Besök nummer 3

Idag var det dags för besök nummer 3:3 hos barnmorskan. Huvudpunkten på schemat var glukosbelastning. Dvs se om jag har graviddiabetes eftersom Oskar vägde så mycket när han föddes. Blodsocker på fastande mage var finfina 4,4 resp 4,7. Sedan var det dags för att dricka 2dl sockerlösning. Var inställd på att det skulle vara jättesött o sliskigt, men det var inte så farligt. Klart att det var sött o sista slurken tog en stund att få ner, men hade som sagt förväntat mig mycket värre. Sen var det bara att vänta två timmar innan det var dags för nytt stick igen. Då låg jag på 7,5 och 7,7. Låg man under 10 så var det ingen risk för diabetes.
 
Sedan togs det även ett immunitetsprov, för att se om det finns några antikroppar mot fostret. Det var nytt från i år. Resultatet får jag reda på vid nästa besök. Hade gått upp 1,5kg sedan förra besöket oxå. SF-måttet hade ökat givetvis, barnmorskans kommentar var "ja du är stor, men det är så olika hur man bär barn". Dock ligger jag fortfarande över normalkurvan, men under den övre, precis som förra besöket. Så allt verkade normalt. Är ändå nojjig att ungen ska bli för stor.
 
Fick träffa ytterligare en ny barnmorska idag, då hon jag är inskriven hos ska fasas ut. Gillar inte hon jag är inskriven hos, så det gör inte så mycket. Frågade iaf om det fanns någon info om resterna från tvillingen, men det fanns inte. Den nya barnmorskan skrev iaf upp i sin bok att hon skulle ta på sig det och ringa när de kollat upp det. Har ju väntat i fyra veckor på att få någon information, så jag blev lite besviken.

Trångt

Nu börjar det bli trångt inne i min mage. Bebben kan vara riktigt hårdhänt ibland oxå 💪🏻

Fattar inte att jag ska stå ut i tio eller rättare sagt elva veckor till. Ungen trycker liksom redan på, på revbenen o jag tycker bäst om att ligga ner. Ska jobba 8 veckor till (om det kommer gå). 

(null)


Kalas men ingen svarar

Har jag gått och blivit gammaldags? I tisdags i förra veckan lämnade vi inbjudningar till varenda unge på Oskars dagis. Hade satt osa till idag, men det är bara EN som hört av sig. En av elva, ja de är inte fler barn just nu. 

Har man inte kalas längre? O varför hör man inte av sig. Lämnade mitt mobilnummer, så det är bara att skriva ett sms o säga att man inte kan komma eller att man kan komma. Hur jävla svårt kan det vara!

Aja, dagen är inte slut än. Det kanske är några som hör av sig under kvällen. Tänk om det är fler som dyker upp än den stackaren som tackat ja? Funderar på att ha kalaset hemma istället, då kan de stå där på Emaus med låååång näsa. För nu har jag ju numret till den som hört av sig....

Oskar har iaf planerat detta sedan mars, vilka han ville bjuda osv. Vet inte riktigt hur jag ska säga att det bara är en som ville/kunde komma på hans kalas. Han har ju sett hur det varit på Elins kalas o förväntar sig detsamma kan jag tänka mig. 

O Elin kommer inte få ha något kalas i år har vi sagt. Bäbis kan ju komma när som helst, så vi har mutat med att hon får bjuda med sig 2-3 kompisar på bio o mat på McD istället. 

Adjö bygelbh

I helgen insåg jag att magen blivit så stor att det inte går att ha bygelbh längre. Bygeln hamnar liksom i kläm mellan bröst o magen o det gör ont. 

Det var bara ner i lådan o leta reda på mina gamla amningsbh. O de var gamla. Vissa har typ tappat stunsen helt o gör liksom ingen nytta. Jag som trodde jag shoppat färdigt 💸💸💸

RSS 2.0