Köttbullar

På väg hem till Uddevalla från Västervik stannar vi som vanligt vid A6 för att äta. Denna gången svänger vi in på Ikeas parkering, då hör vi en röst från baksätet "Jag vill ha köttbullar". Utan ha nämnt ordet äta så förknippar hon Ikea med att äta köttbullar...


Julbord

När Elin själv får välja från julbordet (när det dukades fram för andra gången). Potatis och leverpastej. Mums...


Happiness

Ibland är det lätt att göra en tre-åring lycklig. Hon har haft på sig de ända sen vi kom hem från vår lilla shoppingrunda.

P.S Glögg o pepparkakor är slut på Maxi Trollhättan...


Julpyssel

Hemmapysslat till julgranen. Visst hade det varit snyggare om den hängt i ett rött band, men jag hittade inget hemma o nu står julgranen där. Till nästa år kanske...


Lucia

I torsdags morse satt jag o Micke bänkade på varsin alldeles för liten stol med höga förväntningar på årets luciatåg.

Det var dags för luciafirande på dagis. Det hela började bra, Elin fick på sig all utstyrsel inklusive luciakrona och tärnljus (till skillnad från andra barn som vägrade). Vi föräldrar samlades inne på avdelningen medan barnen fick vänta i hallen. Sedan kom de.

Alla barnen var så fina i sina kläder och det var så roligt att se tåget in. De mindre barnen förstod nog inte vad som hände och mer eller mindre släpades av ett storasyskon in. Hur söta som helst. So far so good.

När alla ställt upp sig till ett någorlunda led så börjar Elins luciakrona åka ner. Hon kämpar förtvivlat för att stoppa den, men det går inte. Det brister för henne och hon börjar gråta. Fröken hjälper henne med luciakronan och erbjuder sig även att ta den. Men där gick tydligen gränsen, klart man ska ha luciakrona när man är lucia. Sedan fick vi arga blickar från henne o sur som hon var sjöng hon inte mer.

Här har vi iaf en lucia full av förväntan.


RSS 2.0