Min födelsedag

Dagen började som mornarna gör nu för tiden, jag vaknar tidigt o har svårt att somna om. Denna dag blev jag även irriterad på Micke som ställt sin klocka tidigare. Hann o sura lite för mig själv innan jag kom på att det var min födelsedag. Jag fick frukost på sängen o många paket. Bland annat dess fina tekoppar. Jag har nämligen länge varit på jakt efter ett par röda koppar med vita prickar.Sedan åkte jag till jobbet som vanligt och när jag kom hem så fick jag god mat o kladdkaka (som Elin bakat) med "grädde", smaskens. Sedan kom Elin bärandes på ett paket till. Hon vet precis hur hon ska göra för att få mamma att smälta. Sedan var den dagen slut, men det hade varit en alldels perfekt födelsedag.

Nattning

Sedan vi bytte till utdragssängen har väl nattningen var lite si och så. Det har varit väldigt varierande i olika perioder. Ibland har det gått jättebra och vissa dagar helt katastrof med upprörda föräldrar som tappat tålamodet och det hela har slutat med att Elin fått sova i spjälsängen nere i lekrummet.

Meeeen, skam den som ger sig. Vi är nu inne på tredje veckan i rad där nattningen har återgått till det normala...peppar peppar... Vi gör exakt samma sak som när hon sov i spjälsängen; byta blöja, på med pyjamas, välling o så borsta tänderna, säga gonatt till mamma eller pappa med puss o kram, mamma eller pappa följer med upp o säger gonatt i sängen med puss o kram, drar ner rullgardinen, säger gonatt en gång till medan mamma eller pappa går ut ur rummet, Elin somnar.


Storleken har betydelse

Efter ha testat lite olika storlekar har vi nu insett att storleken har betydelse, men inte omkretsen utan längden. Vi har haft 8mm pellets till kaminen i olika varianter och fick problem när de var lite långa. Härom veckan kom vi över ett parti 6mm pellets och tänkte att nu är det slutstrulat. Meeeen, det blev ännu mer strul så idag åkte vi och lämnade tillbaka 15 säckar för nu fick det vara nog.

Så köp aldrig pellets från Fågelfors, de är alldeles för långa iaf för vår pelletskamin. Vi har testat både 6mm och 8mm. 6mm var värst, de senaste dagarna har det blivit ungefär tre stopp om dagen. Jättekul. Idag åkte vi till Plantagen och köpte några säckar av deras 8mm pellets. Än så länge har de fungerat utmärkt.


Pellets som vi eldar med (bilden är snodd från Byggmax).

Officiell invigning

I går hade vi den officiella invingningen av vår gillestuga. Det visades fotboll på tv och även bastun, som ligger vägg i vägg, var på. På övervåningen plockade jag fram Wii och dansmattorna, men det var nästan ingen mer än Elin och jag som nappade på det. Hon har potential tösen, på första försöket lyckades hon få ihop hela 15 poäng och flera träffar. Tror bestämt att hon brås på mamma :P

Eftersom kvällen började tidigt så serverades det även tacobuffé. Jag räknade alla tallrikarna efteråt och det visade sig att vi var 16st som hade ätit och alla fick plats i gillestugan, men för vissa blev det då ståplats :P

Så här såg det ut innan alla gästerna dök upp.Det här är nog min favoritplats i gillstugan, ett alldeles eget piano (som ingick i köpet av huset) o man ser gitarren skymta på väggen tätt intill....

Snabbt busfrö

Nu ikväll när jag gjorde välling till Elin hann det lilla busfröt ställa pallen på rätt plats, plocka åt sig ett äpple för att sedan sätta sig o mumsa i lugn o ro. Jag hörde henne i bakgrunden fixa o dona för att sedan bli tyst. Så här hittade jag henne på andra sidan "köksön" (eller vad man nu ska kalla den).

Lamporna

I gillestugan har lamporna fått sig en liten makeover.

Före


Efter

Lagar mat

I veckan fick Elin hjälpa mamma att laga mat på riktigt. Hon fick i uppgift att dela ett äpple, eller så gott det går med en smörkniv.

Eeeh, vaddå....jag har inget i munnen...


Klart o de flesta äppelbitarna hamnade i stekpannan, några slank ner i Elins mage....

Mera gillestuga

Idag var sotaren här o lyste lite med ficklampa på kaminen och slängde in en lika dan rökpatron som vi redan gjort. Allt var kalas så ikväll eldade vi för första gången i kaminen. Så här ser det ut just nu.Varmt o skönt, äntligen.


Än återstår det lite småpill o gardiner ska fixas. Samt att Bolton inte ska höra hemma i fönstret....

RSS 2.0