Amma på natten

Åh vad jag är trött på det. Det är i stort sett samma varje natt o har varit så ända sen han föddes. Han går o lägger sig runt nio på kvällen o äter då en flaska med ersättning o målet innan dess en portion gröt. Trots detta vaknar han vid 2-3 o vill ha mat igen. Sedan runt klockan 6 är det dags igen.

Jag tror att jag ska emigrera hemifrån på nätterna så kanske han lär sig att sova på natten. Det har nämligen hänt ett par gånger att det faktiskt gått så mkt som 6-7 timmar mellan nattmålen. Snacka att man känner sig som en helt annan människa då. Superpigg. Nu får man vara lycklig om det skulle bli fyra timmars sömn i sträck. 

Jag tror inte det är meningen att så stora barn ska ammas (volym- o viktmässigt). När Elin var lika stor som Oskar är nu hade jag redan slutat amma henne. Det blev så naturligt att sluta amma med henne. Ju mer mat o gröt hon åt, desto mindre ville hon amma. När hon var 6-7 mån ammade jag för sista gången, hon hade tröttnat på mammas tutte.

Jag kommer här med en önskan om en sen julklapp, låt mig få sova mer genom att Oskar skippar iaf första nattmålet vid 2-3. Tjat tjat

Efter två dagars tjat gav jag med mig. Vi köpte färdig deg och det slutade som väntat, jag satt själv o bakade. Dock blev det lite roligare när kristyren kom fram o vi målade peppar kakorna.
Dagis

Jag kan inte bestämma mig för om dagis är bra eller dåligt. Särskilt inte nu när jag är hemma med Oskar. Oskar har varit förkyld i olika grader ända sen Elin började efter sommarlovet.

Just nu snorar han värre än nånsin. Eller snorar o snorar han är tätare än någonsin. Trots koksaltlösning, nässug o bröstmjölk i näsan så släpper det inte. Det går inte att lägga honom ner för då sätter det igen med en gång. Just nu sover han i sittdelen till vagnen för att han ska ha huvudet högt. I den hasar han iaf inte ner.


Nu fällde jag även upp suffletten för solen lyste rätt i ansiktet på honom.

Jag har till och från haft Elin hemma för att de ska friskna till lite, men så fort hon är tillbaka på dagis igen så börjar det om. Nu senast halsflussen som hon så generöst delat med sig av till hela familjen.

Vissa dagar bara längtar jag efter att få lämna henne på dagis. Tyvärr räcker inte jag o Oskar till, hon behöver få leka med jämnåriga oxå. Det märks så tydligt på henne när vi inte riktigt kommer överens.

Är det de stora barngrupperna, stressade föräldrar som inte "kan" vabba eller vad är det som gör att det aldrig tar slut?

Läste precis en tillsynsrapport för Uddevallas förskolor från 2012. Det som jag tyckte var mest skrämmande var att på de förskolor där barnen sov utomhus i sina vagnar, orsakade vagnarna hygieniska olägenheter (eller kontentan var det iaf) eftersom det var svårt att städa där vagnarna förvarades. Hur kan man skriva så? Här gäller det ju att tänka sig för. Barnen håller sig mer friska om de sover utomhus (finns flera rapporter o artiklar om det), kan man inte ta det besväret att städpersonalen får jobba lite extra för att barnen ska må bättre?

Sjukstuga

Här hemma har vi haft sjukstuga senaste veckan. I lördags kväll efter kalaset så misstänkte vi att Elin hade feber o hon gnällde på att det var konstigt i halsen. Vi gav henne en dos Alvedon, sedan sov hon gott hela natten. Var lite hängig stundvis på söndagen o på kvällen kom febern igen. 

Sedan var det Oskars tur. Dock så klagade han inte på halsont, men fick feber o åt o sov mest en hel dag. 

Tidigt i onsdags morse när jag ammade Oskar hade jag ont i halsen. Det blev bara värre o värre o på natten hade jag hög feber o värk i hela kroppen. Ipren-tabletterna jag tagit hjälpte inte ett skit. Mådde riktigt kasst o trodde jag skulle dö. Men så tänkte jag efter, när jag födde barn så trodde jag att jag skulle dö o det var mkt värre än det här, så jag kommer inte dö. 

Idag blev det besök på vårdcentralen, halsfluss o antibiotikakur. De tog både halsprov o snabbsänka. Halsprovet var positivt o snabbsänkan hade ett värde på 72. En frisk person ligger på 0-3 ungefär, så läkarens kommentar var att du har en rejäl infektion i kroppen.

Bara det att äta frukost, åka till vc o apoteket o hem igen med båda barnen gjorde mig helt slut. Började tom grina inne på Apoteket när personalen var så snäll o sa "Krya på dig!" när jag betalat. Tog ungarna o gick raskt därifrån o hoppades på att ingen såg.

Micke har oxå haft känningar, så det har varit mkt bastande och alvedonknaprande den här veckan. Nä nu ska jag ta lite tabletter igen o sedan gå o lägga mig o hoppas att jag får sova gott så jag blir piggare imorrn.

RSS 2.0