Fynd till hemmet

När vi var på Jysk under mellandagsrean så kunde jag inte låta bli att köpa detta ursöta bäddset till Oskar. Kommer nog att matcha tavlan han fick i doppresent perfekt.


Sedan när jag var på Ikea första gången den här veckan, så följde de här kuddarna med hem från fyndavdelningen. Är riktigt stolt över mig själv idag att jag åkte därifrån utan att handla nåt, förutom frukosten. Fyra små frallor med pålägg, äggröra, pannkaka, ett glas mjölk o en kopp kaffe för 35kr. När vi satt där o åt funderade jag på varför vi inte gjort det oftare, jag o barnen. Elin älskar ju Ikea o hon tycker ju det är så mysigt att äta på restaurang.....åt ordentligt gjorde hon oxå.

Oskar 6 månader

Idag blir Oskar 6 månader och jag har snart avverkat första delen av min föräldraledighet. Imorrn gör Micke sin sista jobbdag på länge.

Eftersom det går magsjuka på dagis så har jag haft Elin hemma även efter febern försvunnit. För att rastlösheten här hemma inte skulle bli för stor började vi firandet med frukost på Ikea. Sedan promenerade vi till andra sidan av Torp för att köpa en liten 6-månaders present till Oskar. Givetvis tyckte Elin att vi skulle packa in presenten, sagt o gjort.

Det blev en bitring o killen började genast tugga på den. Tyckte det passade nu när tänderna börjar titta fram.

Fråga mig inte hur han gör, har inte sett han i aktion, men nu flyttar han sig även sittandes. Började med det nu när vi kom hem. Placerade honom i amningskudden så han inte ska slå sig om han tippar, men där sitter han numer inte kvar....
Det ska börjas i tid

Idag frukost på Ikea.Tänder

Igår på BVC frågade läkaren om Oskar började få några tänder. Jag svarade nej, för häromdagen när jag kände ordentligt märkte jag inget.

Igårkväll kände vi lite noggrannare igen och nog var det två tänder som är på g. Hans högra nedre framtand har redan brutit igenom lite.

Elin fick sina första tänder när hon var drygt sju månader o Oskar blir ju sex månader om 2 dagar. Så det är som vi sagt hela tiden, Oskar är född en månad för sent.

Syrran, den här glassen smakar inget!!!Pulka

I lördags medan Micke o Elin åkte snowracer i stora backen fick även Oskar åka lite pulka.

Det är våra soptunnor ni ser i bakgrunden, så så nära bor vi pulkabacken.


Elin sjuk

Igår var Elin hängig o ville mest bara se på tv. När jag kom hem efter ha förbrukat min julklapp på Torp, så gnällde Elin på att hon var varm.

Då visade det sig att hon hade 38,5 i feber. Jag tvingade upp henne i badet (vi har söndagsbad för barnen) o när hon kom ner var hon så trött o ville inte äta. Hon somnade tom mitt i Bolibompa i soffan, då var hon glödhet.

Inatt vaknade Micke av att hon hostade o sedan kom skriket o när Micke kom ner så hade hon kräkts lite i sängen. Så det var bara upp för mig med o byta sängkläder o allt vad det innebär.

Virade in kudden i en handduk under örngottet, lade dit plastad frotté under lakanet o hänge upp blöjhinken på sängen (eftersom hon har en kojasäng) o väntade på kräksjukan. Men förhoppningsvis var allt i onödan för det har inte kommit nåt mer. 

Imorse när hon vaknade gick munnen i ett, mkt piggare men lite feber har hon fortfarande. Inget fel på aptiten heller, hon ville ha pannkakor till frukost. Enligt Micke så var det mest slem som hon gjorde sig av med o nu sitter hon o harklar sig. Så håll tummarna att det inte blir nåt mer!!

Idag har fler familjemedlemmar oxå fått feber o behöver kylas lite med en fuktig tvättlapp. Sedan får man ha pyjamas hela dagen när man är sjuk.BVC-besök X, vilket det nu är

Idag har vi varit o pratat med BVC o även träffat läkare. När vi ändå var där gjordes 6-mån kontrollen. Oskar väger nu 9140g och är 68.5 cm lång. Inte konstigt att storlek 62 sitter extremt tajt numera.

Eftersom Oskars mage stabiliserat sig i helgen så tyckte de att vi skulle fortsätta som vi gjort under helgen. Har nämligen upptäckt att han får behålla majs o potatis och katrinplommonpure. Sedan har vi så smått börjat ge honom risgröt o hittills har det gått bra.

Grejen är den att Elin fick risgröt till att börja med o sedan majsvälling. Visst var det säkert någon havre i fruktgröten hon fick från 6 mån, men vi tog det lugnt med henne med, utan att veta om det.

De tyckte även att vi skulle vänta med välling så länge han går upp som han ska med ersättningen. Bättre då att få i honom mat. Sedan envisas de med den där förbaskade havregröten, men fram till att jag börjar jobba vill jag ha bort två amningsmål. Så då får det bli risgröt och majs o potatis, tills det är två hela måltider. Därefter lämnar jag över experimenterandet till Micke.

På måndag nästa vecka, på den tid vi hade avsatt för 6-mån kontrollen, ska vi få träffa läkaren igen för en uppföljning av veckan som gått.
Dockor

Elins dockor är väldigt intressanta tycker även lillebror. Den här dockan kunde tydligen Oskar få av Elin, nakenfisdockan. Samtidigt säger hon att det gör inget om Oskar kräks på den för den går bra att torka av.
Surt sa räven

Bakslag.....igen. Nu är det andra gången som Oskars mage slås ut. Första gången trodde vi att det berodde på antibiotikan som jag åt o Oskar fick i sig genom bröstmjölken. Men det verkar inte ha varit så, för nu händer det igen. Tror att jag den senaste veckan bytt lika många bajsblöjor som jag gjort under hela Oskars tidigare liv. Det kanske förklarar situationen lite.

Detta trots att vi haft uppehåll med maten o han bara fått bröstmjölk o ersättning under en tid o fortsatt ge honom magdroppar. Sedan har jag börjat ge honom gröt igen, efter han återgått till det normala. En tesked till att börja med o sedan ökat teskedsvis o har nu kommit upp i 6 teskedar, alltså inte ens en halv portion med gröt på två veckor. Så man kan ju inte säga att jag direkt hastat fram. Har man dessutom gett honom nån enstaka sked med morot, potatis eller palsternacka så blir han gnällig o spyr hela kvällen. Det har inte varit några problem att få i han mat, han älskar det o blir lika besviken varje gång det tar slut. Det enda han spottat ut var när potatisen inte blev ordentligt värmd.

Tydligen är han känslig i magen eftersom vi varit tvingade att ge honom NAN Sensitive, en lite snällare ersättning, då det inte funkade med BabySemp.

Idag har jag iaf pratat med BVC, barnmottagningen på NÄL o sedan BVC igen. De tyckte vi inte behövde söka akut o på måndag kommer läkaren till BVC o då ska även vi dit. Så får vi se vad som händer. Om inte annat kanske vi får ett kostprogram eller liknande för han kan ju inte leva på bröstmjölk o ersättning hela livet.

På måndag är det dessutom två veckor tills jag ska börja jobba o målet var ju att byta ut två av de tre återstående amningsmålen mot gröt o mat........


Prins Oskar, behöver jag säga att Elin varit framme?Gunga

Innan snön kom tillbringade vi var o varannan dag på Emaus. Jag o Elin hade väl tröttnat en aning på varandra under jullovet, så promenaderna dit blev som små andningshål för oss.

Näst sista gången vi var där fick Oskar prova att gunga. Det var sådär kul. Sedan ville Elin vara snäll o putta på gungan, vilket inte gjorde saken bättre. Det blir nog ändring på det till våren.
Fötter

Oskar upptäckte sina fötter för två-tre veckor sedan. Sedan dess sträcker han sig efter de så fort han får tillfälle. Enklast är det när han ligger ner, särskilt på skötbordet. Roligast (för alla andra) är när han sitter upp o bara måste suga på fötterna. Då ligger/sitter han dubbelvikt, är riktigt imponerad av hans vighet.

Han sitter även bättre o bättre o tar sig från sittande ställning till att ligga på mage. Oskar har även kommit på att man kan vila ryggen lite när man ligger på mage genom att lägga huvudet på sidan på golvet. Blir även det för jobbigt rullar han över till rygg. Än så länge har han inte lyckats vända sig från rygg till mage, men det är nog inte alltför långt borta.

Sedan har han upptäckt att saker o ting låter om man skakar de eller bankar mot en annan leksak eller vad som helst. Så ofta ser man honom viftandes med en leksak i handen.


Brasan är fin att titta på.

Melodifestivalen

Har börjat hemma hos oss. Notera även ficklampan som lyser på benen. Hon har tänkt på allt som gör en premiär lyckad.
Oskar 5 mån

Dagen före nyårsafton blev Oskar 5 månader. Har ingen aning om hur mkt han väger just nu, det är en månad sedan vi var på BVC. Vi ska snart dit igen för 5-månadersvaccinationen.

Det Oskar gör nu är:
Snurrar som klockan när man lägger ner honom på mage på golvet
Sitter o leker själv på golvet med amningskudden runt sig, för rätt som det är tippar han.

Med maten går det inget vidare. Det gick bra ända till min antibiotikakur. Detta trots att jag dubbelkollade med 1177 (som kontaktade läkare) att det skulle vara ok för Oskar om jag ammade honom. Sedan dess spyr han bara om man ger honom något annat än majskrokar, specialersättning eller bröstmjölk. Han tycker mat är så gott, men blir sur för han får bara miniminiportioner. Väldigt lovande inför min jobbstart. Känns inte så, men det är ju iaf minst 1,5 månad kvar tills dess.

Har bytt ut ett till amningsmål mot ersättning o det funkar iaf bra. Nu sover han mkt bättre på nätterna. Igår när han vaknade vid kl 6-amningen så kände jag mig så utvilad att jag inte lyckades somna om......
Nyår

Tiderna förändras. Helt plötsligt var Micke inte så svårövertalad, han tog tacksamt emot Oskar o nappflaskan o satte sig hos sällskapet i soffan.RSS 2.0