Flashback från BB november 2009

Jag har gått o blivit så modern att jag börjat lyssna på poddar. För ett tag sedan ramlade jag in på Ebbas gravidpod. Började lyssna o höra deras diskussioner. 


Fick då en flashback till som sagt slutet av november 2009. Lite mer exakt runt 02-snåret den 28/11. 

Hade då sådana kraftiga eftervärkar att jag trodde att jag skulle föda ett barn till. Låg o grät o kände att nu orkar jag inte mer, samtidigt som jag andades o kramade staketet på sängen så knogarna vitnade, för att ta värkarna. 

Detta är alltså ca 18 timmar efter Elin fötts. Då har jag mer eller mindre inte sovit på 42 timmar. Jag skickade ut Micke för att hämta hjälp. Det jag minns mer att det kommer in en barnmorska och hon säger är nåt i stil med att detta är jättevanligt för omföderskor. Men jag har ju bara fött ett barn (då). Hon fixar smärtstillande o varma kuddar o allt lugnar ner sig o vi sover nån timma eller två.

Dagen efter på eftermiddagen/kvällen  (fortfarande 28/11) när vi promenerar i korridoren, förmodligen bort till matsalsdelen på BB, så kommer det fram en ny barnmorska till mig o frågar hur det är. Bra svarar jag o tittar lite konstigt på henne. Värst vad de bryr sig helt plötsligt.

Hon ser nog på min reaktion att det är något som inte stämmer. Hon kommer fram och säger, du kommer inte ihåg mig va? Det var hon som var inne hos mig under natten och jag har inget minne av att det var hon. Att man kan vara så väck, snacka om att jag var påverkad av smärta o lite sömnbrist. Då brister det för mig o jag står i korridoren o grinar o Micke är på avslutning med fotbollen. Då säger hon, jag kommer in till dig lite senare så ska vi gå igenom din journal. Sagt o gjort, fick tom en utskriven kopia av sköterskornas anteckningar. 

Den står idag på en tavellist i sovrummet. Från början var det inte meningen att den skulle stå där, den bara hamnade där. Förmodligen för att den inte skulle komma bort. Men kanske inte just då, det där samtalet med den barnmorskan betydde så oerhört mycket men i efterhand.


RSS 2.0