Ny tvättmaskin...

...står ganska högt på önskelistan just nu. Först trodde vi att det berodde på att det var så fuktigt i källaren eftersom kläderna aldrig torkade. Sedan har vi hängt kläderna i vardagsrummet (jättekul när man för en gång skull har tvättstuga) med liknande resultat, kanske tar 2,5 dagar för tjocka luvtröjor och jeans att torka i vardagsrummet jämfört med tre dagar i tvättstugan (med lätt fuktighet i hela plagget).

Kikade lite närmare på varvtalet på tvättmaskinen o den hade hela 800 varv. 800 varv var väl typ det lägsta vi kunde välja på vår förra tvättmaskin.....inte konstigt att kläderna aldrig torkar.... Så länge man kan hänga kläderna ute fungerar det helt ok, men det har inte riktigt varit hänga-kläderna-ute-väder de senaste dagarna o till hösten blir nog en ny tvättmaskin ett måste och förmodligen en avfuktare oxå.

Tjuvkik i Elins rum

Elin har nu fått flytta till det temporära sovrummet där vi sov innan vårt sovrum blev klart. Alla klistermärken som satt i taket fick följa med för att hon skulle känna sig mer hemma eftersom hon trivdes så bra i sitt rum.

Idag har vi rivit ut gamla golvet och fått dit EN hel bit av nya golvet. Vi har även idag köpt samma panel till taket som vi har i vårt sovrum och plintar till altanen. Igår grejade vi lite i trädgården, Micke körde röjsåg och jag klippte ner det mesta i rabatten vid dörren, så nu ser det mer ut som en rabatt än vildskog. Sedan blev det ett kyrkobesök, när kompisar gifte sig och dagen avslutades med grillning och familjemys i trädgården.

Rabatten efter röjning.

Till höger har vi någon sorts björnbär, utan taggar. Till vänster någon sorts blomma/buske som finns överallt i trädgården o sprider sig lätt tydligen. Den där blomman hade tillsammans med björnbären tagit över hela den här rabatten. Jag ansade ganska hårt, så nu kan lavendelen börja växa inåt istället för att hänga ut över kantstenen.

Åter till Elins rum. Här kommer den utlovade tjuvkiken.

Här bekantar sig Elin med tapeten och Iggle-Piggle. Innan vi tapetserade med fototapeten så hade vi tapetserat hela rummet med sk väggfixare, grundmålat med vit färg (för att riktigt dölja motivet bakom och för att väggfixaren suger massor) och målat gult två ggr. Ni skymtar den gula färgen till höger på bilden. Den gula blev lite mörkare än vad jag hoppats på, men vi får väl se hur slutresultatet blir.....

Färdigt kan man säga

Ja, nu kan man säga att sovrummet är färdigt. Alla lister är på plats, men det saknas lite hyllor/tavellister på väggarna och vad gäller arrangemanget i fönstret är jag inte helt nöjd. Lite småpill återstår, men nu kan vi känna efter lite vad vi vill.

Vi har satt upp vitmålad panel i taket och fällt in spotar.


Vi har rivit en vägg och byggt upp en ny med skjutdörrar, lagt nytt golv och för att matcha de nya svarta garderobsdörrarna bytt alla vägguttag och strömbrytare till svart. Mkt bättre än de vita med blå färg på som satt där innan.


Äntligen har vi hittat en sänglampa som inte kostar skjortan och uppfyller våra krav (mest mina :P). Jag ville ha en lampa som inte lyste upp hela rummet när den ena vill sova o den andra läsa (bör jag tillägga att jag brukar vara den som vill sova). Micke hittade då denna (efter först ha köpt två lampor på clas ohlsson o lämnat tillbaka eftersom de inte fugerade). En fin lampa med riktat ljus med dimmerfunktion. Perfekt!


Är så nöjd över att ha en garderob igen. Har plats för alla mina skor o kläder (ytterkläder räknas inte som kläder :P). Mkt smarta förvaringar med skoställ o låda samt trådbackar från IKEA. Sedan har vi hyllor och stång samt skjutdörrarna från Lundbergs garaderobssytem (fd Elfa), passade på nu när det är 25% på Bauhaus.


Sovrum nästan färdigt

Ja här har ni anledningen till att det varit så dött här på senaste tiden. Den mesta tiden har spenderats med att fixa fint i sovrummet. Vi är nästan färdiga. Saknar lite krokar o lister inne klädkammaren o sen ska våra gamla hyllor o några nya upp i sovrummet oxå. Så lite småpill återstår. Här kommer iaf en förhandstitt.


Här är lite mer än det lilla hörnet som jag lagt upp på fejjan. Men annars är det samma hörn.Nya väggen med skjutdörrar in till varsin del i klädkammaren.

Haj-Faj

Idag när Elin satt vid matbordet och ätit upp all maten och var på sitt allra bästa humör bankade hon med handflatorna i bordet. Helt plötsligt åker ena näven upp i luften och så tittar hon på mig och säger Haj-Faj. Jag skrattar åt henne och ger henne High-Five.

Mammas lilla goding!!!

RSS 2.0