V40 blev tillslut....


En Ford Focus. Efter tantens hutlösa körning fick vår, egentligen min (iaf på pappret), V40 åka till skroten. Det skulle kosta mer än 3 gånger så mycket att laga den jämfört med vad den var värd. Så den senaste tiden har gått åt att leta efter en ny bil. Skönt iaf att ha det fixat innan resan. Nu återstår det bara att köpa en ny bilbarnstol. Trots att Elin inte satt i den vid krocken, så ersätter försäkringsbolaget oss med en ny. Det tycker jag är bra, varför chansa.

Det visade sig vara svårare att köpa ny bilbarnstol än bil. Ska vi köpa med eller utan isofix, vilken stol kommer Elin kunna ha längst, är den vi har i V50:n tillräckligt, ska vi köpa en lika dan osv? Ett som är säkert iaf är att vi inte kommer köpa en Akta Graco Cosmic Comfort S igen. Gillade aldrig den stolen riktigt. Tyckte bältena var krångliga o så tog Elins axlar (redan) i huvudstöden, svår att få fast ordentligt med bältet oxå.

Ju mer jag letat o sökt på bilbarnstolar desto mer säker är jag på ovanstående iaf. En testpanel hade i stort sett samma åsikter som jag. Dessutom påpekade de att stolen var en av de kortaste i ryggen på marknaden. Efter ha sett lite krocktester (finns många på youtube) så vill vi verkligen ha Elin bakåtvänt så länge det bara går.

Lotta

Vi har ett tag funderat på att introducera författaren med stort F, nämligen Astrid Lindgren, ordentligt för Elin. Vi hyrde Lotta på Bråkmakaregatan på boxen.

Först var det lite myror i rumpan o man fick hjälpa henne att fokusera på filmen. Men sen satt hon tyst o tittade o skrattade lite då o då. Micke gick o hämtade Bamsen som Elin fick när vi var på Astrid Lindgrens värld för snart två år sedan. "Elin inte ha den."

Sedan kom eftertexterna o Elin konstaterade att filmen var slut. Då säger hon "se mera Lotta".

O så här ser hon ut just nu, med Bamsen i famnen. Snacka om helomvändning, kanske en ny idol är på väg att födas.


Påsk

Påsken 2011....


...underbart väder.

Påsken 2012...

...nästan lika underbart. I stort sett exakt samma plats, här har dock mycket av snön redan börjat smälta bort.

Belöningssystemet del 2

Att vara bestämd och belöna med stjärnor har gått jättebra. Se bara här.


För att även få henne intresserad av pottan, har vi köpt klistermärken dit oxå. Bamse o Hello Kitty. Helt plötsligt ville hon sitta på pottan igen.


RSS 2.0