Kissnööööödig

Ok, att jag har känt ett behov av att gå på toa när jag suttit en längre stund o sedan reser på mig. Men idag har det varit katastrof. Jag blir kissnödig o det väldigt kissnödig med jämna mellanrum, även när jag sitter ner. När jag väl kommer till toa så känns det så fånigt när det kommer så lite när man känt sig så jättekissnödig.
 
Bäbisen har bökat runt en massa därinne hela dagen (magen var helt skev förut) så jag tror den har sjunkit lite, därav kissnödighetskänslan, och förbereder sig för vad som komma skall. På tal om förberedelser, jag har väl fortfarande inte fattat vad som ska ske om två månader så häromdagen anmälde jag mig till en ny föräldragrupp. Igår var vi o köpte ett paket blöjor till bäbisen och idag har jag kört första tvättmaskinen med bäbiskläder. Så nu får väl skötbordet tas fram igen så jag har nånstans att lägga alla bäbiskläder. På lördag blir det dessutom en resa till Ullared då det ska shoppas lite nya o fräscha bäbissaker.

Ja jag är stor

Guess what, I'm pregnant. Man brukar bli stor om magen då. Tror att hela Elins dagis har kommenterat hur stor jag är. Det känns ju liksom extra bra när de lägger till "nu kan det inte vara långt kvar". Sedan när man säger att det är 10 veckor/2 mån drygt kvar så lägger de till "ja det är ju ett tag". Då står man där med sitt största falska leende o bara ler.

Det värsta var nog ändå på Friskis i lördags efter yogan. En helt främmande människa säger nåt i stil med, "du tänker väl inte föda här". Jo självklart hade jag tänkt det, finns ju inget bättre ställe att föda på....har inget minne av att det var så här sist gång, men det är väl lätt att glömma den tråkiga biten.

I torsdags var hos bm igen. Gått upp 5kg, blodsockret låg lite högt igen men fortfarande på rätt sida om gränsen. Hjärtljud låg runt 138 och SF-mått på hela 31cm. Detta innebär att bäbisen tog ett skutt upp på den övre kurvan, men å andra sidan så gjorde Elin det oxå för att växa lite mindre på slutet o tom hamna något under normalkurvan när hon väl föddes.

Nu vid fotandet mätte vi runt magen oxå för första gången (så dags nu) o största omkrets är 105,5 cm. Att jämföra med förra gången så var jag 104cm i vecka 30, vilket innebär att jag nog är precis lika stor som sist eftersom jag nu befinner mig i vecka 31.


Elin frågar

Mamma, vad heter jal på engelska?
Du menar en val som simmar i vattnet?
Ja, vad heter jal på engelska?
Det heter whale på engelska.
Jaha, då förstår jag...


Vad jag vill

Lägga mig på mage o sträcka ut kroppen ordentligt

Dricka en riktigt god drink

Åka motorcykel

Använda mina nya ballerinaskor

Inte samla på mig mer vätska (upptäckte häromdagen att mina fotknölar är borta)

Att bråkstaken därinne ska komma ut nu (den är riktigt hårdhänt ibland mot mig), så att jag kan göra ovanstående.


25% kvar

Eller en fjärdedel om man hellre föredrar det.


Studsmattan

Det gäller att ta hand om sina grejer o vårda de ömt. Tydligen var studsmattan i behov av en dammsugning.


Sandaler

Elin har de senaste dagarna haft förkärlek till sina sandaler som hon fick av farmor i slutet på sommaren. Har mina aningar om att de redan är urvuxna, men enligt Elin så passar de fortfarande.

Imorse föreslog jag till Micke bokstaverandes att Elin kunde ha sina S A......N D till förskolan. Elin som sitter på toan o borstar tänderna säger, jag vill ha mina sandaler i dag....unge. Du ska ju inte förstå när vi bokstaverar!!!


Nu är den här

Den stora stora sängen för stora tjejer. Elins morfar tog svängen "förbi" oss med min gamla säng. Dock har den fått lite vit färg och en stege o stödbräda. Jag var lite äldre än Elin när jag fick den o om jag inte minns helt fel var stödbrädan o tillhörande stege slut på Ikea i Linköping där mina föräldrar troligtvis köpt sängen, så jag fick klara mig utan.

Elin har varit tossig hela kvällen o studsat runt sedan morfar kom med kojasängen. Hon var så uppspelt att hon glömde gå på toa i tid. Dock hann hon till toaletten, men inte längre.

När vi monterade sängen så trodde Elin först att hon skulle få sova under den, men blev inte ledsen när vi bäddade där uppe.

Nu ligger hon iaf i sängen o sover. Var dock lite orolig och gnällde på att det var varmt. Micke öppnade fönstret o sedan somnade hon. Hur ska detta gå med värmen, sommaren har ju inte ens börjat. Lade även en madrass på golvet utifall hon skulle glömma bort att hon ligger i sin nya säng o kastar sig över kanten som hon brukade med den lilla sängen.


Mera järn

Sist gång jag var hos barnmorskan så hade jag bra järnvärden. De låg iaf på rätt sida om gränsen med minsta möjliga marginal. Så än är det ingen fara på taket. Dock hade jag betydligt bättre värden i samma vecka med Elin. Barnmorskan tjatade ändå om järntabletter, trots att jag sagt att jag vägrar äta de. Jag med min redan kassa mage blir ju inte direkt bättre av de där hemska tabletterna. Den här gången tänker jag inte ens försöka mig på de.

Detta har gjort att jag tänker mer på vad jag stoppar i mig o i vilken ordning. Tex ingen jågert ihop med leverpastejmackan osv. Färska jordgubbar har inhandlats oftare. Har även kört med lite olika smoothie som sägs innehålla mer järn. Kvällens smoothie blev dock påhittad för stunden, apelsin, banan, jordgubbsjos o en aning persilja. Får se på torsdag hur det gått då det är dags för ytterligare ett besök till barnmorskan.


Kojasängen

Nu är det väldigt nära tills Elin får sin stora kojasäng. En lägre loftsäng som man kan bygga koja under. Hon har velat ha en stor säng i flera månader och hon har fått kämpa för det.

För att få en stor säng har hon varit tvingad att sova 10 nätter i sitt eget rum. Det har tagit sin lilla tid, men nu i veckan skedde det. Tionde kattklistermärket fick sin plats på dörren och imorrn kommer morfar med kojasängen. Madrass var vi o köpte på Ikea i torsdags.


IKEA

I onsdags slog portarna till Ikea upp. Elin hade sett fram emot det oerhört, tom lärt sig säga "åttonde maj". Varje gång det senaste vi varit på Torp så har ju Elin sett varuhuset och skylten med loggan och antingen nämnt ordet Ikea eller köttbullar.

Igår tog Elin och jag bussen ut till Torp för att äta lunch o spana in det nya varuhuset. Det var mkt folk o fruktansvärt dålig luft därinne när vi kom, men efter vi ätit lugnade det ner sig lite. Elin fick sina köttbullar med mos, lingonsylt och brunsås. Tallriken var renskrapad efteråt o bara halva glassen gick ner.

Idag när vi satt i bilen på väg hem från Ica med grillkol o glass i bagagen på bilen frågade jag Elin vad hon var sugen på för mat. Svaret jag fick var "Ikea kanske, de öppnade igår". Sen lade hon till att vi skulle säga till i kassan att hon inte behövde nån glass eftersom vi precis köpt det....som vanligt allt genomtänkt in i minsta detalj.


2/3

Vips har man bara 12 veckor kvar. Mindre än tre månader. Önskar att man kunde varit liiiite mer engagerad o fotat o mätt. Men varken tiden o orken har väl inte riktigt funnits för det.

Efter denna kortveckan är det dessutom bara 7 veckor till som jag ska jobba. Vågar inte tänka på allt som ska hinnas med till dess.

Man märker även att jag ligger före Micke mentalt. Jag pratar om nappar, nappflaskor, skötväska, ropa in klädpaket på Tradera och han om renovering. Jag köper barnvagn o tillbehör till den o han en ny slipmaskin, lister, färg o olja. Får väl börja banka in lite engagemang i huvudet på honom så kanske jag kan ge lite tillbaka o engagera mig i färgval oxå.


Trapprenovering

För tre veckor sedan åkte Micke o köpte plast, byggde ett tält runt övre trappan och började slipa. Förra helgen blev slipningen klar och vi kunde städa hela huset från slipdamm trots plasttält.

I veckan började jag måla och idag hann jag nästan färdigt. Bara halva trappan ska målas en gång till.

Allt detta medan Micke grejade med nya trappräcket. De långa rundstavarna som gick ända upp till trappans undersida har kapats och fått en överliggare som mynnar i en ny stolpe. Detta för att det ska bli lite stabilare. Ni som vet vad knäcklängd o spännvidd är fattar vad jag menar.

Nu ikväll fick även överliggaren lite färgad olja. Samma som trappstegen sen ska få. Nu var det ju det här med att fota när det inte är dagsljus, färgerna stämmer inte riktigt, men en bild ändå. Så när vi är klara med denna har vi bara en kvar...


RSS 2.0