Cypern here we come

Då var en vårresa bokad o första betalningen är gjord. Längtar så, ska bli så härligt med en liten försmak av sommaren. Cypern har jag ju aaaaldrig varit på tidigare, så vi slog till. Då Elins mormor o morfar ska följa med fick det bli på våren o då har ju Cypern lagom temperatur, dessutom åker Elin nästa gratis. Perfa!!


Elins kvällsbricka

En annan kanske har en kopp te o en smörgås eller något annat gott på sin kvällbricka. Så här ser Elins kvällsbricka ut. Två sprutor med penicillin (dosen får inte plats i en spruta så vi har delat upp den på två), en spruta med hostmedicin, en mugg vatten för att skölja ner de hemska medicinerna med och tillslut en flaska välling på detta.Ikväll protesterade hon inte ens när jag kom med sprutorna. Möjligtvis att hon skakade lite på huvudet, sedan blev det extra spännande när hon själv fick välja i vilken ordning vi skulle ta sprutorna.

Mamma plågoande o pappa tortyr

Det är nog vad Elin skulle vilja kalla oss nu. Penicillinet hon fick igår smakar verkligen inte gott o jag känner så väl igen smaken från när jag var liten. Konstigt att det inte hänt så mkt på iaf 20 år. Igår spydde hon när jag höll fast henne o tvingade ner den hemska medicinen i munnen på henne. Nu säger hon nej, nej o viftar med armarna men gapar snällt o sväljer utan att jag ens håller i henne. Dock är det viktigt att få dricka vatten mellan klunkarna. Detta har gjort att jag idag lyckats få i henne hela dagsdosen.

Febern är nästan borta, men hon har fortfarande väldigt ont i halsen. Hon ligger i sängen o smågnyr lite då o då trots alvedon o hostmedicin med morfin i. Det dreglas mer än nånsin, inte ens när hon fått tänder har det varit som det är nu. Nappen har blivit besvärlig o ibland blir hon arg på den, för tydligen bidrar den till något obehagligt just nu.

För att vara snälla lagade Micke hennes favoritmat ikväll, spagetti o köttfärssås. Hon försökte äta lite, men gnydde mellan skedarna för gott var det ju o hungrig är hon, men ont i halsen. Snälla pappa som lagat favvomaten som inte gick att äta, tortyrpappa. Man får även tvinga i henne välling, hon ska inte ha. Men när hon väl sugit ett par gånger på nappflaskan så åker nästan resten ner i magen det oxå.

Eftersom jag blandade medicinen med saft igår, vägrar hon dricka saft numera. Josen är hon tveksam inför, så det enda hon dricker nu är mjölk o vatten. Mest vatten. Igår ringde mormor o berättade för Elin att det är viktigt att dricka mkt när man är sjuk. Idag tog hon nappflaskan som stod på mitt nattduksbord o sa "Momo dicka mycket".

Ullared blev Uddevalla närakut

 Igårkväll när vi skulle åka och fira Kristinas examen, så blev Elin jättekonstig precis när vi skulle åka. Hon ville inte sluta grina o det rann dregel ur munnen på henne. Efter mkt om och men fick vi lugnat ner henne och vi kunde åka och överraska Kristina.

Senare på kvällen ville Elin gå o lägga sig för hon var trött. Det händer nån gång då o då, men oftast gillar hon fredagar o klarar av att vara uppe längre. Hon fick lägga sig i sin vagn o sov oroligt och efter ett tag ville hon inte sova mer. Då var hon kokhet o ville bara åka hem. Sagt o gjort. När vi kom hem tog vi febern och den visade 38,9 och hon fick alvedon och somnade igen. Natten utvecklade sig med orolig sömn, mkt dregel o så vill hon inte ha något att varken äta o dricka. Vid fyratiden var hon kokhet o vi tog febern igen, 39,1.

Imorse när vi vaknade ringde vi sjukvårdsrådgivningen och de skickade oss till Närakuten med en gång. Det tog en liten stund innan vi kom in, men sen gick det raskt. På en timma hade vi hunnit hem igen. Det visade sig vara bakterier i halsen.

Här läser pappa Micke o Elin en bok om Alfons.


När vi kom hem gav vi henne Alvedon i rumpan, hostmedicin och försökte få i henne penicillinet men den spydde hon upp. När kommer penicillin som suppar?! Alvedonen o hostmedicinen gjorde att hon fick i sig en flaska välling iaf. Hon var så hungrig, men det gjorde för ont i halsen för att äta tidigare. Nu har hon däckat i fåtöljen framför tvn.


Rädd för Lejon

Idag när jag hämtade Elin på dagis så kom hon till mig som vanligt. Jag växlade ett par ord med fröken o Elin började gny lite samtidigt som hon stod o trampade  på stället. Jag frågar Elin om hon är rädd samtidigt som en pojke närmar oss. Jo, nåt var det ju. Fröken berättade att hon är rädd för pojken som närmade sig. Jag vet att han tidigare nypt Elin i ansiktet, även andra barn. Hans föräldrar har fått tillsägelse av fröknarna, så jag antar att de jobbar på det.

Dock verkar det vara liiite sent för Elin. Hon är jätterädd för honom. För "Lejon" som hon kallar honom, hon har lite svårt att uttala hans namn.

Minitomten

Nu har vi ju avverkat både jul, nyår o välbehövlig ledighet. Kanske kommer jag blogga om dessa händelser lite längre fram. För att få en liten tomte så länge, så kommer här en tomte från julafton 2009. Tiden går så fort.

RSS 2.0