10% kvar

Eller 4 veckor eller 28 dagar kvar om man hellre vill det. Under veckan som kommer får den gärna hålla sig därinne, men sen är det fritt fram.


Besök hos bm

I tisdags var jag hos barnmorskan igen. Gått upp 1,5kg på två veckor, blivit av med och återfått vätskan i kroppen igen. Bäbisens huvud var ännu inte fixerat, men endast ruckbart. För två veckor sedan var det rörligt, så det går ju åt rätt håll. Fick ingen journal utskriven, då bm tyckte att risken för att föda var så liten nästa vecka.

Blodsockret låg på samma låga nivå som sist, så det verkar inte vara någon tillfällighet. Inget spår av äggvita o blodtrycket på samma låga nivå som alltid. Men....övriga värden SF-mått och hjärtljud var exakt samma som för Elin. Så det måste vara en liten Elin därinne.


Sofia-dockan

Ikväll satt jag och Elin och läste om bäbisen i magen. Detta eftersom hon kröp upp i mitt knä o ville pussa på o gosa med bäbisen.

Tidigare har hon ju läst boken man får på mvc flera gånger, så jag tänkte att intresset fortfarande fanns. Vi kikade i min app o tittade på bilder o läste. Konstaterade då att bäbisen nästan är lika stor som Sofia-dockan.

Elin tittade då på mig o sedan på magen. Såg att hon undrade hur Sofia-dockan skulle få plats därinne i min mage. Visade då en bild och förklarade att bäbisen kurat ihop sig som en liten boll. Då såg man hur det klarnade för henne och hon berättade att hon brukade stoppa gosedjur innanför nattlinnet. Leker du att du har en bäbis i magen, frågade jag då och visst var det så.

Så här såg hon ut första gången vi kom på henne, sovandes med gosedjur innanför nattlinnet.


Namn

Hur svårt ska det vara? Som det är just nu kommer bäbisen få heta just Bäbisen. Eftersom jag är helt inställd på att det är en pojke så är det mest pojknamn vi spånar på. Men efter ha bläddrat igenom en namnbok tre ggr, använt namngenerator o annat så fastnar vi inte för något.

Det jag egentligen vill ha är ett klassiskt kort svenskt namn, som Elin tex. Ungen ska inte behöva bokstavera både för- o efternamn.

Vad gäller tjejnamn så tror jag vi löser det ganska lätt om det nu skulle visa sig vara en tjej där på förlossningen.


Första sommaroutfiten

I veckan fick jag lite egentid om jag åkte och storhandlade. Eftersom jag tillhör de som gillar att strosa runt bland mathyllorna i mitt eget tempo så var jag inte svårövertalad.

Passade då på att shoppa lite kläder, både till mig o bäbisen. Var så himla skönt att kunna prova i lugn o ro. Jag kom hem med 4 kassar med mat och en klänning samt kofta till mig. Bäbisen fick sin första alldeles egna sommaroutfit.


Tröttsamt

Idag har jag varit hos barnmorskan igen. Det blir tätare nu mellan besöken. Resultaten var att jag gått upp 5kg till. Blodsockret har återgått till normala värden igen. Idag låg jag tom under 5 istället för över 7 som jag gjort hittills.

SF-måttet på rejäla 35cm (en cm större än med Elin). Från att ha tangerat den översta kurvan hamnade vi nu strax ovanför. Det är med andra ord en jättebäbis därinne. Det känns kan jag säga.

Det jag befarade i helgen visade sig oxå stämma. Bäbisen har vänt sig och ligger numera med huvudet neråt. Så bäbisens rumpa ligger o skaver på mina revben. Detta innebär att jag i stort sett har konstant ont, dock släpper det om jag lägger mig ner en stund.

Ibland gör det så ont att jag vill spy, ibland vill jag gå o hämta en kökskniv o plocka ut ungen. Ofta somnar magen när jag åker till o från jobbet och på jobbet är det bara att bita ihop. Försöker stå så mkt som möjligt, men skrivbordet är ju horisontellt o man böjer sig över det ändå. Det som händer när jag står upp är att fötterna svullnar rejält (känns som om man har två bollar till fötter), all vätska hamnar där. Ser numera ut som om mina tår sitter direkt på benet utan fot.

Ovanstående tär på mig o mitt tålamod. Blir lätt irriterad och trött. Det krävs ibland inte mkt för att man ska tröttna på Elin o hennes tramseri. Försöker hitta på saker som hon gillar när man har orken som kompensation. Jag tror dock att hon förstår mer än vad man tror, bara man säger att man är trött, har ont osv.

Som ikväll var hon inte helt nöjd med nattningen (tilläggas bör kanske att hon sprang in i skötbordet på väg till sin säng o slog sig), utan kom ner för trappan gråtandes strax efter jag gått ner. Då mellan tårarna säger hon "Jag älskar ju dig o bäbisen jättemycket". Sedan låg vi o myste i vår säng innan hon somnade.


Förlossningen

Den närmar sig med stormsteg och med det min ångest. Trodde att 3,5 år skulle hjälpa mig att glömma, men icke.

Hittills har bäbisen mest legat på tvären och när jag var hos bm sist var det huvudet upp o fötterna ner. Tyst hoppades jag nog på att det skulle förbli så, sätesbjudning och planerat snitt. Men närå, för en liten stund sedan fick jag mig ett par rejäla sparkar rätt upp mot revbenen, ungen har tillslut bestämt sig för att lägga sig åt rätt håll.

Berättade för min bm om hur jag kände ang. min förra förlossning och fick en remiss till Maria-Aurora samtal. Fick en tid i maj o bm där berättar så fint om deras verksamhet att de brukar träffa sina patienter 1-2 ggr i månaden. Vi gick igenom min förra förlossning, som enligt alla andra förutom mig, var helt perfekt och att jag var som gjord för att föda barn.

Eftersom allt då gick så fort blev det så intensivt och bedövningen jag bad om redan vid första träffen av bm uteblev. Jag var helt slut efteråt och inte alls intresserad av att ta hand om ett barn. Jag ville bara hem o sova....

Åter till Maria-Aurora samtalen....efter vi gått igenom förra förlossningen så pratade vi lite om den kommande och jag fick även besöka den nya omgjorda förlossningen och BB (EVA är borta tack o lov). Sedan när vi skulle boka in en tid för nästa samtal, ja då fanns det inga tider kvar innan min förlossning.... varför då sitta skryta om hur bra deras verksamhet är när den i praktiken inte fungerar....

Egentligen vill jag föda normalt, jag mådde väldigt bra fysiskt efteråt, men just nu vet jag inte om det går. Har även hört att många som blivit snittade haft ont i såret efteråt o problem med det länge efteråt. Får förhöra min vän som kommer hit idag, hon är nämligen expert på akuta snitt (som iof sig varit planerade pga sätesbjudning).

Ha en bra dag, så ska jag göra det bästa av situationen när det väl är dags....


Onsdagsmys

Idag har Micke o jag knappt sett varandra. När jag kom hem från jobbet så hann jag knappt kliva ur bilen innan det var dags att åka honom.

Elin o jag passade då på att ta bilen (har haft sådana förvärkar denna veckan) ner till Konditori Snäckan för ha lite onsdagsmys o köpte varsin glass o mumsade i kvällssolen.


Längst bak

Det är väl där de coola tjejerna sitter på bussen. Tror bestämt att det är första gången vi åker buss utan vagn eller cykel och då väljer Elin att sätta sig längst bak ijämte två minst lika coola tonårstjejer.


RSS 2.0