Pöken o Halloween

Direkt efter jobbet idag så hämtade jag Elin på dagis som vanligt. Det som var ovanligt var att vi åkte till mataffären för att småhandla lite. Det jag i första hand skulle ha var godis till kvällen, ifall man skulle bli utsatt för "bus eller godis". Jag lyckades smuggla ner ett gäng tablettaskar i korgen utan att Elin märkte det.

Tur var det, för det har varit två mindre gäng här o plingat på dörren. Första gången var Elin vaken och studsade upp för trappan från gillestugan, nyfiken på vilka det var som skulle komma o hälsa på henne. Vi öppnade dörren och Elin blev helt tyst. Vi möttes av röster  i fina dräkter som sa just "bus eller godis" och jag plockade fram påsen med tablettaskarna. Spökena tackade för godiset och gick o vi stängde dörren. Elin studsade ner för trappan och ropade "pöken, pöken, pappa pöken". Det hade ringt två spöken på dörren. Hon var så uppspelt att hon missade att jag gett spökena var sin tablettask.

Det senare gänget som ringde på för en liten stund sedan var lite mindre seriösa. Hade tagit på sig varsin mask o en hade gasmask, men för övrigt vanliga kläder och sa knappt tack....de fick iaf de sista godisarna.

Inte nu igen....den här gången struntade jag i att öppna, de såg för gamla ut. Hur gammal får man egentligen vara för att gå "bus eller godis"? Dessutom så här sent, plinga på dörren när de små barnen sover. Jag gillar det inte!!

Nu återstår det att se ifall det är något bus i trädgården imorrn.....

Förhandstitt i gillestugan

Nu börjar vi närma oss målet nere i gillestugan. Här kommer en liten förhandstitt.

Så här såg det ut när vi var på visning.


Så här när vi började grejja. Lägg även märke till dörren som skymtar i ena kanten :P


Så här ser det ut just nu.

Kreativa mamman

...har slått till igen. Eftersom jag virkat mig en ny mössa och en halsvärmare så tyckte jag att Elin oxå skulle få det. Var för ett tag sedan och köpte tyg, tråd och knappar. Sedan blev det liggandes ett litet tag och en kväll fick jag ett ryck och gjorde ett mönster och klippte ut tyg och nålade. Sedan blev det liggandes ett tag igen och igårkväll var det dags för nästa ryck. Rycket blev aldrig av, trådrullen var spårlöst borta. Jag blev skitgrinig o sur. Fick övertalat Micke att åka och köpa ny trådrulle idag och resultatet blev.......en varm o skön mössa med fleecefoder.


Eftersom Elin ligger och sover fick dockan ställa upp som fotomodell. Dockan hade dock lite platt huvud.

Praktisk detalj.

Återigen kom de beställda namnbanden till användning. Det roliga var att det var i stort sett samma rosa färg på bandet o tyget till mössan.

Nu återstår bara halsvärmaren.....

Egen vilja

Just den här gången fick Elin välja själv vad hon ville ha på sig. Bör kanske tilläggas att det var nästan tio grader varmt ute och inte alls nödvändigt med vinterjacka o tjock mössa. Sedan vägrade hon ta på sig skorna om hon inte fått ta på sig sockarna först (helt otroligt). Sockarna var för små, men det gjorde ingenting.

Teckning

Oftast när Elin ritar blir det bara en massa streck och så vill hon att jag ska rita en kisse, för att sekunderna senare rita så mkt färg på kissen att den försvinner.

Idag var det dock ett undantag, hon lyckades fylla nästan ett helt papper med färg innan hon tröttnade. Dessutom förklarde hon för mig vad det var hon ritade. Några av krumelurerna iaf. Sedan ska det finnas en kisse och en sol någonstans därinne bland all färg.


Första alstret från dagis

Jag antar att det kommer bli en hel del grejer man får med sig hem från dagis, men härom veckan när jag hämtade henne så låg denna fina teckning på hyllan o väntade på att få följa med hem. Elin bar stolt med sig teckningen ut i bilen och när jag frågade vad det var för något svarade hon fot och pekade på den nedre rosa klumpen.


Trots att Elin gått på dagis sedan maj är detta alltså det första vi får med oss hem. Vi har inte fått något från Lane-Ryr-tiden, lite tråkigt. Nu vet vi iaf att de är kreativa på Lilltån.

Handarbete

För ett tag sedan, kan ha varit på semestern (då man har massor med tid och idéer), fick jag för mig att virka en mössa och en halsvärmare. Inget avancerat mönster och det visade sig att själva virkningen gick fort. Halsvärmaren gjorde jag helt klart ganska snabbt, medan mössan har legat länge med lösa trådar och utan tofs. Idag när jag hämtat Elin på dagis så pysslade vi lite och jag fäste trådar och gjorde en tofs. Tada....

Elins rum

Nu återstår det inte många saker i Elins rum. Det är bara två-tre tavellister som skall inhandlas och sättas upp. Sedan står det en hylla på golvet i hennes rum och väntar på att få sättas upp över sängen så vi kan sätta fast hennes sänglampa på riktigt.

Nya hemmagjorda gardinen. Ja, jag vet att man ska fota i dagsljus för att få så bra bilder som möjligt :P


Av tyget som blev över sydde jag kuddöverdrag och förlängsningsdelen av madrassen till sängen blev en liten myshörna.


Skötbordet har förvandlats till en förvaringsmöbel (eller iaf hälften av den), överdelen fick inte plats pga snedtaket.


Sängen med sänghimlen fastskruvad i väggen.


Mobilen från Elins skötbord fick hänga i taklampan i en sån lagom irriterande höjd för en vuxen, men alldeles lagom höjd för en liten Elin.


För er som inte varit hemma hos oss undrar säkert varför Elin inte har så många leksaker. Det har hon kan jag säga, förutom detta sovrummet har Elin ett eget lekrum på mellanvåningen...

Plommonträdet

Idag har vi gått loss på plommonträdet, eller iaf beskurit det. Efter ha läst utdrag ur "Beskärningshandboken" så kände jag mig tillräckligt modig för att bege mig ut och såga. Trädet har inte beskurits på ett par år, så vi bestämde oss för att ge trädet en chans och forma det lite varje år, istället för att ta bort alla felaktiga grenar på en gång. Nu är iaf trädet lite luftigare.

Ja, jag står inne i vardagsrummet o fotar trädet...

Strömavbrott

Imorse när jag stod och tvättade mig i ansiktet i badrummet på övervåningen blev det alldeles svart. Ååååh, inte nu igen tänkte jag. Famlade i mörkret efter en handduk, gick ner o hämtade en ficklampa för att gå ner i källaren o sätta på jordfelsbrytaren igen. Meeeen, den här gången var det inte jordfelsbrytaren utan när jag kom upp från källaren så lös inte gatubelysningen heller. Tittade lite närmare och det var svart hos alla grannar oxå. Det var ett riktigt strömavbrott.

Som tur var hade Elin redan fått välling tidigt idag och hade somnat om. Kan bara tänka mig vilket väsen det hade blivit om Musses klubbhus helt plötsligt slutat på tvn. När Elin vaknat försökte jag knyta an till Händige Manny-avsnittet där strömmen går och de får lysa med ficklampa o värma kycklingar. Hon sa att hon förstod, men jag tvivlar.

När Micke kommer hem från jobbet möts han o Elin av en märklig syn. Vår garageuppfart är igenbommad av ett staket o det är ett stort hål i backen. Tydligen uppstod elfelet precis vid vår garageuppfart. Här brukar vi köra in med våra bilar vanligtvis.


De har flyttat lite på vårt staket, men verkligen ansträngt sig för att gräva runt vår nybyggda sopstation med tillhörande nylagda plattor.


Ett gäng gubbar står där ute i diket o grejar fortfarande i mörkret. Eller mörker o mörker, vi har en stor strålkastare riktad in i trädgården. Hoppas verkligen de sänker radion när det är läggdags....

Pallen

För ett tag sedan visade jag Elin hur man gör för att bära pallen som hon har på toaletten för att nå upp till handfatet. Sedan dess bärs den där pallen runt överallt för att göra vardagen enklare för Elin.

Ett tag ångrade jag mig, varför var jag så korkad att jag visade henne det. Det var ju bra som det var innan. Meeen, sedan insåg jag hur jag skulle göra för att dra nytta av det. Visade henne saker hon fick göra istället för att bara säga nej.

Istället för att ha en unge som står o gnäller o hänger i byxorna när jag lagar mat, har jag fått en mycket duktig hjälpreda och här har jag precis visat henne hur man gör för att sätta på musik på hennes egna CD-spelare.

Gardiner har även kommit upp i lekrummet och en växt (som flyttats från ett annat fönster) har fått göra ensamma lampan lite sällskap. Igår tröttnade jag på spjälsängen i Elins rum (samt för att Elin envisas med att fortfarande vilja sova i den) och den bars ner till lekrummet. Står just nu där docksängen står på bilden. Än vågar jag inte montera ner den helt....

Uppsnappat

Vi har här hemma börjat bocka av fler saker innan vintern. Altanen är nu färdig, det sista var stolphattar som saknades. Vi har inte hittat några stolphattar i trä, utan tillslut gjorde vi egna. Micke fräste lite fina spår på våra överblivna välvda överliggare och vips hade vi stolphattar.


Som vanligt var lillskruttan med och hjälpte pappa fixa.


Alltid redo med verktygslådan i högsta hugg, så fort det ska grejas hemma. Oavsett om det handlar om att sy gardiner, snickra, fylla på pellets i kaminen eller mecka med bilen.

Bihåleinflammation fortsättning

Hmm...så här i efterhand så kanske man skulle härdat ut den där bihåleinflammationen med tanke på hur det blev. Jag fick en allergisk reaktion och var prickig o kliig till tusan. Fick kortisontabletter och det hela lugnade sig lite temorärt i två dagar. Den tredje dagen blev det jobbigt igen, pirrade i läpparna, hettade i ansiktet, småkröp i hela kroppen.

Ringde då sjukvårdsupplysningen och de ville skicka mig till NÄL eftersom jag redan tagit dagsdosen av kortisontabletter. Det ville inte jag, så jag tog en dusch, ett kallt glas jos o la mig en en kall säng. Kylan hade effekt och jag somnade tillslut. Nu är det iaf nästan helt borta, men har varit väldig känslig för värme de senaste dagarna.

RSS 2.0