I blöjan

Jag: Elin, vad har du i blöjan?

Elin: Pffrrrrt (pruttljud med munnen)

Jag: Okej, då går vi och byter blöja.

Tapet till Elins blivande rum

Häromdagen beställde vi en tapet till Elins blivande rum i huset. Den var bara så klockren att vi slog till. Rummet är redan ett barnrum med en grön färg som grund med lite stickers och en fondvägg med en jättebil. Inte så kul tycker jag om man har en liten tjej. Där går faktiskt gränsen.

Eftersom rummet inte är jättestort har vi tagit en tapet med ett djup i för att rummet ska kännas större. Det här motivet blev det.


Elins favorit-tv-serie. Bilden är från lekmer.se.

Inte så smart tänker ni nog då, hur länge kommer hon att gilla I drömmarnas trädgård, men det har vi tänkt på. Elin hinner nog inte bli tillräckligt gammal för att tycka att det är fjantigt innan hon får flytta ner till sovrummet på nedervåningen. Förhoppningsvis får Elin ett syskon om ett par år som kan ärva tapeten och rummet :P

Kindtänder på g

En morgon i förra veckan kändes Elin lite för varm och lite senare på dagen ringde Micke o berättade att Elin hade feber. Febern fösvann lika fort som den kommit och vi funderade inte så mkt på det mer än att Elin var väldigt klängig.

Sedan i söndags ville Elin verkligen inte sova. Hon sov en kort stund o vaknade o tyckte att hela världen var upponer o höll på så heeeela natten. Tillslut fick hon sova hos oss, eller sova o sova, snurra runt. Lika var det även i måndags, men kanske något bättre.

Här åker man iväg på spa för att få vila upp sig o sen väntar helvetet när man kommer hem, det är typiskt. Igår iaf så killade jag Elin jättemycket på magen o hon skrattade o skrattade. Då passade jag på att spana in i gapet och där tittade den första kindtanden fram på hennes vänstra sida i överkäken. Sedan anade man något vitt under huden även på högersidan. Då föll genast pusselbitarna på plats, inte konstigt att hon varit så gnällig.

Natten till idag sov Elin jättegott, hela natten faktiskt. Det gjorde ont att väcka henne för välling imorse när hon sov så gott. På mage med med böjda ben under kroppen. Magen blir bara mer o mer hennes favvosovställning.

Pa-paa

Kan du ropa på mamma?
Pa-pa.
Nej, ropa på mamma!
Pa-pa.
Nej inte pappa, mamma. Ropa på mamma!!
Pa-pa.

Ja, vad ska jag säga, Elin är pappas tös.

NEJ

Det var det beskedet vi fick idag. Ett nej. Rektorn ville inte ta emot Elin på Lane-Ryrs förskola. Så nu står vi utan någon dagisplats till Elin. Var idag på Karlsbergs förskola (vi står i kö även där) för de hade öppet hus och fjäskade lite för rektorn där, men det verkade inte gå hem det heller. De skulle tydligen redan ta in ett barn till nu i maj. Typiskt att det inte var Elin.

Så från och med maj ska jag bara jobba 60% och Micke 50%. Förhoppningsvis har Elins farmor lite barn på onsdagar och kan ha hand om Elin ett par timmar oxå. Det ska visserligen bli skoj att få umgås lite mer med Elin om dagarna igen, men det var ju inte så här vi hade tänkt oss det hela.

Så här i efterhand ångrar jag mig att jag följt köreglerna, man fick tidigast ställa sig i kö 6 månader före placeringsdatum. Men vi ställde oss i kö redan i oktober, drygt 6 mån i förväg, och det var inga problem. Och nu när kommunen gjort om sin hemsida står det att man kan ställa sig i kö tidigast vid 6 månaders ålder. Som jag sa på lunchen idag, orkar jag med ett barn till ska jag sätta det i kö så fort det fått ett personnummer :P

The House

För er som missat bilderna på hemnet kommer här en del av bilderna på vårt blivande hem. Klicka på bilderna så kommer de i ett större format.

 

Oemotståndlig

Visst är den här tösen oemotståndlig. Micke har verkligen lyckats fånga ett ögonblick. Tyvärr är hon inte så oskyldig som hon ser ut.


RSS 2.0