D-day

Jaha.......vad väntar du på nu då.....?


Lite semester

I måndags tog vi en tur till Göteborg. Vi besökte Alfons Åbergs kulturhus. Där var det varmt, väldigt varmt. Man svettades bara man satt helt stilla. Elin verkade gilla stället, men jag var inte helt förtjust. Lite väl dyrt med tanke på vad som fanns därinne.

Elin berättade dock för Magnus på väg till stranden igår om allt hon gjort. Hon verkade ha gillat trädkojan. Sedan fanns ju Alfons helikopter mm.

Därefter åkte vi till Ica Focus o köpte lite mat från deras delikatess o tog med oss till Slottsskogen för picknick o lite lek på Plikta. Ingen bäbis då heller.


Ny vecka, nya tag

Sista veckan påbörjad. Känns lite ovant, har ju aldrig varit gravid så här länge förut. Detta har gjort att jag numer räknar med att gå över tiden o det ganska rejält, oavsett vad barnmorskan trodde/gav antydningar om.

Vi fick ju datumet framflyttat 5 dagar när vi var på ultraljud, kanske är den 2/8 som det blir....har ju en jättebäbis därinne så den kanske var stor redan då...


Om fyra dagar

Förut när vi åt påpekade jag för Elin att bäbisen inte verkar vilja komma ut idag. Hon måttar då med fingrarna o säger att så här länge till dröjer det. Givetvis undrar jag hur många dagar det är. Elin måttar igen mellan fingrarna o visar så här många. Frågar då igen hur många dagar det är. Fyra får jag till svar då.

Visserligen är dagen inte slut än, men det ska mkt till för att bäbisen ska hinna komma ut.


Orosmoment

Det är en del saker som snurrar i mitt huvud just nu. Måste erkänna att oron är mkt större denna gång än förra. Saker som jag oroar mig över är tex;

Att det ska vara något fel på barnet när det väl bestämt sig för att komma ut.

Att barnet ska vara väldigt stort. Har visserligen följt Elins kurvor, men ibland legat snäppet över (tex nu senast). Dessutom blir ju den större ju längre den stannar därinne o Elin var ju som sagt redan född....

Att jag inte ska hinna in till förlossningen.

Att jag inte ska hinna få någon bedövning denna gång heller.

Att det ska vara fullt på NÄL när det väl blir dags o man blir skickad till Gbg. Som tex detta paret http://m.expressen.se/gt/lexgt/fullt-pa-bb---fick-foda-barn-pa-motorvagen/?partner=www

Ååååh, kan man inte få detta överstökat snart.....?


Mina teorier

Jag har ju haft lite olika teorier o datum då bäbisen kan tänkas vilja komma. Just idag har väl varit det datum jag trott mest på. Nu har ju dagen knappt börjat, men just nu känns förlossning långt borta.

Anledning till att jag trott mest på denna dag är att vi är bjudna på bröllop, samt att Elin är född på just denna graviditetsdag. Just vid den här tiden låg jag på en obekväm brits i ett inskrivningsrum o väntade på besked o bedövning.


Nästäppa

Den senaste veckan har jag varit tät i näsan. Trodde först, vilket det säkert gjorde, att det berodde på en förkylning med tillhörande halsont. Övriga förkylningssymptom är nu borta förutom nästäppan.

Liknande nästäppa hade jag mot slutet av förra graviditeten oxå. Fick det de sista dagarna med Elin oxå. Vet att jag diskuterade det med mammorna på en träff innan barnen var födda, skrev om det på bloggen två dagar innan Elin föddes.....så hon kanske har rätt i att det blir på söndag.....


Färdig

Igår avslutade jag ett litet projekt som jag började med i slutet på maj. Elin fick en filt förra sommaren (som tog 3 månader att göra), så då blev det liksom självklart att bäbisen oxå skulle få en liknande.

När jag köpte garnerna visade det sig vara rea o tyvärr fick jag inte riktigt de färger jag ville ha. Måste dock erkänna att jag är rätt så nöjd med resultatet ändå.


Återinvigning

Igår o idag har hela familjen hjälpts åt med att göra i ordning på balkongen. Tidigare åt vi lunch här uppe o nu sitter vi o dricker bubbel o njuter av kvällssolen.


På söndag

Igår vid frukosten frågade vi Elin när bäbisen kommer. På söndag svarade hon då. Vi frågade vilken söndag, då svarade hon nu på söndag.

Sedan har hon länge varit inställd på att det är en pojkbäbis. Trots upprepade försök med att förklara att det faktiskt kan vara en flickbäbis, så har hon ändå bestämt sig.

Nu återstår det att se när o vad det blir, om hon har rätt. Det hade ju varit trevligt att få gå på bröllopet som vi är bjudna på på lördag....


I väntans tider

Ja, nu går man mest o väntar på att ungen ska komma ut. Det var ju det här med semester o aktiviteter.

Igår avverkade jag dock en möhippa, det gick förvånansvärt bra. Fakturan kom tidigt imorse, vaknade av att jag var kissnödig o tog mig knappt ur sängen. Jag var stel, ont i höfter o fogar men det gick. För att krydda på det hela så nattade vi Elin i vagnen ikväll o gav oss ut på långpromenad i mitt snigeltempo. Får se hur det går imorrn.

Jag känner mig nog mer förberedd inför denna förlossningen än förra. Förlossningsväskan är packad, inkl alla papper o ett ihopslängt förlossningsbrev. Denna gång har även en chokladkaka o två halvliters colaflaskor samt en tandborste till Micke fått en plats. Frågade om det var nåt mer han ville ha med sig, som tex en extra tröja med tanke på hur nära jag var att slita sönder den sist.


Närsomhelst nu


Shorts

Som jag jagat runt i olika affärer, mest bland Mammakläder, o så visade det sig att det fanns ett par shorts i MIN garderob. Inte världens snyggaste kanske, ljusgul frotté à la mitten på 00-talet från BikBok, men de passar mig hyfsat trots 16kg plus.


Jag ljuger....

...hela tiden, kanske mest för mig själv. Så fort någon frågar hur jag mår svarar jag bra, för att jag tror att jag mår bra. Sedan att verkligheten är en annan, det går liksom inte in.

Min mage är värre igen. Det började förra veckan, trodde först att det berodde på att mina föräldrar hade sån förkärlek för paprika i maten. Men det sitter fortfarande i. Vaknar varje morgon med magknip o det går inte över förrän efter 2-3 toabesök. Detta har även gjort att hemorrojderna är tillbaka igen. Nu har jag ju salva mot det, så förhoppningsvis ska jag lyckas hålla det i schakt iaf.

Tror att det är sömnbristen o värmen som tar kål på mig. Igår natt var jag uppe o kissade i stort sett varannan timma. Det är även svårt att hitta en sovställning, variationerna är höger eller vänster sida. Sömnbrist har ju alltid påverkat min mage negativt, så det är väl det som spökar.

Elin är jätteduktig o sover i sin säng hela natten. Drömmer dock mkt ibland, men det är oftast innan vi gått o lagt oss, så hon påverkar inte sömnen allt för mkt längre.

Snälla bäbis, hör din mammas böner o kom ut nu. Sömnbristen lär ju fortfarande finnas kvar, men det finns ju lite fler sovställningar att välja på. Man kanske orkar göra nåt, ta lite promenader o röra lite mer på sig oxå.

Man kanske ska gå o se om John Blund har nåt att bjuda på....om nu bäbisen kunde sluta ha en allt för tidig morronjympa...


"Näst sista"

Idag, när det var som varmast spenderade Elin o jag dagen inomhus. Först en tur till Ikea för att köpa en diskbalja till Mickes utekök. Då det var sån kö till tunnlarna ut dit så fick det bli lunch där oxå, tiden räckte inte till. Elin blev överlycklig för sina köttbullar.

Därefter blev det ett besök hos barnmorskan, det näst sista (Elin föddes före det sista besöket så det kanske var det det sista). Alla värden var fina, socker, blod, blodtryck låg på en bra nivå. Gått upp ett kilo sen sist, vilket jag tyckte var alldeles lagom. Elin fick följa med idag och man verkligen såg på henne hur hon funderade.

Bäbisen har nu fixerat sig o följer Elins kurvor, kanske något större. Annars följs de fint åt, så då kanske vi har en bäbis om 11 dagar om inte ännu tidigare. Nu återstår det bara en enda lång väntan....

Här har ni valrossen i vecka 37+1...

 

Efter vi varit hos barnmorskan åkte vi ner till stan  för att möta upp Micke. Det var dags att skriva på faderskapsbekräftelsen. Han skrev på o jag godkände, sedan ansökte vi om delad vårdnad. Besöket tog väl max 30 minuter, men Elin hann med två toalettbesök med bara några minuters mellanrum....förstår inte varför hon inte kan göra både ettan o tvåan samtidigt.....


Frissan

Vi passade på att klippa oss när vi var i V-vik, både Elin o jag. Mitt hår gick inte att frisera längre o Elins var hur slitet som helst.

Dock ville Elin inte alls bli klippt. Jag kan förstå lite hur hon tänkte, då hon varit med mig till frisören två gånger o sett mitt hår bara bli kortare o kortare. Hon vill ju ha långt hår, inte ska man klippa sig då.

Efter diverse argument om att håret kommer växa fortare, trassla sig mindre, testat alla leksaker som fanns hos frissan gick hon med på att bli klippt.

Jag hjälpte henne upp i stolen, men hon trivdes inte alls. Satt blickstilla, stel som en pinne. Frisören försökte lirka lite med henne, men det var bara mmm hon fick till svar. Inte ens frågan om hon ville ha färg i håret svarade hon på. Då det i stort sett var klart frågade jag Elin om hon ändå ville ha färg i håret, o jo det ville hon ju. Då fick hon välja på grönt eller blått o om hon ville ha blixt eller stjärna. Två blå stjärnor blev det tillslut.

Konstigt nog tyckte Elin redan dagen efter att hennes hår vuxit massor o att hon var tvungen att klippa sig igen. Jag undrade lite försiktigt om det inte bara var så att Elin ville åka till frisören igen för att få två nya stjärnor i håret eftersom de försvunnit under natten. Visst var det så.....


Tågresan till V-vik

Resan gick jättebra och Elin skötte sig alldeles utmärkt. Så utmärkt att hon fick en ny My little pony när vi väl var framme.

Här har vi lunchdags på X2000 som vi inte höll på att komma med pga förseningar. Dock stod tåget där o väntade i Herrljunga trots att vi var sena. Det var bara att hoppas på att hissarna skulle vara tillräckligt snabba för en som är höggravid med både barnvagn o resväska. Det gick fint, o en tågvärd på perrongen uppmärksammade mig o undrade vilken vagn jag skulle till. Naturligtvis var det en av de bakersta vagnarna o när jag kom fram så stod tågvärden där o i princip slängde både barnvagn med Elin i o väska ombord.

När det blev dags för nästa tågbyte i Katrineholm var det betydligt lugnare. Det fanns så gott om tid att Elin givetvis kom på att hon måste kissa (trots att hon kissat på X2000).....o där stod vi mitt på en perrong. Som tur var hittade vi en buske endast 5m bort som fick agera toalett, för att ta hissen ner o in på stationen för att uppsöka en toalett fanns det inte tid för.... Väl framme i Norrköping mötte mormor o morfar upp oss o resan kunde fortsätta med bil till V-vik.


Tomt i kalendern

Det ekar tomt i min kalender framöver. Det enda som finns är två barnmorskebesök och en tid för faderskapsbekräftelse, sedan händer det inte mkt. Tycker det är sååå tråkigt, folk hittar på o planerar o åker bort men inte vi.

Just nu får gärna bäbisen komma när som helst ju fortare desto bättre. Då kanske man kan hitta på nåt till slutet av semestern eller så känner man inte det behovet då. Men det spelar inte så stor roll.

Idag när jag var ensam med Elin på stranden så var det mesta besvärligt, bara att vända sig om o sträcka sig efter matväskan kändes omöjligt o undrar vad folk tänkte när det var dags för mig att resa mig upp från filten på marken...valross som strandat kanske.

Tror det får bli lite poolhäng hemma i trädgården nästa vecka medan Micke jobbar. Är det nån som är strandsugen så tveka inte att höra av er så hänger jag o Elin på. Är det nån som vill komma på poolhäng så går det oxå bra.


Trångt

Inatt vaknade jag av ett brak. Det var Elin som trillat ur extrasängen hos mormor o morfar. Det verkade inte vara någon fara med henne, utan hon var mest irriterad på att jag inte förstod att hon var kissnödig.

Efter toabesöket så kröp hon upp i sängen igen o somnade om direkt. En stund senare vaknade hon o ville komma till min säng. Efter vi trängts på Max 80cm en stund la jag mig i hennes säng. Vaknade framåt småtimmarna o fann henne så här, fick då även kommentaren "varför har du tagit min säng?". Svarade att det var hon som tagit min säng o så bytte vi tillbaka o alla var nöjda igen :)


Spenderartagen

Idag har jag unnat mig lyx. Vaxning av ben och bikinilinje på salong. Det var inte direkt njutbart, men å andra sidan har jag gjort värre grejer. Kan inte påstå att man är smidig o räckvidden är begränsad. Är len som en barnrumpa på benen, så sommaren here I come.

Sedan har vi tillbringat em på en shoppingrunda. Jag hittade skor o Elin en massa nya kläder.


RSS 2.0