Att jämföra

Ja, jag vet att det är dumt att jämföra, men det är min natur. Att jämföra och analysera. Det har jag nu applicerat på min graviditet.

Allt är mycket värre denna gång. Har en trötthet som heter duga o somnar varje kväll så fort jag sätter mig i soffan.

För att jag inte skulle somna igår medan Elin tittar på Bolibompa så övertalade jag henne att leka med mig istället. Blev en av mina favoritlekar, picknick på vardagsrumsgolvet. Man behöver liksom inte göra så mkt själv utan bara vara där o engagera sig. Dock slutade det med att Elin var pappa, jag var mamma o vi hade fyra barn som var med på picknicken.

Sedan har vi migränen. Sedan jag började med akupunktur har det blivit mkt bättre, men jag har nog redan passerat antalet sjukdagar som jag hade under hela förra graviditeten.

Sedan att Elin fortfarande drömmer mardrömmar o vill bara sova i vår säng gör saken inte bättre. Vet inte när hon sov i sitt rum senast. Vi som aldrig haft några större problem med hennes sömn tidigare har drabbats nu.

Hon slutade med napp en vecka innan jul o det har gått bra. Inte frågat efter nappen en enda gång. Efter en vecka utan napp kom mardrömmarna o vi har sovit kasst sedan dess. Hon har ju Kissen som hon fortfarande snuttar på, så helt utan trygghet har hon inte varit. För att vi ska få sova någorlunda bra har vi tagit fram spjälsängen, tagit bort ena långsidan o placerat den ijämte vår säng. Där försöker vi få henne att sova så mkt som möjligt. Men det är svårt, man orkar inte längre kämpa emot henne. Våra fajter slutar med att antingen hon lr jag gråter för att både ork o tålamod är slut.

Aja, åter till jämförelsen. Redan i vecka 16, som jag idag passerade, kände jag livmodern i höjd med naveln. Samma höjd hade jag i vecka 20 sist. Alltså ligger jag fyra veckor före sist gång. Bara en sån sak gör mina misstankar om tvillingar ännu större. Om två veckor får vi iaf svar på tal, då är det nämligen dags för ultraljud.


Kommentarer
Postat av: Lina L

Styrkekram till dig! Inte så konstigt att du är tröttare nu än första gången, du har ju en till liten att ta hand om! Första gången kunde man ägna mycket tid åt magen och visste exakt vilken vecka (och kanske till och med dag) man var i och vad som hände med pyret där inne. Men andra gången är man nöjd bara man vet ungefärlig vecka. :) Spännande att se om det är tvillingar! Har du anlag för det? Jobbigt när du inte får sova ostört på natten, då kan du ju inte ladda batterierna helt heller. Håller tummarna för att krämporna ska avta och att du kan njuta av den växande magen. Kram

2013-02-15 @ 15:17:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0