Besök 2 hos bm

Idag var det dags för besök nr 2 hos barnmorskan. Vi började med att ta massa prover. 5 rör tog hon. De vanliga hiv, blodgrupp mm, men även inför kub-testet. 

De hade även någon ny grej att sätta på rören, så de kan ta blod från röret till socker o hb istället för det där hemska sticket i fingret. Blir hellre stucken i armen än i fingret. 

Hb låg på finfina 128 och sockret på 4,8 ca en o en halv timma efter frukost. Vikten var oförändrad, vilket jag tycker är skönt. Bm skyllde på magsjukan. 

Fick även reda på att kub-testet ska ske på måndag, så då får vi reda på oddsen för vissa kromosomavvikelser och även hur många det är där inne. 

Jag som knappt känner mig gravid tvivlar på att det faktiskt är någon därinne. Lite öm i brösten o en jättemage bara. Micke hävdar att jag är mer trött än vanligt, men känner inget jättebehov av att sova dagtid. 

På lördag ska jag ta mig igenom dirtrace utan att säga något till någon. Hur nu det ska gå till. Trots att jag faktiskt tränar så har jag noll o ingen kondis, skitläskigt är det. Flåset försvann liksom så fort jag såg strecket på stickan. 

Barnmorskan hintade lite idag om att det faktiskt kan vara flera där inne, dels har jag anlag för det, dels för att man släpper fler ägg ju äldre man blir. 


Gravid fortfarande?

Jag börjar återigen starkt tvivla på att jag faktiskt är gravid. Ok brösten värker fortfarande o enligt Micke sover jag mer än vanligt. Men det är allt. Varför har inte magen ballat ur och vart är huvudvärken? Micke försöker vara stöttande och säger att denna gången lever du mer hälsosamt och sover mer. Iaf sena kvällar o nätter. 

Just det magen växer oxå. Jag med min framåtlutande livmoder kan snart inte dölja situationen längre. Micke börjar återigen fundera på tvillingar, men jag hävdar att det är EN Oskar till därinne. Med han hade jag mammabyxor redan från vecka 14. Så jag funderar på hur jag kommer se på rundirtrace? 😱RSS 2.0