Mens, mensvärk o pms

Igår o idag har det varit tuffa dagar. Mensvärken from hell slog till. 


Igår morse när jag vaknade hade jag lättare migrän o mensvärk på det. Tog en migrändos av värktabletterna o gick sedan till jobbet. So far so good, men åtta timmar senare var mensvärken tillbaka o jag tog en tablett till. 

Inatt hade jag stundtals så ont att jag trodde någon högg i mig med en kniv. En tablett till åkte ner efter jag stapplat ner till tabletterna, det gick knappt att gå. Funderade på varför det blivit såhär helt plötsligt. Mensvärk har jag alltid haft, men inte så här på långa vägar. 

Inte nog med det de två sista gångerna har jag haft en hemsk pms. Tålamodet har verkligen varit noll o ingenting och har verkligen haft taggarna utåt. Det är en hemsk känsla, det är som om det inte är en själv. Mickes omtänksamma kommentar, "du får tänka dig för"......det är ju inte JAG, hur ska JAG kunna tänka mig för liksom.....

Man vill helst bara vara för sig själv, ensam. Typ krypa ner i sängen o dra täcket över huvudet. Där gör man minst skada. 

Allra helst vill jag slippa skiten helt å hållet. Men alla hormoner jag testat hittills slår ut mina slemhinnor. Magen ballar ur o svampinfektionerna slår till på löpande band. 

Sist jag var hos bm fick jag ett minipiller o en vaginalkapsel med östrogen, sådana man kan ta när man kommit i klimakteriet. Dock hjälpte bara kapseln till att hålla svampinfektionerna borta, slemhinnorna i tarmen blev fortfarande drabbade. Bara efter två veckors knaprande var jag lika kass i magen som jag varit under graviditeterna. Så skiten fick åka tillbaka till Apoteket igen. 

Så här sitter jag nu o vet varken ut eller in, det känns som om man får välja mellan pest eller kolera.

Älskar iaf min menskopp, har haft den nu i ett år typ. Sådan befrielse, man tänker inte alls på att man har mens ibland. Det räcker med att tömma en gång på morgonen o en på kvällen. O det är mindre kladd än med tampong, eftersom allt hamnar i själva koppen o håller tätt. Bara att tömma, tvätta av o sätta in igen. Så våga att prova!!!


RSS 2.0