Nanny style

Vi har börjat köra med Nanny-stilen (inga snuskiga tankar nu). Riktigt enligt tv-programmen Nanny. Efter kvällsvandringar o allt motstånd vi möter hela tiden har vi har infört skämspallen inne på Elins rum på övervåningen.

Gör hon något dumt som tex slå mig (hon slår inte Micke), spotta på golvet eller andra dumma hyss så får hon en varning, gör hon det sedan en gång till åker hon upp på skämspallen. Detta är inte roligt o det grinas ganska friskt. Efter ett par minuter går vi upp till henne och förklarar vad hon gjort för fel. Sedan säger hon förlåt och vi kramas och allt är bra igen.

Det har redan resulterat i att jag får massor med pussar samt att hon inte slår mig lika ofta. Alltid en början!!

Med kvällsvandring menar jag att man säger godnatt o Elin ska sova, men bara går ur sängen hela tiden (kan pågå i en timma eller två). Varken hon eller vi blir bättre människor av att hålla på så varje kväll. Så, för att få stopp på dessa ska ett belöningssystem införas (så fort vi kommer iväg till Torp). På morgonen när hon vaknar ska hon få ett litet klistermärke om hon stannat kvar i sängen och somnat utan kvällsvandring, o så ett stort klistermärke om hon sovit i SIN säng HELA natten.

Orken och tålamodet tryter

Från att ha varit en go o glad tjej som alltid gjort som mamma o pappa har hon nu omvandlats till en liten djävul. Hon vill inte göra någonting, allt är nej nej nej.

Man får lura henne hela tiden om man ska iväg, byta blöja, borsta tänderna, äta välling...ja allt. För att få på henne overallen så åker hon kana ner för mitt knä o ner i overallen, är en sån lurgrej jag kör med. Om man inte lyckas lura henne tillräckligt bra, får man jaga henne runt i huset eller så får man en hysteriskt grinande unge och efter påklädning är både mamma o Elin genomsvett. Tröttsamt.

Det som vi märkt är att ju tröttare hon är desto mer motstånd möter vi. Tyvärr så har hon denna veckan varit kvällsvandrare igen o tyckt att det är jätteroligt "att bli jagad" till sängen igen. Detta har gjort att hon somnat alldeles för sent och blivit trött o ännu mer djävul.

Inte nog med att Elin jävlas med oss, så har jag varit riktigt trött o inte hunnit återhämta mig ordentligt efter FB-festen. Så just nu är det inte mkt som behövs för att bägaren ska rinna över. Ändå är hon en underbar unge och det är de små (just nu mkt små) ljusglimtarna som gör att man smälter igen.Som tex när Elin hjälper till att göra pannkakor som är mackigt (mackigt=smaskigt), baka chokladkaka (ännu mer mackigt) eller spelar basket....som mamma gjorde....

RSS 2.0