Myror i rumpan

Imorrn är det exakt en vecka sedan Elin vågade släppa taget o börja gå på egen hand. Det har gått så fort o nu nästan springer hon fram ibland. Hon sitter inte still en sekund utan går o går o går. In till vardagsrummet o en runda där, ut i köket o vänd om igen, in i Elins rum stanna till vid dockskåpet ett kort ögonblick för att vandra vidare igen.

Tidigare ikväll tog hon med sig Kissen på sina promenader. De stora trösklarna är lite läskiga och hon lärde sig snabbt att man kan ta hjälp av dörrkarmen för att passera jättehindret.


Ett, två, tre.....många steg

Ja för en liten stund sedan tog Elin sin första promenad utan hjälp. Det blev mellan fotpallen och en stol vid matbordet i vardagsrummet. Det började med att vi som vanligt lät Elin gå mellan oss o det blev bara fler o fler steg (vi lurade henne allt).

Efter ha gått ett par gånger i vardagsrummet mellan möblerna tog hon en promenad själv från vardagsrummet o ut i köket, utan att snubbla på trösklar, mattor eller annat bråte som någon lagt på golvet.

Veckans dilemma

Idag ringde jag till förskolekontoret för att se hur vi ligger till i kön till dagisplats. Snart så är det ju dags för lillskruttan att börja dagis o ledighet på jobben ska planeras.

Kan ju inte påstå att det var något positivt besked jag fick. Eftersom vi sökt plats mitt i terminen så har vi just nu köplats 11. Men sannolikheten att 11 barn ska sluta mitt i terminen är ganska liten. Inte såg det direkt ljusare ut till hösten då vi hade köplats 33.....

Så alternativet är att vara hemma läääääänge till eller söka en annan förskola där det inte är lika lång kö.....*suck*


Tjötmoster

När Elin är på gott humör går munnen i ett, o då menar jag i ett. Tom ikväll när vi gjort Micke sällskap till Harrys satt hon i vagnen o tjöta o tjöta o tjöta hela vägen hem. Tycker att det inte var så mycket att se i mörkret, men tydligen fanns det både det ena o andra. Visserligen tittade vi på alla pippi i Bäveån och stannade även till när vi passerade bygget Kronolotsen på väg hem. Viktiga ord som armering, pålar o hissgropar var saker vi tittade på o mamma förklarade o pekade.....

Ord som dykt upp sedan sist är bum-bum=bil eller annat motordrivet fordon. Även tåg går under bum-bum (anar att det uttalet bottnar i brum-brum som bilarna faktiskt låter). Det bästa som finns, just nu bör tilläggas, är att stå i fönstret i hennes rum o titta på alla bilarna som kör förbi på gatan utanför.

Sedan har vi något som låter som bomma=blomma och igårkväll sa hon en lång ramsa som slutade med något som liknar Iggle Piggle. Det var Iggle Piggle hon menade för det var honom hon tittade på när hon sa ramsan.

Varje dag när hon sitter på pottan så läser vi hennes stora tjocka pekbok....blomma, bil, ballong, glasögon osv. När sidan med gubben i lådan kommer, då sjunger vi istället....verkar som om hon brås på sin mamma (när det gäller förmågan att ta till sig text o bilder) ;)

Ikväll blev hon jättetyst en liten stund o tillslut undrade jag vad hon hade för sig. Trots att hon stod mellan soffbordet o soffan framför mig med godisskålen på ett hyfsat avstånd (det fanns ju Elingodis i skålen oxå), så hade hon hittat den största hårda godisen hon kunde o smaskade på den. Inte konstigt att hon var tyst så länge, det var ju gott o så fyllde den hela munnen. Gissa att hon blev arg när jag kom på henne o tvingade henne att spotta ut mammas godis......

Föräldraledig igen

Idag har jag varit föräldraledig. Ett helt självklart val när Micke skulle iväg med jobbet. Micke ville först ordna med barnvakt, vilket vi gjorde när jag var föräldraledig och skulle iväg med jobbet. Jag passade på att göra i stort sett alla saker jag gjorde när jag var hemma med Elin.

Klockan 07.30 ringde väckarklockan, dags för frukost och påklädning av mig. Vid 08.30 vaknade Elin och då blev det kissen o napp i soffan framför barnprogram. Gick hur bra som helst att morna sig på detta sättet, fast det är ju bra mycket mysigare när vi mornar oss ihop i sängen. Jag var iaf tvungen att packa väskan o göra det lite finare här hemma. Skulle ju få finbesök senare under dagen.

Klockan 09.15 ca, in i bilen för färd mot öppna förskolan där vi hade bestämmt träff med Olle o hans mamma från föräldragruppen (två flugor i en smäll). Hade först tänkt att ta en promenad, men det blev tidsbrist...o tur var väl det för Elin somnade inte förrän vi kom hem. Alltid skönt att få sova i sin egen säng. Lagom till Elin vaknat, strax före 13, kom Valdemar och Therese. Efter husesyn begav sig två hungriga mammor och barn (ja barn, de är inga bäbisar längre) på promenad in till stan för lite mat.

Efter maten tog vi en promenad hemåt igen och jag frågade Therese om hon orkade gå uppför hela backen. Vi kom fram till Emaus en halvtimme före stängning, men den lilla stunden räckte för knattarna att få titta på djuren. Den här gången var Elin inte lika rädd för kaninerna. Efter att jag låtit en kanin nosa på min hand vågade Elin det oxå. Modiga tjejen :P Nästa gång kanske vi kan gå in i buren o hälsa på riktigt.

Därefter sovdags för knattarna o vi passade på att fika lite. Tydligen blev man hungrig av att vara på Emaus för sedan åt vi alla fyra, lite i skift blev det men mat fick vi. Elin åt en jättestor portion av mammas korvstroganoff, tydligen är maten godast om man serverar allt var för sig. Ris i ett fack, korv i ett annat o såsen i ett tredje.

Strax före 19 åkte Valdemar o Therese hem och jag och Elin fick lite tid för oss själva innan det blev läggdags. Ikväll fyllde jag nappflaskan som rymmer 330 ml med välling, det gick knappat att skaka den så mkt välling gjorde jag. Matvraket lämnade dock 150 ml, som hon sedan slafsade i sig efter ha sovit en timme. Hon kanske är inne i nån super-tillväxt-period. Hon har efter det bara gnytt en gång o nu hoppas jag att hon sover hela natten ända till strax före sju i morrn bitti då det är dags för välling igen....

Imorrn blir det iaf sovmorron. Efter Elins morronvälling ska jag gå o lägga mig igen o sova tills nästa gång Elin vaknar.....

P.S Kameran har dykt igen, så nu kanske det kommer lite bilder snart :P

Tyvärr inga bilder

Satt på nyårsdagen med kameran i handen o tittade på alla bilder från julen o däremellan. Kommer ihåg att jag satt i soffan o bläddrade på kameran, men nu är den som bortblåst. Hittar inte kameran någonstans. Börjar snart tro att någon har varit inne i lägenheten och snott den, men lämnat allt annat kvar.

En annan misstänkt är givetvis Elin som gömt den på något bra ställe så att mamma o pappa inte ska hitta den. Eller oxå är det bara ett fruktansvärt dåligt minne som gör sig gällande....kamerajakt pågår.....

Själva kameran skiter jag fullständigt i, den var riktigt kass ändå, men alla bilder som ligger på minnet..........


Var var vi......?

Jo, Elin hade precis fyllt ett och varit på BVC. Efter det har det hänt massor. Direkt efter Elins ettårskalas började vi packa o packa o packa. Två veckor senare flyttade vi till en ny lägenhet. Det har tagit typ all tid i världen har det kännts som. Inte nog med att vi flyttat, vi har även blivit utan internet, pga Telia. Så där har vi de två största anledningarna till att det varit dött här på bloggen.

Elins fadder Dan hann med ett besök bland flyttkartongera och lagom till att vi flyttat in här fick jag se Elin ta sina första steg på helt egen hand. Sedan blev det jul och Elin fick träffa tomten för andra gången. Inte heller denna gång brydde hon sig om tomten o inte rädd blev hon heller. Sedan att katten Toker precis kom in lagom till tomtens besök gjorde det inte lättare för tomten.

På juldagen kom Elins mormor o morfar och vi hade en liten julafton till. Därefter packade vi upp en massa lådor och på nyårsafton var det bara en låda kvar, vilken jag packade upp igår. På nyår hade Elin även feber, så vi har tagit oss igenom en vanlig tredagars oxå. Febern avtog allt eftersom o på nyårsdagen tyckte jag att Elin var tillräckligt pigg för ett Emaus-besök o titta på kaninerna, kissen, getterna, hästarna, hönsen o grisen.

Elins feghet/försiktighet är som bortblåst....lr inte helt, men det är stooor skillnad och munnen går i ett. Det är mycket mamma, pappa, nene som betyder Elin, kaka=anka, tote=tomte o så en massa blaj som man inte har en aning om vad det betyder. Det får bli allt för denna gången. Får uppdatera er med bilder o lite mer detaljerat allt eftersom.

RSS 2.0