Ånger

Så här efter nästan två månader har jag ångrat mig. Har fullkomligt älskat Kronans sulky o nu har de kommit med bilstolsadapter till deras Duo S. Den vagnen föll bort från min lista eftersom den inte hade just bilstolsadapter. Annars har den allt jag vill ha, stora svängbara lufthjul, plant liggläge (som ändå påminner om en ergonomisk sittdel, lång liggdel (vilket kan behövas till vår lille gosse). Man kan fälla ihop den med ligg- sittdelarna på.

Jag är inne på deras hemsida flera gånger om dagen o bara suktar efter den. Tyvärr finns det inga på Blocket än, så det lär ju bli att sukta vidare för mig....

http://www.kronan.com/sv/barnvagn/duovagn-s-2013-gra

Nu får det räcka

Snälla låt hans förkylningar ta slut NU. Nätter där han varit bättre så har jag fått sova 4-5-6 timmar i sträck, men inte de senaste nätterna. Är trött för att jag inte sovit samt att han är så gnällig.

Försöker att inte låta det gå ut över Elin, men ibland tar tålamodet helt enkelt slut när hon tjafsar om att hon inte kan ta på sig strumporna själv, vilket hon faktiskt kan.
Efterlysning

Hur mycket vi än letar och städar, så dyker de aldrig upp. Elins My Little Pony. Det är för närvarande fyra riktiga (en rosa, en gul, en lila o en blå) ponnys som saknas, samt en rosa fejk-ponny.

Jag kan inte begripa vart de tagit vägen o Elin har inte en aning heller. Hon fick ju två nya ponnys när vi var i Västervik och hon hade med sig de hem hit för hon visade de nya hästarna för pappa. Det vet jag. Saknar även ett par röda pyjamasbyxor, som jag misstänker ligger på samma ställe.

Jag skulle vilja ha hjälp med att hitta grejerna, är det någon som har en aning om vad grejerna kan ligga i? Nån som hjälpt till att packa efter en övernattning, eller om vi glömt kvar de någonstans? För de kan ju inte försvunnit i tomma intet, någonstans måste de ju finnas.....


Mamma-Elin-tid

För att inte Elin ska känna sig helt bortglömd av mamma så gick vi i lördags på bio o hade det mysigt utan grabbarna. Vi såg nya Alfons-filmen. Den gick hem hos damen, men när det var en kvart kvar blev hon alldeles varm o fick svårt att sitta stilla. När hon kröp upp i mitt knä kändes hon återigen febrig. Så fort vi kom hem igen så försvann febern. Mkt märkligt.
Syskonen Lond

Bästa syskonen gör pannkakor i Bamse-appen.
Gott

Idag serverades det egenodlade tomater. Eller vi fick två plantor, körsbärstomater och Elin-tomater så de är inte odlade från grunden.Lift

I förra veckan, efter ha missat bussen hem, så var min frustration stor o tålamodet slut. Kollade annonser på blocket och hittade det jag sökte i Sjuntorp. En ståbräda till vagnen för 100 spänn, det var lätt värt resan dit.

Den här bilden är från igår när vi gick en riktigt lång promenad. Vi tog med oss mellanmål o åt i solen. Vi var borta så länge att tom Oskar fick äta ute.
Min!!!

Det är MIN snutte-kanin o INGEN får ta den ifrån mig. Bara så ni vet det, OK?
Tjuvstart på fredagsmyset

Har man feber är det väl ok att ha lite fredagsmys mitt på dagen.
Smile

Sedan någon dryg vecka har Oskar börjat le. Givetvis har en kamera legat utom räckhåll så fort det hänt.
 
Sedan ett par dagar tillbaka har han även börja prata lite smått med insekterna i mobilen som hänger över skötbordet. De verkar vara riktigt bra kompisar.
 Hemmafix

Hittade detta inlägg som visst aldrig blivit publicerat. Från 2013, så det har legat o väntat där ett tag. Köket har vi ju fixat sedan dess o Elin har ju flyttat tillbaka till sitt gamla rum. 

Förutom att vi under sommaren blivit tvåbarnsföräldrar, så har det hunnits med lite hemmafix. Ja, inte helt själva förståss utan lite hjälp har vi allt haft. Tack, ni som hjälpt oss!!

Min uppgift i det hela har varit att ta hand om barnen o sett till att vi har ätit. Det har inte varit lätt alla gånger. En nyföding som mer eller mindre vill äta varannan timma o däremellan en lite lätt avundsjuk storasyster som ständigt pockar på uppmärksamhet på olika sätt.

Vi har bytt fönster, tilläggsisolerat o bytt panel på den återstående takkupan. 

Har påbörjat en mindre köksuppiffning efter våra behov. Ska även så småningom byta kakel, luckor o bänkskiva. Vi trodde det inte skulle vara något större problem eftersom vi har ett Ikea-kök, men vad gör Ikea då.....jo byter system totalt (efter mer än 20 år med samma system). Har dock kvar sitt gamla system i två år till, så det blev till att tidigarelägga köksrenoveringen.

Lite stökigt kanske, men som sagt under arbete.

Sedan har Elin äntligen fått sin prinsess-spegel med en liten hylla o krokar för alla hennes halsband, armband, ringar, hårband, hårspännen o framförallt hennes prinsess-kronor. Det fick bli hennes storasyster-present från oss, då vi köpt en del till Oskar, men inget till henne. Tror hon blev nöjd, men skulle absolut inte hjälpa till o sätta upp grejerna. Det som återstår nu är bara någon form av belysning.


Pappa matar

Ikväll tänkte jag att lilleman skulle få en rejäl portion med ersättning innan läggdags för att mjölkmaskinen ska få sova mer än 3 timmar i sträck. Vi valde helt fel kväll. Så ont i magen som han hade har han nog inte haft förut.

Värmde iaf 100ml i en flaska o gav till Micke som för en gång skull fick mata. Efter hälften kom en jätterap o rejäl spya. Sedan blev han lugn, då släppte magknipet. Får se hur länge jag får sova o annars göra ett nytt försök imorrn.

Återbesök på NÄL

I tisdags var vi på återbesök på NÄL. Till neonatal, avdelning 34 skulle vi. Kändes lite konstigt att knalla in där med min nästan 6-kilos genomförkylda bäbis, men det var rätt.

Anledningen till att vi skulle dit var för att kolla Oskars axel. För er som inte vet så var mitt bäcken inte tillräckligt stort för Oskar så han fastnade med axlarna på vägen ut. Barnmorskan fick då trycka till hans axel och han fick en plexus skada.

Detta ledde till att han endast kunde röra fingrarna på hans högra arm när vi kom hem. Vi fick ett rehab-program som vi skulle göra morgon o kväll för att undvika stelhet. Successivt kom rörelseförmågan tillbaka och i tisdags var det dags för domen.

Läkaren som tittade på honom tyckte han såg fin ut. Sedan kom sjukgymnasten o kikade hon med. Hon märkte att han inte helt fått tillbaka rörligheten, men trodde att han inte skulle få några men. Vi ska tillbaka dit igen om två månader för att se hur det gått.

Vi fick även tips på hur han ska träna magläget för att bli starkare i skuldran, samt hur vi ska göra i babygymmet för att aktivera hans högra arm.

Man kan väl säga att två av mina farhågor slog in, att barnet skulle vara för stort o att det skulle vara något fel på det. Det gick ju bra tillslut iaf o det kunde ha varit värre.


BVC igen

Igår var det dags för fjärde BVC-besöket. Jag har lagt om amningen lite, för det är inte skoj att stå o skura golv rena från spyor mitt i natten, i hopp om att han ska äta lite lugnare. Det hade resulterat i en viktökning på 400g istället för 500. Än väger han inte 6kg, utan bara 5,9....så om den här killen ska komma i dopklänningen får vi ha dop snart.

Elin döptes när hon var drygt 3 mån o vägde då strax över 6kg o har för mig om att klänningen var i minsta laget för henne.


Paus

Idag efter lunchen tog vi promenad till den stora lekplatsen, den utan sand. Undrar varför den är så populär hos damen....

Nu har vi pannkakspaus. Det är ganska gött att vara föräldraledig :)


Skörd

Första Elin-tomaten skördades igår.


RSS 2.0