Sova hela natten lång

Javisst har hon gjort det. Natten till idag sov hon hela natten i sin säng i sitt rum. Hon kom inrusandes till oss två gånger. Ena gången kom hon in förtvivlad för hon kunde inte hitta sin lila kisse. Efter Micke hittat den somnade hon gott igen o sov ända tills det var dags att gå upp.

Verkar som om vårt långa samtal om maskar o spindlar hade effekt. Spindlarna kom tydligen från skarven mellan tak o vägg. Förklarade att det fanns en precis lika dan skarv i mammas o pappas rum o där finns det ju inga spindlar. Sedan höll hon upp sin hand o gjorde skuggfigurer på väggen o sa att det bara var skuggor. Dessutom förklarade vi den där reklamen för nåt pensionsbolag vad det faktiskt var. Där fick vi två flugor i en smäll eftersom vi passade på att relatera till hur bäbisen i mammas mage blivit till. Hon nöjde sig med det vi sa o inga jobbiga följdfrågor kom. Puh!


Sömnen

Jag borde väl tänka mig för innan jag skriver detta, men jag får ta risken....
 
Det har sakta men säkert gått bättre och bättre med Elins sömn. Vi har försökt att få henne att återgå till det normala, dvs sova hela natten i sitt rum. Dock har hon fått bestämma tempot, har sagt nej till något av våra förslag så har vi inte pressat henne. 
 
För ett tag sedan (när vi började greja i hennes rum igen) bar jag ner hennes säng till lekrummet och nu har vi fått henne att somna där, men bara om vi bär med henne upp när vi går och lägger oss. Ikväll så sa hon själv att hon ville somna nere och att hon ska komma upp till oss om hon vaknar.
 
Sedan att hon nu lärt sig skillnaden mellan dröm och verklighet underlättar. För att få slut på kvällsvandrandet igen så får hon bara gå ur sängen om hon behöver gå på toaletten. Så fort hon kommer och traskar så tar vi henne till toaletten o sätter henne där. Verkar inte vara så kul, för kvällsvandrandet har minskat och idag gick hon inte ur sängen alls innan hon somnade.
 
Så håll tummarna därute för att det ska fortsätta gå bra.

Elin tackar

Så som hon har väntat. I fredags åkte Elin och jag ut till Torp medan Micke slipade ett trappsteg hemma. Det vi köpte var en studsmatta. Elin var helt tossig på fredagskvällen, har aldrig sett henne så uppspelt.

Igår medan Elin o Micke var på jympa så började jag montera ihop den. Givetvis var jag alldeles för gravid för att lyckas ensam. Så Micke fick avsluta det jag påbörjat medan jag var på 30-årskalas.

Idag har hon hoppat o hoppat. Just nu håller Kissen på o lär sig att hoppa, men hon blir trött så fort.

Tack alla ni för födelsedagspresenten hälsar Elin.


Annorlunda

Allt är så annorlunda den här gången. Eller allt och allt. Anstränger jag mig för mkt så får jag ont i fogarna eller höfterna. Söndagen blev en sån dag och jag kunde knappt gå på kvällen. Har inget minne av att jag hade det sist. Antar att de lättare glappar när man redan fött barn en gång.

Sedan var det den enorma tröttheten som jag hade tidigare, många gånger värre än med Elin.

Jag tror att jag bär bäbisen mkt längre ner i magen. Ibland kan jag känna sparkar långt ner i ljumskarna och ibland kan jag ha svårt att sitta för att inte mosa bäbisen (känns det som). Det jag minns från Elin är att hennes rumpa låg o tryckte sådär lagom skönt mot revbenen. Men det var ju mer i slutet på graviditeten så risken för det finns ju fortfarande.

Med Elin så mådde jag såpass illa i vecka 8 att jag mumsade på frukt o riskakor i tid o otid. Dock spydde jag aldrig. Den här gången har jag inte känt något illamående över huvud taget.

Däremot är det betydligt viktigare att jag äter ofta för att hålla blodsockret uppe, annars kommer huvudvärken. Godis är något jag längtar efter dagligen o det blir riktigt jobbigt om jag slarvat med maten.

Jag tror iaf att barnmorskan på ultraljudet hade rätt och att det är därför.

Vecka 25+3


Nu är den här

Vagnen alltså. Igår rinde de från butiken och sa att alla grejer till den kommit. Elin ville hämta den med en gång och jag var inte direkt motstridig så vi hämtade den direkt efter maten.
 
 
Elin fick ta sig en provtur och jag tror hon gillade den. När jag visade Micke hur man satte dit och tog bort babyskyddet passade hon på att krypa ner i sittdelen som jag lagt vid sidan om på golvet.
Här har vi allt som väntar här hemma, ett babyskydd, en bilbarnstol och två vagnar (inget som används nu för att Elin blivit för stor). Någon som vill köpa en Chicco Liteway? Väldigt lite använd, typ på semestern 2010. Sedan vi köpte Kronan Sulkyn har den mest stått i förrådet.

Myyys

Vi tre myser i soffan. Jag, Elin o magen.


Amningsbh på

Efter ha varit öm till och från i brösten (som för övrigt är enooorma och inga av mina vanliga behåar passar egentligen) det senaste så funderade jag i helgen på vad jag skulle hitta på. Köpa nya större behåar som fyller sin funktion o inte är för små, eller vad? Känns lite väl lyxigt. Stod i garderoben och kom till slut på att amningsbehåarna måste vara större i storleken. Plockade fram en av favoriterna från när Elin ammades och vips kunde jag röra på mig igen. Vilken skillnad.

Verkar som om jag har bättre förutsättningar för att lyckas med amningen den här gången. Men är större bröst lika med mer mat? Eller är det bara jag som får sviterna nu efter 3,5 månads horisontalläge.....? Inte konstigt att man iaf känner sig framtung. O värre lär det bli....usch.


Fredagsmys

När man har fredagsmys bara vuxna blir maten lite annorlunda. Matig musselsoppa med räkor mums.


Barnmorskebesök 2:2

I måndags var det dags för barnmorskebesök 2. Som omföderska slipper man besöket i vecka 20 utan man får vänta till vecka 24.

Det vi gjorde var att kolla blodvärde, vikt, sf-mått och hjärtljud. Blodvärdet hade givetvis sjunkit, men låg på rätt sida om gränsen. Dock var det lägre än med Elin.

Jämför man förra graviditeten med denna så är det lite skrämmande. Verkar vara en liten mini-Elin därinne. Jag vägde exakt samma, sf-måttet var exakt samma (något över normalkurvan) dock skilde hjärtljuden sig åt. Elin låg runt 130 och bäbisen låg nu på 150.


Några veckor till

Sedan orken kom tillbaka har veckorna bara flytit på. Vips har ytterligare 10% gått.


Sandlådepremiär

Idag har Elin o jag varit ute hela eftermiddagen. Först tog vi springcykeln till lekplatsen efter den branta backen. Där lekte vi, fikade o blåste såpbubblor.

När vi kom hem ville Elin inte gå in (inte mig emot) utan jag hämtade lådan med alla sandlådegrejer. Där, både i o utanför sandlådan, satt hon länge o lekte. Jag värmde lite mat o dukade på altanen. Men se det passade inte damen. Hon drack lite mjölk o petade i maten bara.

Efter maten hämtade jag grensaxen och gick loss på vårt enormt spretande äppelträd. Elin var givetvis där och hjälpte till. Hon plockade upp alla pinnar som ramlade ner på marken o la i en prydlig hög. Efter ett tag tröttnade hon o lade sig på det torra gräset o tittade upp i himlen.

Sedan började väntan på pappa. Micke som varit iväg på träningsläger sedan torsdags morse var efterlängtad. Varje gång vi hörde en bil sprang Elin ner till ytterdörren o öppnade o ropade på pappa.


Premiärturen

I måndags plockade vi fram den "nya" cykeln med trampor till Elins stora förtjusning. Trots att sadeln sänktes till max var det svårt att nå tramporna och tillslut åkte lite tejp fram och vips gick det jättebra att cykla. Det tyckte hon tom själv.
 
Ja, cykeln såg väl sina bästa år för snart 30 år sedan men duger gott o väl för ändamålet och Elin gillar sin röda cykel. Man får väl passa på medan man kan för snart kommer det väl, jag-ska-bara-ha-en-rosa-cykel-med-sju-växlar-och-handbroms-och-docksadel-o-jag-vet-inte-vad......
 
Idag blev det en kort tur igen och efter vi vinklat sadeln lite lätt framåt för att hon lättare ska nå tramporna gick det bättre. Nu dröjer det nog inte så länge innan hon cyklar själv. Det är dock lite läskigt ibland när det går för fort. Men vi försöker lära henne att då är det bara att trampa bakåt o bromsa. Det är lite mkt nu, hålla koll på fötterna på tramporna, styra och bromsa.

Piggare igen

Helt plötsligt för knappt två veckor sedan hände det. Oväntat kom orken tillbaka. Jag ville göra saker, förutom att konstant ha en önskan om att få sova.

Micke hävdar dock att jag fortfarande är trött, men informerade att jag endast känner mig piggare. Det behöver inte betyda att man är pigg....

Dock är min kropp eftersatt. Har ingen kondis överhuvudtaget. Flåsar så fort jag ser en uppförsbacke. På dagens promenad fick jag kämpa för att hänga med på plant underlag o när backarna kom var jag körd. Det är kanske inte så konstigt när man bara intagit horisontalläge i soffan så fort man fått chansen i 3,5 månad.


Mera Påsk

Direkt efter Micke slutat jobba i torsdags satte vi oss i bilen och åkte till Västervik. På långfredagen tog Micke o pappa en tur på skidor medan vi andra bakade kanelbullar och pizzabullar. Sedan serverades det kalkon och Elins gammelmormor kom på besök till middagen. De två fann varandra snabbt och hade första parkett när Lets Dance började.
 
 
 
På påskafton målade vi ägg till frukost, sedan blev det en tur in till stan och även lager 157 för lite shopping. Det enda jag köpte till mig själv var en ny svart tubscarf. Elin fick en ny Svea-tröja, mössa, nattlinne, pyjamas, kofta och en klänning. Jag blev lite besviken på lager 157, har de senaste gångerna hittat en hel del grejer där....men inte denna. Dagen avslutades med ett klassiskt påskbord. Påskdagen innebar hemfärd med lite shopping o matstopp på Ikea i Jönköping.
 
 
 
 

RSS 2.0