Det var ett tag sedan


I slutet var det ju bara två gånger på morgonen innan jag åkte jobbet, kontra när han var en månad gammal, då ammade jag 10 ggr på ett dygn med ett snitt på lite drygt 2.5 timma mellan varje gång.....jag kan ju inte gjort annat än att amma, byta blöja o byta nerspydda kläder på både mig o Oskar....


Inte skönt

Ibland förstår jag inte riktigt hur barn tänker. Ibland kan målet vara samma, men vägen dit gå så långt ifrån varandra som det bara går.

Ikväll var sängen inte skön, jag märkte ingen skillnad mot vanliga fall. Eftersom vi haft maktkamp i stort sett hela dagen gav jag upp efter ett tag. Jag tror jag sa något i stil med "bara du ligger ner o snuttar på kissen o apan då är jag nöjd!". Det är ju liksom lättare att somna då. Där fick jag, men hon somnade iaf.

Emaus i regnet

I morse fick jag mer eller mindre ett utbrott på ungarna. De var högt o lågt, på varandra o lät alldeles för mkt. Fram med alla regnkläder som var hemma o ut i regnet.

Vi var inne hos kaninerna en lång stund. Kaninerna var riktigt busiga o nafsade både på stövlar o regnbyxor. Sedan gick vi till snickarboden o slog i ett par spikar i en stubbe. Det var roligt att se hur elin hanterade hammaren. Hon började alltid med hammaren i vänster hand, sedan när spiken satt sig bytte hon till höger. Hon har alltid varit lite både och, men skrivandet har vi försökt att styra till höger. Efter spikandet fick vi allt ge oss ut i regnet iaf. Som tur var slutade det att regna o när vi gick hem sken solen.
Lunchlåda

Dagens lunchdate. Fattar inte riktigt vad han säger o så smutsar han ner så dant ☺

Rätt skönt att vila öronen lite från den stora o slippa allt tjat.

Biopremiär för oss

Idag var jag o Elin på den nya bion o kikade på Pettson o Findus. Efter 45 min tyckte jag att filmen var tråkig, men inte Elin. När scenerna från boken Rävjakten kom blev hon rädd o fick sitta i mitt knä en stund. Detta trots att vi har den boken o har läst den hur många gånger som helst.

Nya bion, som vi sett växa fram sakta men säkert var fin. Massor med benutrymme i två rader och längst fram fick man fotpallar och det var ändå långt kvar till duken.
Kusinbesök

I veckan var hela kusinskaran hos farmor och hälsade på. Då passade de på att komma till oss en dag. Vi gick till Emaus o träffade djuren, lekte på lekplatsen o fikade med getingarna.

Jag o barnen hängde mkt på Emaus när jag var hemma o FL, men nu var det riktigt länge sedan vi var där. Det var nog första gången som Oskar kunde röra sig så fritt. Kaninerna var lite läskiga, men det var inga problem att klappa de. Sedan var det de här med fordon, klart han älskade traktorn.

Är ganska imponerad att jag lyckades fånga samtliga på en o samma bild, tom farmor kom med.
Ett-åringen går

Ja Oskar har hunnit fylla ett år och han väljer numer att gå helt själv. Än så länge lite ostadigt, började med det igår. Helt plötsligt kom han gåendes bara. Dock är krypningen väldigt nära tillhands. Har för mig att när det väl släppte för Elin så var det slut med krypandet, men å andra sidan var hon ju två månader äldre.

Från första födelsedagsfirandet:RSS 2.0