga problem det heller. Dock var hon lite trött imorse, men hon vänjer sig nog snart.

Man märker att det har varit en ren småbarnsavdelning. De har superbra rutiner vad gäller nappar, blöjbyten o vilan. Napparna ligger i en mugg med Elins namn på vid skötbordet och får bara användas vid vilan (risk för slagsmål annars). Blöjan byts iaf före maten o efter vilan. O vid vilan är det en fröken som har koll på när ungarna börjar vakna o går in o hämtar de för att inte störa de andra barnen. Sedan får de sitta o morna sig lite i soffan.

På förra dagiset hade Elin alltid en dyngsur blöja när jag hämtade o nappar försvann hela tiden. Dessutom väckte de varandra vid vilan. En dag när Micke hämtade henne så hade hon inte vaknat utan han fick väcka henne. Då visade det sig att dörren in till vilrummet var stängd (Elin når inte handtaget ännu) o fröknarna o alla de andra barnen var ute. Tänk vilken panik o vakna därinne o så inte kunna ta sig ut o ingen hör en.....det nya dagiset är iaf toppen.

Här springer Elin på gården på nya dagiset.


Helgens projekt

Häromdagen insåg vi att Elins Emmaljunga börjar bli lite liten för henne och alldeles för stor för bagagen i vår bil. Visserligen har vi paraplysulkyn, men den funkar inte på längre promenader nu när hon blivit så tung.

Jag lusläste forum o har klämt o kännt o testat en Brio Race o insåg vilken vagn vi borde bytt till för ett bra tag sedan. En Kronan sulky, men alltid lär man sig något. Dessutom är den relativt ny och det finns nästan inga begagnade att få tag på. Så det blir till att köpa en ny. Eftersom det inte finns så många begagnade så borde andrahandsvärdet vara relativt högt iaf.

Igår plockade jag isär Emmaljungan i smådelar och tvättade o tvättade o tvättade. Nu står den skinande ren i källaren och väntar på nästa bäbis. Ja inte vår bäbis, utan den ska säljas. Försöker förklara för Elin att nu ska hon inte åka mer i den vagnen utan en ny liten bäbis ska få åka i den. Det är svårt, trots att vi lagt i hårdliften envisas hon med att få åka just den vagnen...

Emmaljungan har gjort sitt för Elin. Vet ni någon behövande så klicka här.


Dagens projekt har varit att Elin-anpassa en trappa. Efter ha ramlat för andra gången (och blivit uppfångad ett par gånger) i denna trappa igår så bestämde vi oss för att nu måste vi göra något.

För er som inte varit o traskat i vår trädgård är det den här trappan vi går i dagligen till o från bilen. Lite längre bort i rabatterna finns det en fin liten stentrappa som jag rensat och gjort i ordning idag. Lite mer anpassad efter Elin. Som vanligt har jag glömt att ta en före-bild (måste skärpa mig), men här kommer slutresultatet.

Blivande gardin

Efter besöket på Nordens Ark idag åt vi en snabblagad middag, rester från igår. Därefter åkte Micke till fotbollsträningen och jag och Elin till Åhlens för att köpa nytt tyg till en fuskhissgardin i Elins rum.

Det är så roligt att få inreda ett barnrum och jag har hittills gått loss ganska rejält med I drömmarns trädgård-tapeten, gul härlig färg på väggarna, skalbaggelampa från Ikea mm. Bilder kommer förhoppningsvis snart, men vill bli helt färdig först.

Här är iaf tyget vi köpte idag.

Ooooops

Jag säger bara; Ställ aldrig en färgburk med pensel i där du tror att en snart två-åring inte kommer åt, utan var bergsäker på att två-åringen absolut inte kan nå den.....

Kanske ska tillägga att Elin sover första natten i sitt nya fina omgjorda rum.....


Salva o Sass

Idag satt vi o tittade på kort, bland annat på Max (som även finns här på bloggen). Jag frågade Elin vem det var på kortet, Sass svarade hon (sass=sax). Sedan berättade jag att på fredag ska vi åka och hälsa på Alva, Salva fick jag då till svar.

Det gäller att utnyttja det ordförråd man har, salva och sax, det låter ju precis som Alva och Max :D

På semestern

Semestern började egentligen med ett kyrkobesök när bekanta gifte sig.


Sedan lite kul fotografering hemma i soffan.

Därefter ett besök på Bohus fästning med hela familjen Olsson.

Några dagar senare åkte vi till åskvädren, rejäl åska på ett par timmar två källar i rad o så strömavbrott, på ostkusten o hälsade på Elins mormor o morfar. Där tog vi en tur till Linköping och badade på Tinnisbadet och besökte Valla och gamla stan.

Här tittar Elin på pippi på Valla.

O rider på en träkossa.


Efter åskvädren blev det jättefint väder o vi åkte till badstranden.


Dags för färd mot västkusten igen och Orust där det var 8-årskalas.


Sedan påbörjades altanbygget.

Ser ni huset i bakgrunden, häromdagen var det fotografer här o fotade det. Det ska tydligen säljas.

Mitt i altanbygget fick jag ett erbjudande att åka till Ullared som jag givetvis inte tackade nej till. Jag lämnade Micke o Elin i sticket. Micke fortsatte att bygga altan medan Elin badade i sin pool.


Altan klar....njae, trallen lagd iaf.


Trallen invigdes med syskonmiddag. Systrarna Olsson med respektive.


En dag på stranden i Uddevalla. Där träffade vi på buspojken Max.


Här hjälper Elin pappa att bygga altanräcke. Är det varmt ute måste man ju inte ha några kläder på sig eller jo, solhatt.


Första sektionen av räcket klart, ja stolparna ska anpassas först, men sedan klart.


Givetvis har vi ju avverkat en hel del målning, som inte riktigt syns här. Nu är all panel till taket i Elins rum färdigmålad. Sedan även en hel del till altanräcket. Idag här vi även börjat måla listerna till Elins rum, snart snart kan hon flytta in i sitt nya rum.

Ja det var vår semester det hittills. Nu ska vi försöka klämma in så mkt som möjligt på den återstående veckan :P

RSS 2.0