Kliar

Nu så har ju Elin haft feber i två omgångar de senaste två veckorna. Nu senast hög feber med snitt på 40 grader i tre dagar. Det var bara en sak vi glömde. Ge henne Alvedon regelbundet. Nackdelen med det är att nu ikväll kom värmeutslagen tillbaka. Hon säger att hon är varm o kliar sig på halsen. Bara att slita upp henne ur sängen i trycka i henne lite allergimedicin.
 
Det är lite pest eller kolera, ge henne Alvedon o hon blir onödigt pigg eller att hon får värmeutslag. Eftersom hon inte haft några värmeutslag på länge så hade vi det inte åtanke denna gång. 
 
Nu är iaf febern borta o imorrn blir det dagis igen. Det ser hon fram emot.

All time high

Förra fredagen så fick Elin feber på kvällen. Det slutade med att hon fick vara hemma från dagis ända till torsdagen. Hon var inte helt frisk från förkylningen (hostade lite bara), men tillräckligt pigg för att orka gå till dagis.

Imorse vaknade hon o var jättetäppt i näsan. Eftersom hon kändes varm så tog vi febern o den var åter på besök. Dock så är hon i stort sätt som vanligt, pigg o alert men utan aptit.

Nu ikväll har vi gjort i ordning i hennes rum. Städat o möblerat precis som hon vill ha det. Allt för att få henne att sova därinne igen. Spjälsängen, med ena sidan bortmonterad, har nu hamnat inne hos oss o hennes utdragssäng står återigen i hennes rum. Eftersom det bara är bäbisar som sover i spjälsängar så tar det emot lite för henne att sova i den. Dessutom har vi lovat henne en stor säng om hon är duktig o sover i sitt rum.

Nu till kvällen iaf så klagade Elin på att hon var trött. Hov vill absolut inte gå och lägga sig. Tog febern igen....inte konstigt att hon är trött.

Tycker dock att hon är lite för pigg för 40 graders feber. För tre år sedan hade hon nästan lika hög feber, men då ville hon bara mysa i knät.


Elin valde

Idag lyckades jag att få Elin att hämta kläder själv i sin garderob medan jag borstade tänderna. Det är lite roligt att hon inte tog ett enda rosa plagg.

Dessutom valde hon de nya jeansen (i rejält jeanstyg som tål att slitas i sandlådan till våren) som jag köpte för 50 spänn på Lager 157:s rea. Dessa har hon blånekat ta på sig varje gång jag har försökt. Visst är det ett par jeans i grabbmodell, men "tjejjeans" totalvägrar hon. De är helt enkelt fööör tajta.


Nyårsafton

I år igen tillbringade vi nyårsafton hemma. Sällskapet blir bara mindre o mindre för varje år. Men trevligt hadevi det iaf. När det närmade sig tolvslaget anslöt sig det fler.

Medan de flesta stod vid fönstret ii biblioteket och tittade på fyrverkerierna höll Elin sig på betryggande avstånd från de hemska pangarna. Dock nyfiken på de fina raketerna.


RSS 2.0