Till altanen

När jag o barnen var på Ikea hittade jag denna krukavskärmare. Den hade passat perfekt på vår altan.
Glasflaskor

För ett tag sedan hittade jag en hemsida som har bl.a. nappflaskor och vattenflaskor i glas. Det är inte helt lätt att få tag i numera. Eftersom Elins nappflaskor i plast snabbt blev ofräscha o missfärgade bestämde jag mig för att vi ska ha nappflaskor i glas till Oskar.

De första flaskorna köpte jag redan innan han föddes, men var inte riktigt nöjd med de. Dessutom försvann måttskalan redan efter ett par diskningar i diskmaskinen. Sedan hittade jag www.ekokul.se o de hade glasnappflaskor med wideneck tom. Dock var de slut i lager o som jag väntade o väntade på att de skulle komma in igen.

Sagt o gjort, nu finns de här hemma iaf. Det följde även med smarta silikonskydd. Då menar jag verkligen smarta. Är vattnet varmare än 41 grader tappar de färgen. Dock fick man inte köra skyddet varken i diskmaskinen eller mikron, så vi använder de inte 😢
Försäkringsbolag

För någon vecka sedan fick vi svar från försäkringsbolaget ang Oskars barnförsäkring. Jag har medvetet skjutit på ansökan, eftersom jag ville ha Oskar friskförklarad först. Dessutom gäller ju graviditetsförsäkringen upp till barnet är 6 mån.

När jag fyllde i ansökan tänkte jag att vi ville ha rent mjöl i påsen och nämnde Oskars plexusskada. Dessutom fyllde jag i att han är frisk och inga fler kontroller skall göras.

När svaret kom hade försäkringen en klausul. Omfattar inte skador orsakade av plexusskada. Detta trots att han är frisk. Idag ringde jag hon som gjort riskbedömningen och ifrågasatte beslutet. Samtidigt som hon bläddrade i papprena bad jag om ursäkt om jag varit otydlig i ansökan. Svaret jag får då är något i stil med "det kan ha varit jag som missat". Förklarade att vi inte ska på några fler kontroller och att vi var på återbesök 20/11 2013 för sista gången. 

Då säger hon att hon ska ta bort klausulen eftersom han är frisk och att nya papper kommer på posten. Jag tackade så mkt o lade på. 

Här hade jag laddat med argument och var beredd för strid, helt i onödan.....

Var det en rövare som försäkringsbolaget gjorde, eller var det bara ordet plexusskada som gjorde att klausulen kom till?


Slappa högerarmen....idag vinkar han glatt med hela armen.

Hoppgungan

Lika mycket som Elin hatade hoppgungan älskar Oskar den. Han kan studsa o studsa hur länge som helst, särskilt om Elin finns inom synhåll.

Elins favorit var gåstolen, men den har vi inte använt ofta än så länge. Oskar trivs på golvet och nu dröjer det inte länge innan han kryper på riktigt. Han liksom står beredd o gungar lite framåt, men tvekar o sätter sig ner igen. 

Han snurrar åt alla håll och idag satt han helt plötsligt upp efter ha legat på rygg på golvet. Dags o sänka spjälsängen ett steg till mittenläget.


Gubbfejset på...

Sova på Emaus

Är tydligen ingen hit. Inte ens i sov/vintervagnen.
Fet

Ja det är så jag känner mig. Det var lika dant sist när jag började jobba efter föräldraledigheten. Jag gick upp i vikt. Skillnaden denna gång är att jag inte hunnit gå ner lika mkt som efter Elin. Jag var ju hemma tre månader till med henne. 

Tycker det är jättejobbigt när pösmagen väller över byxkanten när man sitter ner o står jag upp ser jag fortfarande gravid ut. Jag vet att det finns de som har det värre än mig, men det är ju hur jag känner mig som spelar roll. Jag tycker inte det är kul att alla kläder är supertajta o för korta. Jag vill kunna använda de.

Ja, jag har fött två barn, men för det är det väl inte ok att gå upp 5 kg efter varje gång?

Sedan omställningen att börja jobba. Efter tre dagar hade jag abstinens efter frisk luft. Precis innan läggdags tog jag på barnen ytterkläderna och tog en kort promenad bland husen. Det funkade, abstinensen försvann. Sedan har vi allt fikabröd o tårtor o nybakat bröd, mums vad gott. Jag har så dålig karaktär o kan inte låta bli. Fast när jag inte åt mjölkprodukter så kunde jag ju stå emot, så det får nog bli en ändring här. Får nog ta med knäckebröd igen.

Visserligen har jag nu kommit igång med lite träning och har under februari varit på hela nio träningspass. Dock saknar jag Step. Har inte hittat nåt som jag tyckt varit lika jobbigt som Step förrän igår, då var jag på Grit. O därifrån gick jag med huvudvärk, vilket jag alltid gör när jag tagit ut mig ordentligt, precis som efter ett Step pass. 
RSS 2.0