Liten blir större

Idag åkte spjälsängen ut från Oskars rum. Han har enbart sovit i utdragssängen sedan i fredags och det har gått jättebra. Det blev liksom inte så mkt rum kvar med både spjälsäng o utdragssäng. 

Kände att det var dags att byta då han klarar av att klättra ur spjälsängen alldeles själv. Som Micke sa, han slår sig mindre när han går ur. Nu går jag o väntar på att han ska komma på att han kan gå i o ur sängen närsomhelst. Elin var väldigt duktig på det o ibland kunde nattning ta flera timmar.
Jobbar

Jag undrar vad det ska bli av den här killen? Han vet att det är förbjudet att röra datorerna (särskilt sedan han spräckte skärmen på vår bärbara). När det varit för tyst liiiite för länge fann jag honom så här.Jag avgudar min storasyster

Allt hon gör vill jag göra med. Allt hon har på sig, vill jag med. 
Det roliga är att Oskar pratar inte jättemycket (om man jämför med sladdertackan som han har som syster), men Kitty kan han (Hello Kitty). Förutom att låna syrrans Kitty-tofflor, älskar han min solhatt och mina "klackskor".

Semlepremiär

När fettisdagen var köpte jag med mig semlor hem till familjen. Vanlig semla och vaniljsemla. Det godaste var det som var i tyckte gottegrisen Oskar iaf.Frukost del 2

Efter ha tjuvätit paprika, vilket inte alls lilla magen gillade blir det gögo o vätskeersättning med bakteriekultur som mellanmål på förmiddagen. Det blev alldeles för starkt med paprika efter magsjukan. Frukost idag blev en flaska majsvälling redan vid sju imorse. 😴Saker jag önskade jag hade redan vid första barnet

Först ut är termosmuggen från Bodum, Bodum Travel Press i rostfritt. Den som har en egen kaffepress. Den håller tätt i skumpiga barnvagnen och det går att göra kaffe supersnabbt. Skulle det komma något i vägen just när man ska avnjuta sitt kaffe, så håller den värmen länge. Finns dessutom i massa trevliga färger.


Sedan är det min Manduca bärsele, som jag älskar. Det bästa med Manducan är att axelbanden kan korsas bak på ryggen, har inbyggt spädbarnsinlägg, är ergonomisk för både bärare och barn, samt går att bära både på mage o rygg. 

Oskar har jag burit mkt i den och gör fortfarande. Har tom burit Elin i den. Var på Torp, ensam med båda barnen, när Elins energi helt plötsligt tog slut. Var på västra sidan o bilen stod på östra. När vi kom hem förstod jag att energin var slut, hon hade nästan 39 graders feber.


Sedan har jag funderat på att införskaffa en resesäng från Babybjörn, Babybjörn light. Vi har nu en klassisk resesäng här hemma, den är tung och inte helt smidig att fälla upp. Den blir visserligen liten ihopfälld, men då har man ingen madrass med utan det tillkommer. Satsa hellre lite mer pengar på en begagnad Babybjörn light. Den är lätt, verkar smidig att fälla upp och madrass ingår.

Vad gäller spjälsäng, välj en sådan med höj- o sänkbar sida. Det är jättesmidigt att sänka sidan och spjälsängen blir som en förlängning av sängen. Särskilt om man har en hungrig bäbis o behöver amma ofta på natten.

Vad gäller barnvagn så lägg inte för mkt tid o pengar på den. Det har jag själv gjort nämligen. Vagnen används i 1-1,5 år max, sedan tycker man den är tung och tar stor plats i bilen. Om man ändå väljer att köpa en ny vagn, fokusera på sittdelen och chassi, köp sedan en begagnad liggdel. Finns hur många fina som helst på tex blocket som knappt är använda. 

Till Elin hade vi liggdel i 4 månader (det blev för trångt med alla ytterkläder), till Oskar något längre. Men då fick jag tag på en billig Emmaljunga Edge (Emmaljungas rymligaste liggdel med ryggplatta som man kan fälla upp) för 400kr.

Satsa hellre tid o pengar på en bra sulky, den har betydligt längre användningstid beroende på livsstil.

Tänk på att lufthjul alltid rullar lättare än punkteringsfria hjul. Svängbara framhjul innebär alltid en större tipprisk, särskilt på ojämnt underlag.

För att slippa bära på sambons nycklar, mobiltelefon mm rekommenderar jag en så kallad handtagsväska. En liten väska som man hänger på vagnens handtag helt enkelt. Däri har jag även ett paket med våtservetter, plåster, skavsårsplåster, näsdukar, extranapp, en blöja o lite smått o gott. Saker som är bra att ha med sig. Många kanske undrar varför jag inte har alla dessa saker i skötväskan, jo för när barn nr två kom så hände det att skötväskan stod kvar hemma när man gick hemifrån.

En liten lyx är även dessa krokar (ja jag vet att man inte ska hänga saker på vagnens handtag). Efter ha lagt ifrån mig nyinköpta kläder i olika affärer införskaffade jag dessa.RSS 2.0