Senaste NÄL-vistelsen

Igår fick jag ett samtal från dagis att Oskar gått bland buskarna och gjort illa sig i ögat. Han var jätteledsen, så jag fick åka dit och hämta honom. Men när jag väl är där, så visar det sig att ingen riktigt vet vad som hänt.

Då jag inte ens fick telefontid på vc, så åkte vi till barnmottagningen som planerat. Vi skulle ta lite prover för att utesluta allergi.


Oskar var väldigt dåsig och ville bara sova. När vi sitter o pratar med läkaren så kräks han. Sedan vill han sätta sig i vagnen o ta på sig sin mössa (inomhus) o han slocknar igen. Hon misstänker då att han fått en kraftig smäll mot huvudet och gjorde allt klart för en inskrivning på barnavdelningen på NÄL. Trodde hon och vi.

När vi kom till NÄL gick vi till barnmottagningen, som vi fått instruktioner om att göra. Där stod de som fågelholkar o skickade oss till barnavdelningen. När vi kom till barnavdelningen blev vi skickade till barnmottagningen igen. Barnmottagningen i sin tur skickade oss till dagjouren där vi iaf fick ett rum att vara på.

Där fick vi vänta ett bra tag. Som tur är har Oskar piggnat till o leker för fullt. När läkaren dyker upp, så beklagar han att vi blivit skickade fram o tillbaka och att läkaren i Uddevalla gjort allt rätt för att det skulle bli smidigt.....men ändå lyckas de inte.Vi får nu ett rum på barnavdelningen där vi ska spendera natten. Oskar är aktiv o leker o jag frågar om det finns något att äta eftersom han inte ätit sedan frukost på dagis. Får då till svar att det serveras middag klockan 17:00, om 40min. På dessa 40 min går Oskar från aktiv till utslagen och inte alls intresserad av att varken äta eller dricka o somnar i vagnen.


I vagnen sover han i 1,5 timma, vaknar till o säger åka. Han vill åka hem. Somnar igen och sover i ca 1,5 timma till. Då har kvällsfikat serverats o jag har gjort i ordning en bricka till mig med te, smörgås o jos.

Jag busar lite med honom o han skrattar. Vi byter blöja o sätter på pyjamas. Ger honom lite jos o säger att han får mer jos om han äter välling. Med nappflaskan i högsta hugg promenerar vi bort till pentryt o fixar välling. Slurp säger det o vällingen är slut o killen vill ha jos. Sedan åker 1,5 smörgås ner av bara farten. Då har han inte ätit eller druckit nånting på nästan 12 timmar.För att få lite koll på honom vill personalen att han ska vara uppe o leka. Han leker som vanligt i 1,5 timma, medan alla andra barn på avdelningen sover. När klockan närmar sig 22 är jag jättetrött o Oskar börja gnugga ögonen. Vi går o borstar tänderna o bäddar min säng.Han ska först sova i vagnen, men när vi bäddat klart tycker han det är spännande o roligt att mamma har en sån liten säng o går med på att sova i den stora sängen. Vi lägger oss o han pillar lite på mig innan han somnar. Natten går över förväntan bra o en sköterska kommer o tittar till honom lite då o då. 


Vid sju vaknar jag av att det kommit två mkt livliga patienter till rummet brevid. Går upp o gör mig i ordning o strax efter halv åtta väcker jag Oskar. Han äter en halv macka, några skedar yoghurt o ett stort glas (med en bil på) fullt med äppeljos. 

En timma senare kommer läkaren o tittar på Oskar o vi får åka hem. Utan prover tagna. På NÄL vill de inte ta några prover heller eftersom de inte är akuta. Vi får boka en ny tid på barnmottagningen i Uddevalla. Äntligen hemma!Han kan sova utan napp

Natten till igår var Oskar lite orolig förmodligen. Då vi håller på o grejar hemma så fick han sova i spjälsängen inne i vårt rum för att få sova lite ostört. Tilläggas ska kanske oxå att spjälsängen står ca 30cm från min säng.

Han skuttade iaf ur spjälsängen med sin tiger i handen (utan nappar) o säger sova mammas säng. Jag hjälper honom upp o han lägger sig tillrätta kramandes tigern. 

Efter nån minut säger han napp. Svarar att de ligger i spjälsängen o att han får lägga sig där om han vill. Når inte får jag till svar o vi somnar båda två 😳. Visserligen på hans villkor, tätt tätt näsa mot näsa, men ändå. Han somnade utan napp! 😴

RSS 2.0