Första idolmötet

Idag har Elin träffat/sett sin första idol. Helda den här dagen har varit knas, med tidsomställning o bortglömda träffar som kom pås i sista sekund. Det hela slutade med att vi fick slänga i oss maten för att sedan åka ut till Torp. Där skulle nämligen Sean Banan spela några låtar o signera skivor.Först lite skeptisk o trevande som vanligt. Eftersom vi kom så sent fick vi inte någon jättebra plats, men efter mycket om och men lyckades jag få Elin att se vem som var Sean Banan bland alla huvuden. Från mina axlar verkade hon ha okej utsikt.

Funderade ett tag på om man skulle fixat en signerad skiva åt henne o fotat henne med Sean Banan, men kön dit var inte riktigt i en två-årings smak....den var suuuuuperlång. Sedan en o en halv timme senare var kön betydligt kortare, men gick då ut med att skivorna nu var slut. Aja, hon kommer få fler idoler, det var nog inte sista gången vi var på Torp.

Så här nära kom hon.

Det bästa var nog när ett gäng med tjejer ställde sig ijämte oss o ropade på Sean Banan, då vände han sig mot oss o vinkade. Elin berättade då snällt för honom att hon minsann åt kakor (fullkornskex red anm.) men han verkade inte bry sig om det.

Hon ville inte gå därifrån o hon sa "se dingading igen" o när vi kom till bilen så kläckte hon ur sig "roligt se dingading". Då var det helt klart värt det att stressa ut dit o stå där i glaskupolen som kokade i solgasset, Elin var nöjd iaf.

Träning

För ett par veckor sedan fick jag tummen ur och skaffade mig ett träningskort på Friskis o Svettis här i Uddevalla. Kortet på Sportlife sa jag upp för drygt ett år sedan, det blev för dyrt i förhållande till hur mkt jag tränade....

Friskis är lite mer humant i priserna. Visserligen har det inte lika mkt pass, men för mig som bara tränar en gång i veckan räcker det (hittills, målet är dock att det ska bli två). Jag såg då att de har familjejympa, vi testade det, jag o Elin.

Elin i sin jympa-outfit...lite suddigt, men man ska ju inte vara still när man är på jympa.


Första jympan var hon väldigt avvaktande, men när hon såg en kille från dagis började hon släppa loss lite mer. Sedan kom magsjukan o i lördags var vi andra gången. Hon verkligen älskar det. Man får ju räkna med att känna sig lite fånig, särksilt när man står där o leker jätte medan Elin springer iväg. Vissa saker hänger hon med på galant o andra struntar hon i helt. Favoriten är nog när man får springa fort, sedan vilan, äta frukt o lyssna på saga.


Belöningssystemet

Liten silverstjärna erhålles om hon somnar utan kvällsvandring, stor guldstjärna om hon sover hela natten i sin egen säng. Efter två veckor verkar hon fattat hur det hela fungerar. Själva systemet har nog haft lite effekt, men vi har även gjort några fler drastiska förändringar.

Här har vi alla stjärnorna, tilläggas bör dock att vi missat att ge henne två små stjärnor o två guldstjärnor nu i helgen.


Efter magsjukan var jag så trött på att vara kudde till Elin eftersom hon på sista tiden sovit många fler timmar i vår säng än i sin egen. Vi satte helt enkelt in den ena extrasängen ijämte min sängsida och förklarade för Elin att om hon ville sova inne hos oss så fick hon sova där. Den stora sängen är mammas o pappas säng och där ska mamma och pappa sova.

Första natten kom hon som vanligt och gick efter mycket om och men med på att sova där så länge hon höll i min hand. Tillslut tröttnade jag på det o Elin grinade i tio minuter innan hon bestämde sig för att det faktiskt var bättre i hennes säng.

Natten därefter kom hon igen, men skulle absolut inte sova i extrasängen och grinade kanske bara i ett par minuter innan hon ville gå tillbaka till sin egen säng igen. Tredje natten var hon i stort sett bara o vände inne hos oss, men vi fick följa henne tillbaka till hennes säng.

Fjärde natten vaknade jag med andan i halsen o undrade vart Elin var. Jo hon sov så gott i sin egen säng. Ibland märker inte jag när Elin kommer för jag sovit så djupt, så jag var tvungen att fråga Micke om han lett henne tillbaka till sin säng. Men vi hade sovit gott båda två o inte märkt någon nattpromenad. Elin fick sin första stooora guldstjärna. Hon var så glad och stolt, hon hade längtat så efter att få en stor guldstjärna.

Vi ger henne stjärnorna på morgonen direkt när hon vaknat/blivit väckt och fått sig lite välling. Även det har gjort att hon blivit bättre i humöret och det har varit lättare att vakna. En liten bonuseffekt vi inte räknat med :P

Nybadad, supertrött o lätt febrig

Men ändå var hon så snäll o söt o ställde upp på en bild i sitt nya fina allra första nattlinne.
 

Det höll på att bli ett dyrt nattlinne. Var igår på Torp och försökte fördriva lite tid medan Micke var iväg o spelade fotboll o Elin sov middag i vagnen. Knallade in på Kappahl o hittade detta nattlinne, knallar vidare till nästa butik o nästa igen. När jag kommer ut från tredje butiken upptäcker jag att påsen med nattlinnet är borta....blir alldeles svettig o börjar rusa samma väg tillbaka med andan i halsen.

Hittade inget nattlinne någonstans. Lugnar ner mig lite o går ett varv till, jo där står påsen kvar. På ett bord i butik nr 2, där jag tittat på ett par byxor till mig. Puuuuh!!! Sedan knöt jag fast påsen på vagnen med hjälp av min scarf....

Lekrummet

Helgen innan magsjukan slog till hemma hos oss började vi renovera lekrummet. Sedan tog det lite stopp för att nu i stort sett vara klart. Det enda som återstår är tre garderobsdörrar som skall målas ljusgrå som övriga garderobsstommen.

Hittar just nu ingen före-bild förutom den från när huset låg på Hemnet. Så här såg det alltså ut när vi var på visning.


Nu har vi inte lika bra kamera som mäklarfotografen (stört omöjligt för mig att få med så mkt på en gång), så här ser det ut efter vi grejjat.


Äntligen kom ank-tavlorna till användning som jag köpte redan i somras. I mitten, Elins hjärta som de gjorde på dagis inför alla hjärtans dag.

Magsjuka x 2

Natten till måndag blev Elin sjuk o natten till idag blev jag sjuk. Nu sitter en tredje på jobbet o knorrar över att han inte mår så bra heller. Skulle bara åka och skriva ut lite ritningar, sedan kommer jag hem lät det i morse. Ännu har vi inte sett skymten av honom.

Elin är fortfarande lite knorrig i magen o vill inte äta ordentligt. Sedan att jag blev sjuk inatt gjorde valet enkelt. Elin får stanna hemma idag oxå. Helst hade jag bara velat gå o lägga mig o sova, känner mig som en urvriden disktrasa o ont i hela kroppen, men med en pigg 2-åring som pockar på uppmärksamhet fungerar det inte.

Ibland fattar man inte vad man som förälder orkar för sina barn. Vart kommer kraften ifrån.....

RSS 2.0