Elin 15 månader

Idag är Elin 15 månader, ett år och tre månader. Dagen tillbringades i Göteborg, först en liten kortis på Frölunda Torg och sedan på barnkalas. Elins allra första barnkalas. Det var Vanna som fyllde två år och skulle firas idag. Vanna är min kompis, Sofias dotter.


Redo att hugga in på den smarriga fruktsalladen.


Födelsedagsbarnet o glasstårtan.


Givetvis blev det även en riktig fiskdamm. Elin tyckte inte alls det var roligt att fiska, men påsen var jättespännade, särskilt såpbubblorna. Hon gick här hemma med burken i handen o blåste.

Sedan fick även jag en liten försenad födelesedagspresent. Tusen tack!!!


Stooor besvikelse

Idag har vi varit på visning på det första objektet på Hattmakaregatan (gula tegelhuset med den stora gillestugan). Redan på uppfarten möter vi ett par som är lite besvikna, försöker dock att inte lyssna så mkt utan tar en promenad på isen runt huset.

Tyvärr gick vi nog därifrån lika besvikna som paret vi mötte. Det var trångt o ingenting var gjort ordentligt. Gillestugan behöver en rejäl uppfräschning på utsidan. Köket hade den gamla orginal-stommen och taket var bara nytt på gillestugan, inte hela huset. Vilket vi trodde enligt annonsen. Sedan fanns det ingen besiktning på huset. De nuvarande ägarna har ägt huset i ett o ett halvt år bara. Den lilla uppfräschning som de gjort var att måla på de gamla strukturtapeterna. Golvbrunnen i badrummet var från när huset byggdes, så om man ska använda den blir det att riva upp ytskikten igen......

Tyvärr var det ingen bra känsla i magen när vi gick därifrån. Nu ligger allt på grannhuset. Hoppas vi inte blir lika besvikna där o att vi tillslut står som ägare. Orkar snart inte gå på fler husvisningar.....

Max blöja

...har Elin fyndat på bokrean idag.

Bilden är från barnbokhandeln.com.

Först läste vi boken en gång, sedan skulle hon bara gå i sin hemmagjorda tunnel. Därefter läste vi den tre gånger på raken. Sedan läste hon själv o efter det skulle jag läsa igen o inte nog med det, när pappa kom hem från träningen så fick även han läsa boken tillsammans med Elin. Tror bestämt att hon gillade den.

Själv var jag ett stort fan av "Max nalle" tror jag den hette. Lite kul att böckerna fortfarande finns kvar...det är ju trots allt ca 30 år sedan :P

Max blöja passade väldigt bra i tiden oxå. Elin har fått en liten svampinfektion under blöjan, så vi smörjer med specialsalva o luftar o luftar. Detta innebär att det både kissas o bajsas överallt (precis som Max i boken). Det som hittills blivit drabbat är en batteriladdare, Elins/min gamla mjukisfotölj o ett överkast. Peppar peppar, men än så länge så har mattorna klarat sig (så länge jag varit hemma).

Ytterligare husvisning

Två hus längre bort från tidigare objekt är det ytterligare en husvisning inbokad, eller ja så fort visningstiden är spikad. Huset i förra inlägget ligger på Hattmakaregatan 25 och detta på Hattmakaregatan 21. Båda husen har sina för och nackdelar, men vi ska satsa stenhårt på båda o se vad som händer. Hoppas hoppas vi är husägare snart....

Det är bra att det är två hus som är så lika varandra, förhoppningsvis blir inte konkurrensen så hård då. Men man ska aldrig säga aldrig....

Husvisningar

I tisdags var på en husvisning på Hagarnevägen, men det blev ett snabbt besök. Totalt fel placering av huset på tomten, så det blev ingen yta kvar. Sedan visade det sig vara fuktskador eller rättare sagt förhöjda fuktvärden med risk för mikrobiell tillväxt. Detta både högt och lågt, dvs tak och bjälklag.

Nästan samma dag efter den besvikna visningen dök det upp ett nytt objekt som vi genast bokade in oss på visning på. Det är för övrigt i samma område som vi bor i nu, fast nästan högst uppför backen o på en tvärgata till en tvärgata till den gatan vi bor på nu ;)

Babysimmets charmtroll

Idag tror jag bestämt att Elin var dagens charmtroll på babysimmet. Detta trots att dagen inte alls varit bra ur Elins synvinkel. Det har varit mycket gnäll o pip o vill inte sova. Som tur var, var det som bortblåst när vi klev in genom dörren till Älvhögsborg och babysimmet gick galant.

Redan på samlingen gav Elin Mio (jobbarkompis lillkille) en riktigt blöt puss (kan ju inte bli annat i vattnet) o alla föräldrar tycket det var så gulligt så.....

Sedan blev det dags för hinderbana som gick galant och Elin åkte från toppen av vattenrutschkanan för första gången. Lite hjälp behöver hon fortfarande för att komma upp o hamna på mage. Sedan klistar magen fast o då behöver man en liten knuff för att komma iväg :P

Jag o Elin


Elin och melodifestivalen

Till lördagens deltävling i melodifestivalen lagade vi god mat, trerätters blev det tom. Förutom maten gillade väl Elin melodifestivalen, det är ju trots allt musik på tv.

Redan under Brolles bidrag dansade Elin framför tvn.


Sedan sjöng hon med i ett annat bidrag


Däremot såg hon lite skeptisk ut när Babsan framförde sitt bidrag.....

Panik på Torp

Idag tog vi en sväng ut till Torp för att spana om det fanns några nya kläder på GinaTricot. Medan Micke gick till systemet tittade jag o Elin på kläder. Eftersom vi skulle handla lite mat så hade vi bestämt träff på Maxi. På vägen dit stannar jag till på Ur&Penn samt Bellbox (för att spana på torrshampot som jag blivit beroende av).

När vi kommit nästan ända fram till Maxi gnyr Elin lite i vagnen och jag upptäcker att Elins snutte-kisse är borta. Finns inte i vagnen eller i närheten på golvet. Paniken dyker upp blixtfort, vart är kissen?! Småspringer tillbaka o försöker komma ihåg vilken väg jag gått. Hoppas även på att ingen ska ha sett kissen o tagit den eller lämnat in den någonstans.

När jag kommer till Bellbox ligger kissen där på golvet alldeles ensam. Jag kan andas ut o plockar upp kissen som sedan får åka i suffletten i vagnen. Inte i Elins knä. Tror kissen får stanna i bilen nästa gång vi shoppar, eller oxå får kissen ett koppel........så han inte rymmer igen :P

Shopping i Gbg

I onsdags åkte vi ner till Göteborg efter jobbet för att köpa en ny dator då vår ena kastat in handduken. Eller delar av den rättare sagt, o eftersom den har en massa år på nacken så köpte vi en ny.

På vägen hem stannade vi på Ikea för att köpa fler återvinningslådor o lite smått o gott. Vi köpte små glas, alldeles lagom för små händer. 6 glas för 15 kr, då gör det inte så mycket om några skulle åka i golvet o gå sönder. Elin vid frukosten imorse.
Idag kokade Micke ägg till frukost. Första ägget jag fick så hade gulan hoppat ur, se ägget till vänster i bild. Därefter kokar han ett till o då hoppar även den gulan ut ur ägget.......


Efter frukosten idag så ringde Elin ett videosamtal till mormor o morfar. Jag vet iaf någon som uppskattar att vi köpt en ny dator med webkamera.

Ett-årskalas i mellandagarna

Denna gången var det inte Elin som fyllde år utan lillkusinen Linus. Klart att lillkillen ska firas även om det varit mycket paket på sistone (map julafton).

Ettåring nr 2.


Elin börjar gilla kalas allt mer bara hon slipper tårtan o att kanelbullarna placeras i en bra höjd.....

Juldagen 2010

På juldagen blev det julafton igen iaf för Elin. Då kom Elins mormor&morfar med ännu fler julklappar.
Busungen.


Elin provar pottan.


Elin provar sin prinsess-fé-klänning inhandlad på riktigt slott.

Julafton 2010

Julafton 2010 tillbringades även i år i Lane, det hade blivit för mkt att åka hem till V-vik mitt i flytten. Men nästa år, eller ja det blir ju i år, kommer vi åka till V-vik över jul.

Julafton började med att göra sig fin, tomten skulle ju komma. Här hjälper Elin pappa att bli fin i håret, samtidigt som hon borstar tänderna.Sedan blev det Kalle Anka på tv, men det var sådär tyckte Elin. Julmat var ingen höjdare heller....bortsett från prinskorven förståss :P Efter middagen började det tjatas om tomten, inte från Elins sida, utan från hennes äldre kusiner.

Tillslut kom den där tomten och det blev julklappsutdelningskaos en liten stund. Här hjälps Elin o Linus åt att öppna paket.


Elin provläser ena julklappen.


Hmmm....vem är den där gubben egentligen...


Dockskåpet blev nog favoritjulklappen.....

RSS 2.0