Oskar en månad

Idag är lillebror redan en månad gammal.


Tredje kontrollen

I förra veckan var det dags för tredje BVC-besöket. Det var vikten som återigen skulle kollas. Killen äter som bara den o så spyr han, men han ökar i vikt ändå.

Han hade gått upp nästan ett halvkilo till på en o en halv vecka. Här ser ni hans viktkurva. Den gröna linjen är medelvärdet och så finns ju de fyra standardavvikelserna, två ovanför o två under. Oskar ligger långt över samtliga o följer "sin" kurva så fint. Vad gäller längd så ligger han strax ovanför medel.


BVC besök 1o2

Vi har redan hunnit med två besök på BVC. Eller iaf ett, första besöket kom sköterskan hit hem till oss.

Vid första besöket hade Oskar bara gått upp 5g sen vi åkte hem från BB. Givetvis började sköterskan tjata om att han MÅSTE gå upp i vikt. Eeh, jo jag vet, vi gör vårt bästa. Hon tyckte nog att vi skulle börja ge honom ersättning igen. Det var nämligen det första han fick när vi kom till BB. Tydligen ska stora barn ha det eftersom de inte ska tappa för mkt i vikt samt få problem med blodsockret.

Vi slutade med ersättningen när vi varit hemma nån dag för killen ville inte ha. Han nöjde sig med den bröstmjölken han fick. Men jag vägrade utan den här gången hade jag bestämt mig för att få amningen att fungera. Det jag gjorde istället var att amma oftare.

Amningen gav resultat för fyra dagar senare när vi var på BVC igen hade han gått upp 400g, vuxit två cm totalt....


På promenad

På promenad till bibblan.


Vem där?

Drog upp rullgardinen i Elins rum o fann detta foto. Min första tanke var att det var Oskar, men det är ju faktiskt Elin. De är iaf lika som bär.


Börjar komma i form

Idag fick jag på mig förlovningsringen igen. Fingrarna verkar nu vara normala o något karpaltunnelsyndrom (eller vad det heter) har jag inte känt av på ett par dagar heller. Det är skönt.

Har även vägt mig imorse o har nu gått från 89 till 75kg på 1,5 vecka. Oregelbundna måltider, kissat som en tok i ett par dagar o en väääldigt hungrig Oskar som bokstavligt talat suger musten ur mig. Kan inte bli bättre.

Än passar inga vanliga byxor, är lite tajta o går inte att knäppa (höfterna o rumpan är lite väl breda). Jag längtar så tills jag kan få på mig mina favvojeans.


Sista doppet

Det var väldigt varmt denna dagen, vecka 40+1, dvs förra måndagen. Efter ha promenerat strandpromenaden, förberett mat hemma så tog vi ett kvällsdopp.

Värkarna hade börjat tidigt denna morgon, men sen avtagit. Här står jag på stranden o har tagit mitt sista dopp på länge. En o annan värk hade jag oxå, men vad gör man inte för att ungen ska ut.


En vecka

Måste faktiskt erkänna att det känns som om det gått mer än en vecka (antar att man har en viss rutin), samtidigt som man i vissa stunder fortfarande är inställd på att familjen består av 3 personer.

Här är Oskar näst intill på minuten en vecka gammal.


Mammahjärtat värker

Kan man bli lyckligare än av att ha två sådana här charmtroll?


Det blev en Oskar

Lillebror var 52 cm lång, vägde 4882g och huvudomfång på 37cm när han föddes tisdagen den 30:e juli klockan 07:44.


RSS 2.0