Första VAB-dagen

Fick pappa stå för. Jag har VABbat idag. Hennes tokförkylning vill inte riktigt ge med sig. I måndags fick hon även feber som nu envist har hållit sig kvar. Det är bäst att följa dagis regler, en feberfri dag innan återkomst. Just nu är jag lite  orolig för hon har varit på jättebra humör hela dagen, men nu efter badet tyckte jag hon var lite extra gnällig och varm och tog tempen. Den visade 37,5.....inte helt feberfri, men så tänkte jag att det kanske beror på att hon badat varmt....

Lutar not åt VAB imorrn oxå.....jag som knappt varit på jobbet den här veckan....var stressad över allt som skulle göras redan innan idag......antar att sånt är livet.

Uppföljning hälsotest

Eftersom jag skriver om det här så blev det ett positivt resultat. Jag var för tre månader sedan och gjorde ett hälsotest. Dvs mätte midjemåttet, kollade blodtrycket, gjorde en tanitavägning och ett sorts konditionstest på ett löpband.

Jag hade bokat in en uppföljningstid i maj, men en rejäl förkylning gjorde att jag bokade om den tiden. Den nya tiden visade sig krocka med när vi skulle fotas till tidningen vilket gjorde att jag fick boka om mig ytterligare. I torsdags var det iaf dags, nästan en månad senare än tänkt.

Jag hade visserligen gått upp i vikt (trots att jag hade betydligt mindre med kläder på mig), men fetthalten hade minskat med 2% och midjemåttet med 4cm. Konditionen hade blivit hela 9% bättre. Hälsocoachen (eller vad man nu ska kalla henne) tyckte det var jättebra och frågade vad jag gjort. Ingenting. Flyttat, börjat vara föräldraledig en dag i veckan. Det var väl typ det. Jag själv tycker att det är lite konstigt, men bra.

Kissen är borta

Idag försvann Kissen på dagis. När Micke skulle hämta Elin så fanns inte Kissen någonstans. Alla hjälpte till att leta, men Kissen ville inte dyka upp. Är Kissen ett minne blott?


Var väldigt orolig inför nattningen, men måste ändå säga att trots omständigheterna så har det gått bra. Vi har tagit fram hennes gamla snuttis ICA-apan som hon hade när hon var mindre innan Kissen fanns.


Hon grinade ju i ca 40 min, men efter en förklaring att Kissen är någonstans på dagis och att Kissen ska sova på dagis och Elin får sova utan Kissen, samt en kort saga verkade hon finna sig tillrätta om än orolig.

Detta fick mig att beställa ett gång sådana här namnband i tyg. Färdiga att sys fast på både det ena och andra som tex Kissen (om den återfinns någon gång), apor, kläder mm.

Helgen i bilder

Morfar var nyfiken på huset och kom på besök i onsdags och sov över en natt innan han fortsatte resan hem till mormor. Här har han och Elin precis rensat sandlådan från alla blommor.Här hjälper Elin pappa med att fylla på olja i den nyinköpta gräsklipparen.


Vi åkte även till IKEA och köpte gardinskenor, inredning till klädkammaren och en pall till Elin. Här står hon och "tvättar" sig. Tror att hon kan stå så här hur länge som helst. Pottan har hon helt tappat intresset för. Kanske får flytta upp den till toan där uppe.


Igår var det riktigt varmt ute, så eftersom poolen ligger nerpackad i en låda längst ner bakom spånskivorna i garaget fick Elin bada i badbaljan istället.


Sedan monterade vi ihop nya sandlådan med lock (samma som hemma hos mormor o morfar)


 och avslutade kvällen med grillning på grillen som Elins morfar hade med sig.


Idag kom badkaret och givetvis fick Elin premiärbada.


Sedan tog vi en promenad ner till stan (det är långt nu) och köpte hårspännen till Elin. Hon tycker att luggen kliar henne i ögonen, så det var hårspänne eller sax.....

Mitt hem

Man snubblar fortfarande på alla prylar och flyttlådor här hemma, men nu börjar det kännas att man faktiskt bor här, hemma. Utifrån ser huset ut så här. Ja om man bortser från snön o tänker sig en vildvuxen trädgård som ingen gjort något med de senaste åren....


Just nu sitter jag och planerar för ett Ikea-besök. Det skall inhandlas ett förvaringssystem till klädkammaren, just nu har vi våra kläder på golvet i backar i ett utav sovrummen. Vi skall även köpa gardinskenor att ha i taket, sedan blir det väl lite andra saker oxå kan jag tänka mig....bäst att ta med stora kortet.... :P

Saker som skall göras den närmsta tiden är måla och tapetsera i vårat och Elins sovrum, fixa skjutdörrar till klädkammarn oxå. Sedan får man väl ta lite allt eftersom pengarna finns.

Vi har idag monterat första grinden i trappen (bara två kvar), litar inte riktigt på den lilla damen ännu.
Grinden uppfälld.


Grinden nerfälld. Här ska minsann ingen som är under en meter kunna ta sig ner.

RSS 2.0