Snart så....

Nu är det inte långt kvar, nästan så att jag räknar timmar istället för dagarna. På måndag eftermiddag får vi huset. Det ska bli så skönt att få något eget utan att man råkar störa några sura tanter eller bor i ett hus där lyhördhet är bara förnamnet.

När vi flyttade in här var det ok att bo här. Grannen under (som äger huset tillsammans med sin bror som vi hyr av) var för det mesta hos hans tjej o så tog han en resa till Thailand i fyra veckor, hur gött som helst. För ett tag sedan flyttade tjejen in o då blev det andra bullar. Vår "egen" (som vår hyresvärd lovat oss) entré fick grejer o tvättstugan fylldes upp med både det ena o andra. Helt plötsligt kändes det som om vi gick in i någon annans trapphus o tvättstuga. Det var precis som om att man inte riktigt kunde göra någonting utan att inkräkta på någon annans territorium. Sedan har vi väl inte direkt kunnat vara ute med Elin. Det enda utrymmet hon haft har varit mellan våra bilar.

Nu slipper vi detta och har en hel trädgård för oss själva. Elin kan vara ute att leka utan att springa mellan mammas o pappas bil. Förmodligen kommer hon få en egen gung-gung o sandlåda oxå. Det ska bli så skönt, att få känna lite frihet igen. Visst kommer vi ha grannar som säkert kommer lägga sig i.....men då blir det iaf på avstånd.

Elin 1,5 år

Idag, eller rättare sagt imorse blev Elin 1,5 år. Allt går i ett rasande tempo just nu. Det ploppar nya ord ur munnen på henne hela tiden och hon springer fortare o fortare. Hon har även lärt sig en massa hyss på förskolan efter bara fyra veckor.

Hon sparkas på skötbordet, springer i soffan och slåss. Springer i soffan vet jag att hon lärt sig på förskolan, för det såg jag med egna ögon på inskolningen. Det andra vet jag inte om hon lärt sig där, men nånstans ifrån måste hon fått det. Iaf slagandet, är ju inte direkt så att vi slår henne här hemma. Oftast skadar hon sig själv när hon slår mig....så det är som ordspråket "syndaren straffar sig själv" eller hur det nu är.


1,5-åringen!! Micke har packat ner kameran någonstans så vi får nöja oss med en "blå" bild från mobilkameran.

Fredagsmys

Idag har pappan i hushållet åkt till Strömstad för att spela fotboll. Hoppas bara den ömmande/inflammerade axeln håller inför helgens städning och flytten i början på nästa vecka....

Jag och Elin har haft fredagsmys på egen hand. Först gick vi till affären o köpte lite gott. Sedan har vi tittat lite på tv o busat o pratat med morfar. Nu orkade hon inte mer så hon fick gå o lägga sig. Är lite sugen på att knoppa för natten jag med. Antar att det är ett litet småbarns-mamma-syndrom....

Gissa vad fredagsgottet bestod av......

Lindt Creation Chocolate Mousse, mörk choklad helt utan mjölk.....dvs mammas chokladkaka...bör jag tillägga att jag råkade skymma tvn när jag tog kortet :P

Flyttkaos

Nu är det verkligen flyttkaos hemma och vi donar nästan hela tiden. Tyvärr blir det mycket tv-tittande för Elin, särskilt på favoriten Musses klubbhus. Det är nog det enda hon sitter helt tyst o stilla o tittar på. Annars brukar hon komma och titta på vad vi gör eller gnälla. Stackarn.

Igår fick hon iaf hjälpa pappa att montera ner hans garderob.


Här kommer en uppdaterad bild på vardagsrummet. Alla gardiner är nerplockade o tvättade o alla fönster är putsade. Eller iaf så gott det går. En del går ju inte att öppna o vi vågar inte ta isär fönstren ifall vi inte skulle få ihop de igen....


Elin har även fått hjälpa till att packa ner sina leksaker. Nu ekar det tomt i hennes hylla. Dock har vi lämnat så mkt leksaker som får plats i de röda backarna o det är en hel del kan jag säga....


Vårat enda köksskåp just nu, resten är tomma. Porslinet är i diskmaskinen. Resten av överskåpen är urtorkade.


Efter gårdagens race känns det som om vi är lite mer i fas igen. Micke ville även montera ner min garderob, men där satte stopp. Hur ska jag hitta mina kläder under veckan, i en hög på golvet. Nej tack. Det kommer jag nog få göra ändå sen i huset.

Jogutt

Just nu sitter Elin o äter jogutt. Det efter hon själv rusat ut i köket när vi kom hem. Lite besviken blev hon när hon upptäckte att jag inte följde efter, var tvungen att besöka det minsta rummet.

Helt plötsligt öppnar Elin dörren till det minsta rummet och säger jogutt. Jag följer då med ut i köket och frågar om det är youghurt hon vill ha och det var precis det hon ville ha.

Panik nr 2

Idag när vi varit och handlat tog vi "svängen förbi" huset på väg hem. Lite senare drabbas jag av panik nr 2. Gräset var vääääldigt långt och jag tror knappast att det kommer bli klippt före 30/5. Hmm, man kanske skulle titta lite på vad det finns för gräsklippare. Sagt o gjort, jag hittade en uppsjö med gräsklippare o den ena var bättre än den andra. Jag har ju fullt upp med tapetletande och börjar landa lite där så dyker nästa letaproblem upp. Stressad.

Det här är även sista packa-veckan. Nästa vecka ska ägnas åt städning. Jippi vad kul det är att flytta....

Idag fick Micke även ett sms från Telia att det inte går att flytta vårat abonnemang. Knepigt, för igår ringde jag och dubbelkollade att det var ok att flytta. Det skulle det vara och Elin H på kundtjänst lade upp en order. Men se det gick inte.

Vår käre husägare har fortfarande inte begärt någon flytt eller uppsägning av sitt abonnemang, vilket är tvunget för att vi ska kunna begära flytt dit. Man blir så trött på alla dessa system. Idag ringde jag husägaren o förklarade lite snabbt läget. Han hade inte tid att prata så mkt utan skulle återkomma senare, men det har han inte gjort heller.....orkar snart inte mer.

Sedan att Elin är supertrött för att hon inte riktigt kan sova på förskolan gör inte saken bättre heller. Visserligen hade hon sovit ihop med de andra barnen idag igen, men bara i 30 minuter. Hon behöver 2 timmar om hon ska vara glad. Vi har haft det vädigt svårt att få henne att somna på kvällarna sedan hon började sova på dagis. Hon är för trött helt enkelt. Det hjälper inte att hon får sova när hon kommer hem heller. Har testat både lite och mycket sömn.

Idag började gnällandet redan vid läggdags, men jag tar hellre kampen vid 19-20 än 22-23....

Många förändringar o lite tålamod just nu.......


Helgen i bilder

Vilken gung-gung ska vi ta.....?


Mat är gott ibland.


Elin och Toker leker med dockan.


Sedan avslutade vi söndagskvällen med lite packning igen. Det är sjukt mycket flyttlådor hemma just nu.

Nionde förskoledagen

Idag har det gått bra på förskolan igen .Elin sov tom ihop med de andra barnen idag, inte i vagnen som alla andra dagar. Hon inte äter så mkt, men det gör hon inte hemma heller. Hon får iaf ett basmål med välling både morron o kväll o det slafsar hon i sig i ett nafs. Så än går det väl ingen nöd på henne.

Efter ett par jobbiga nätter så sov hon hela natten till idag. Fick dock söva henne i vår säng igår igen. Hon var lite kinkig idag när Micke lämnade henne, men när fröken lockade med promenad till skogen så gick det bra. Igår ville hon vara hos pappa hela tiden, så Micke stannade faktiskt under samlingen men det blev sura miner ändå när han gick.

Sjunde förskoledagen

Mindre katastrof. Idag var det första gången Elin skulle äta frukost på förskolan, tror jag gick bra för fröken sa inget om det. Vi var där tidigt idag iaf. Huga, ville inte alls vakna idag (jag alltså). Efter gårdagen blev det helt fel med Elins sömn. Hon la sig vid halv sju redan och när klockan var halv elva så ville hon inte sova mer fastän hon var jättetrött. Det slutade med att jag fick sätta mig i soffan med Elin i famnen o där somnade vi tillslut.

Idag somnade Elin vid matbordet på förskolan. Elins fröken försökte då ta tillfället i akt och försökte få henne att somna i vilrummet på madrasserna, men det passade inte damen. Så fort Elin hamnade i vagnen istället så slocknade hon. O där sov hon tills jag hämtade henne. Framsteg iaf. Jag tar hellre med mig en unge som varit för trött för att äta än en som vägrat sova :)

Sjätte förskoledagen

Katastrof. Det enda som var bra den här dagen var morgonen när hon fick vara ute. Sedan passade inget damen. Först ville hon inte gå in och när maten serverades var det inte något som föll damen i smaken. Sedan blev det ännu mer katastrof när det blev dags för vilan.

Först hittade inte Elins fröknar någon napp (låg i väskan i nätfacken så de skulle synas). Försökte få henne att sova på golvet tillsammans med de andra barnen utan napp. Det gick inte alls. De hade läst saga, sjungit o försökt med allt.

Tillslut hade de lånat en napp av något annat barn o la henne i vagnen som de fick köra runt på för att hon skulle somna. Vilket hon gjorde en liten stund. Det var en mkt ledsen Elin jag hämtade idag och hade blickar kunnat döda så hade nog Elins fröken gjort det (dött alltså). Det var inte nådigt vad Elin var arg på henne när vi gick. Jag har aldrig varit så efterlängtad tror jag bestämt.

Eget hus

Förra helgen tog vi en sväng till Partille och köpte en lounge-grupp som sedan skall placeras i gillestugan (måste tåla lite väta eftersom bastun ligger intill) när vi får huset (går ju även att ha utomhus). Tills vidare står den i vardagsrummet och ser ut så här.


Den finfina förpackningen, blev ett perfekt litet hus till Elin som hon har i sitt rum.

Tissa

Elin har under de senaste dagarna allt mer uppmärksammat att man faktiskt kissar. Hon har i och med det sagt "tissa" o sedan promenerat till pottan och försökt sätta sig med byxor och blöja på. Har förökt vara snabb o dra ner byxorna, men oftast har hon då bara blivit sur.

Idag sa hon "tissa" och satte fart mot pottan o jag efter. Den här gången hade hon tålamod tills jag fått av henne blöja o pyjamas. Sedan härmar hon ett kissljud o reser sig upp och i pottan var det kiss.

Lika var det när jag bytte blöja för en stund sedan, då ligger hon på skötbordet o säger "tissa". Jag frågar då om hon vill kissa på pottan o även denna gången går det bra. Så idag har hon kissat två gånger på pottan.

Fastetsat ögonblick

I tisdags när jag var med på småbarnsstunden så fastnade en liten filmsnutt på min hornhinna. Jag har den där och kan spela upp den när jag vill. Hoppas inte den försvinner.

Elin hade precis åkt ner för rutschkanan o Moa var redo att åka ner hon oxå. Moa tvekar lite. Elin som då hunnit resa sig upp står o tittar lite på Moa, sedan vinkar hon med handen o säger "kom, kom" till Moa.

Har en känsla av att de där två kommer bli ett radarpar där på förskolan. Idag när jag lämnade Elin var Moa lite ledsen o kom ut i hallen när jag lämnade Elin. När hon fick syn på Elin blev hon genast mkt gladare. Undrar även om de känner igen varandra något, har ju trots allt setts regelbundet iaf under den tiden jag för hemma med Elin.

Klädmärkning

Efter nästan tre timmar (på två dagar) på förskolan har jag insett att här gäller det att skriva namn i kläderna om de någonsin ska hamna rätt. Igår låg det helt plötsligt en vante på golvet som ingen visste vems den var o idag var min ena sko tillsammans med Elins ena stövel borta.

En ovan mamma som dessutom gillar ordning o reda fick lite småpanik. Så för en stund sedan åkte en OH-penna fram o det skrevs med stora bokstäver fint o prydligt LOND på alla jackor, vantar, mössor, stövlar, skor o allt sånt. Tydligen är det så man ska göra, för nästan alla kläder hade en liten lapp där det stod "name:".

Förhoppningsvis hamnar Elins kläder på Elin o även med hem ibland :P

Andra förskoledagen

Idag när vi kom var det väldigt tyst o lugnt. Det visade sig att alla stora barnen var i skolan o sjöng och kom tillbaka lite senare. Elin hittade en plastbulle som tydligen smakade gott, legot och böckerna. Idag var det även småbarnsstund, då samlas en fröken från varje avdelning tillsammans med alla småttingar i "Gläntan". Där var det sångstund, lite bus o lek och fruktstund. Detta gjorde att vi stannade lite längre än planerat, men det gick jättebra det oxå. Imorrn är det papps tur att följa med till förskolan och då ska han få smita iväg en stund o lämna Elin ensam. Tror att det ska gå jättebra för hittills har hon inte brytt sig om mig överhuvudtaget.


Elin o några av barnen, th även Elins fröken och "kompisen" Moa.

Som mamma reagerar man ju på hur andra barn beter sig, särskilt vissa. Det fanns en kille där som slängde saker hej villt o puttades flera ggr (inte bara Elin utan andra barn oxå). Sedan blev jag lite putt på hur fröknarna reagerade. Visst, de kan inte uppfostra barnen o de ser inte allt alla gånger, men de sa knappt till den puttande killen. Vad ger det för signaler, är det då ok att puttas?

Inte nog med det, när vi kommer tillbaka till avdelningen ligger det en tjej nerbäddad i soffan med en hink ijämte på golvet...hon hade ont i magen.....åh nej tänkte jag inte magsjuka redan, Elin har ju knappt börjat!!!!

Första förskoledagen

Idag har Elin varit på sin förskola. Vi var bara där en timme och hon blev sååå besviken när vi skulle gå hem igen. Jag hade inte behövs där alls idag, det var så mkt spännande att se o göra o så många barn, så mamma glömdes helt bort. Imorrn ska vi dit en timme igen o sedan ökas det på succesivt.

Hon snubblade till en gång o ramlade i en låda med bilar. Då blev hon lite ledsen, men det hjälpte med att fröken tröstade. Det tog emot för jag ville ju bara krama om henne o trösta, men Elin behöver inte mamma jämt. Först tyckte jag att det var lite daltande med henne från fröknarnas sida, sååå liten o söööt....gah tänkte jag då, hur ska detta gå...? Visst är Elin mycket mindre än de andra barnen o hänger inte med i deras tempo, men Elin visade ganska snabbt att hon oxå kan tränga sig i rutchkanekön o att hon inte alls behöver daltas med.


På väg till förskolan. Lite morrontrött fortfarande.

Bio på hjul

Den bärbara dvd:n som vi köpte var klockren i bilen. Resan till o från mormor & morfar gick utan problem. Förstår inte hur föräldrar klarade sig innan det fanns sådana nymodigheter :PRSS 2.0