Klassrum

Igår när jag hämtade Elin på fritids kom hon glatt o ropade "mamma kom ska du få se mitt kapprum". Nytt kapprum fick hon redan innan semestern (de fick ta över treornas kapprum eftersom den nya förskoleklassen ska ha det), så jag frågade om det inte var hennes klassrum hon ville visa. Nä, det var kapprummet sa hon.

Hon släpar stolt iväg mig till andra änden av A-klassernas del av korridoren, pekar in o säger där i mitten ska jag sitta. O ser du mamma det är sådana bänkar med lock som du hade. Tidigare så pratade vi hemma om att vi måste köpa bokpapper att skydda böckerna med, även till bänken. Hon såg ut som ett frågetecken, så jag fick gå och hämta min gamla ordlista o Atlas för att visa vad vi menade.

Hon har längtat så efter detta, att få börja skolan "på riktigt". Hon har även fått en riktig ryggsäck som rymmer ett A4 storleksmässigt o den har hon mer eller mindre släpat tom fram och tillbaka till fritids den här veckan. På måndag är det dags.


Ingen blöja

Inatt sov han utan blöja. Har länge länge misstänkt att den enda kiss som hamnar i blöjan är morgonkissen. Har dock inte velat ta bort blöjan eftersom det blivit en del nätter borta under semestern. Sedan har han själv protesterat högljutt när jag föreslagit att han ska sova i kalsonger.

Strax före åtta idag vaknade vi av att han gnydde o ropade på mamma. Gick ner till honom o mycket riktigt var han kissnödig. Enligt honom själv kunde han inte gå, så jag fick bära in honom till toa.

Sängen var torr o Oskar likaså!!! Stolt mamma 😊


RSS 2.0