Bihåleinflammation

Det är diagnosen jag fick idag efter ha varit tokförkyld i lite drygt en vecka. Ringde vårdcentralen en timme efter de öppnat (dumt, men iaf värt ett försök). Alla tider var slut, men hon skulle höra av sig och försöka få en tid på Närakuten här i Uddevalla. Vilket jag fick, så nu ikväll har jag träffat en dansk invandrad läkare. Alltså en invandrare som invandrat till Danmark för att sedan jobba här i Uddevalla (alla tre gånger jag varit där har de jag följt med råkat ut för samma sak). Danska är ju svårt att förstå i vanliga fall, men en som bryter på danska är helt omöjligt. Han verkade iaf förstå att jag inte fattade allt han sa och förklarade på annat sätt och jag repeterade, "vi-klart" :P

På typ tre minuter hade han knackat mig i ansiktet, kikat mig i halsen, konstaterat att det inte är halsfluss, frågat mig hur jag kände mig o sa att här får du en liten antibiotikakur. Givetvis efter att först frågat hur länge sedan jag åt antibiotika. Jadu, det är en evighet sedan svarade jag. Jag kunde inte ens komma ihåg när. Vet att jag ätit det, men inte när. Det kanske du kan svara på mamma?

Dessutom rekomenderade han vila för att kroppen skulle återhämta sig och minst 7-8 timmar sammanhängande sömn på natten. Det var länge sedan jag sov så länge sammanhängande. Skulle Elin mot förmodan sova längre på helgen, så vaknar jag iaf runt halv åttta.

Nyklippt

Idag när jag vilat mig heeeela eftermiddagen fick jag ett ryck o bestämde mig för att klippa Elin. Tror att hon gillade salong hemma med mamma som frisör. Trots att hon satt snällt o tittade på Musses klubbhus blev jag helt slut igen. Klippte av en liten tofs från nackhåret och la i ett litet skrin som hon fick när hon döptes.

Första hårklippningen.

Nyfriserad, bort med det långa håret i nacken nu när överhåret vuxit ner.

Bussen

Idag har Elin och jag varit hemma. Den som har varit mest sjuk har nog varit jag. Elin var iaf feberfri imorse, men nu till kvällen (inte helt oväntat) var febern tillbaka. Eftersom Elin varit den piggaste av oss, gick vi varandra på nerverna ganska snabbt idag. Jag tyckte Elin var jobbig o hon tyckte jag var urtråkig.

Senare på dagen ringde Micke o sa att rökfläktssnubben skulle komma o hämta sina fläktar vid tre-tiden, så då var det bara att stanna hemma. Efter mellanmålet var det så himla fint väder så Elin och jag tog vagnen o promenerade till ICA för att handla vetemjöl, halstabletter och förkylningskurmedel. Jag lyckades gå därifrån med två av sakerna och bubbelbad till Elin. Hon var så himla förtjust i bubblorna som blev av schampot igår när hon badade, så jag kunde inte låta bli.

Jag kännde mig hyfsat pigg, så vi fortsatte in mot stan för att ta bussen hem. Att gå uppför Kapellebacken i mitt tillstånd fanns inte ens på kartan. När vi kommit halvvägs trodde jag att jag skulle dö....eller jag var helt slut iaf. Vi fick pausa i en affär för att köpa lite strumpor till Elin. Sedan kom bussen o vi åkte hem. Det var andra gången Elin åkte buss och det var väääldigt spännande. Var lite konstigt att sitta kvar i vagnen, så jag fick spänna fast henne tillslut.

Elins önskelista

Elin har redan börjat fundera på vad hon vill ha när hon fyller år. Listan kommer nog fyllas på succesivt o det kommer finnas en länk hit längst upp till vänser.

Hon vill ha:

Kläder i storlek 92 (overall o tvådelat ställ har hon redan)
Fodrade gummistövlar (foten är just nu 13cm så 15cm borde passa bra)
Cykel/Springcykel (cykelhjälm har hon)
Pussel
Böcker (Alfons, Pippi Långstrump mfl)
Hello Kitty memo/lotto
DVD med Musses klubbhus
Borrmaskin o andra bra-ha-grejer när Elin hjälper pappa att greja
Saker man har när man gräver o planterar i trädgården
Bilar o spadar till sandlådan
Städutrustning i lagom storlek

Godnatt igen Elin!

Igår kom Elins morfar förbi på vägen till sitt jobb. Han hade med sig sin säng, som även jag sovit i. Vi tyckte det var dags för Elin att så smått börja vänja sig vid en mer vanlig säng. Men eftersom Elin gick o la sig själv i lördags i vår säng tänkte jag se hur hon reagerar om jag ställer dit den nya sängen.Som vanligt fick jag ett wooow när hon såg sängen o klättrade genast upp i den. Jag frågade henne om hon skulle sova i den o hon nickade till svar. Därefter gick vi och borstade tänderna och när vi kom in i rummet igen så hämtade hon apan och kissen o la de i spjälsängen. Jag frågade återigen om hon inte skulle sova i nya sängen istället, då tog hon apan o kissen o gick dit istället. Så nu får vi se hur det går. Spjälsängen står intill, utifall det behövs så är det ju bara att lägga tillbaka madrassen däri.

Det är helt sjukt hur stora spjälsängarna är. Nya sängen ser pytteliten ut i jämförelse, trots att jag tagit madrassen o allt från spjälsängen (så att de får samma bäddmått).

God natt Elin!

Ja, det var precis det vi sa till Elin idag och gav henne varsin gonattpuss. Precis som vanligt. Det som var ovanligt var att vi sa åt henne att gå upp själv o lägga sig i mammas o pappas säng.

Hon började knalla upp för trappan, vi hörde hur hon pysslade med något. Efter en stund var det tyst o vi smög upp för att titta. Då hade hon lagt sig i Mickes säng o låg o snuttade. Det som vi även la märke till var att hon tänt båda sänglamporna, på svag belsyning. Vi traskade ner igen och alldeles nyss var Micke uppe o kollade läget.

Detta var vad han såg.

RSS 2.0